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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/02/2024
Data da última atualização:  27/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, B. A.; KAUFFMANN, C. M.; MOTA, H. B. S.; QUEIROZ, P. S.; BATISTA, A. M. V.; CARDENAS, S. B. S.; FREITAS, D. M. S.; NAGATA, T.
Afiliação:  B. A. SILVA, UnB; C. M. KAUFFMANN, UnB; H. B. S. MOTA, UnB; P. S. QUEIROZ, UnB; A. M. V. BATISTA, UnB; S. B. S. CARDENAS, UnB; DEBORA MARIA SANSINI FREITAS, CPATSA; T. NAGATA, UnB.
Título:  First report of Moroccan watermelon mosaic virus in pumpkin plants in Brazil.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Plant Disease, V. 108, N. 2, P. 513, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1094/PDIS-08-23-1536-PDN
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cucurbita moschatais widely cultivated in Brazil, and zucchini lethalchlorosis virus, squash mosaic virus, papaya ringspot virus, and watermelonmosaic virus have been reported as viral pathogens in this crop in Brazil.Leaf samples ofC. moschatashowing mosaic, blistering, and yellowingsymptoms were collected from a commercial field in Petrolina, PernambucoState, and a commercial field in Juazeiro, Bahia State, in February 2023. Toidentify viruses that infected cucurbit plants in Brazil, three pooled samplesshowing virus-like symptoms (plants from the generaCucurbitaandCucumisand other cucurbit plants, including watermelon and chayote) wereanalyzed by high-throughput sequencing (HTS).
Palavras-Chave:  Mosaico da melancia marroquina; Sequenciamento de próxima geração; Vírus de plantas.
Thesagro:  Abóbora; Hortaliça Cucurbitácea; Vírus.
Thesaurus Nal:  Cucurbita; Plant viruses; Potyvirus.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/263721/1/First-Report-of-Moroccan-Watermelon-Mosaic-Virus-in-Pumpkin-2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60872 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  12/11/2015
Data da última atualização:  24/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GABBI, A. M.; MCMANUS, C. M.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; BARBOSA, R. S.; FRUSCALSO, V.; THALER NETO, A.; SCHMIDT, F. A.; FISCHER, V.
Afiliação:  Alexandre Mossate Gabbi, UFPEL; Concepta Margareth McManus, Faculdade de Agronomia e Medicina Veterinária, Universidade de Brasília; MAIRA BALBINOTTI ZANELA, CPACT; Marcelo Tempel Stumpf; ROSANGELA SILVEIRA BARBOSA, CPATSA; Vilmar Fruscalso, EMATER; André Thaler Neto, Universidade do Estado de Santa Catarina, Lages, SC.; Fernando André Schmidt, UFSC; Vivian Fischer.
Título:  Milk traits of lactating cows submitted to feed restriction.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 48, n. 1, p. 37-43, Jan. 2016.
DOI:  DOI 10.1007/s11250-015-0916-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Data from five experiments with dairy cows where feed was restricted to 0, 40, and 50 % of the ad libitum amount, with 259 observations, were subjected to multivariate analyses to determine the effects of severity and duration of feed restriction on production, physical-chemical characteristics, ethanol stability, and somatic cell score of milk. A negative relationship was seen between the severity and duration of feed restriction with milk production, lactose content, titratable acidity, and milk stability to the ethanol test. The milk stability to the ethanol test, protein content, milk yield, and somatic cells score were the most important attributes retained by the discriminant analysis. Milk stability to the ethanol test, live weight, days in restriction, and pH were the most important characteristics explaining the variance within the different levels of feed restriction. Milk production and ethanol stability were significantly lower in both levels of feed restriction compared with the group fed ad libitum. When feed restriction was followed by refeeding, the difference observed in ethanol stability was the first discriminant variable, followed by the difference in unstable milk frequency and titratable acidity. Increments in the severity and duration of feed restriction negatively affect milk production and milk ethanol stability.
Palavras-Chave:  Componentes do leite; Estabilidade etanol; Ethanol stability; Limitação de nutrientes; Milk components; Nutrient limitation; Produção de leite; Restrição alimentar.
Thesagro:  Gado Leiteiro; Leite; Produção animal.
Thesaurus NAL:  Dairy cattle; Milk production.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138936/1/art3A10.10072Fs11250-015-0916-2.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1036795/1/Milk-traits-of-lactating-cows-submitted-to-feed-restriction-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT18686 - 1UPCAP - DD
CPATSA55447 - 1UPCAP - DD
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