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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  09/11/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  ATTIA, Y. A. E-W.; EL-HAMID, A. E-H. E-S. A.; OLIVEIRA, M. C. de; NAGADI, S. A.; KAMEL, K. I.; QOTA, E-S. M.; SADAKA, T. A-A.
Afiliação:  Youssef Abd El-Wahab Attia, King Abdulaziz University, Faculty of Meteorology, Environment, and Arid Land Agriculture, Department of Arid Land Agriculture; Abd El-Hamid El-Syed Abd El-Hamid, Damanhour University, Faculty of Agriculture, Department of Animal and Poultry Production; Maria Cristina de Oliveira, Universidade de Rio Verde/Faculdade de Medicina Veterinária; Sameer Attiyah Nagadi, King Abdulaziz University, Faculty of Meteorology, Environment, and Arid Land Agriculture, Department of Arid Land Agriculture; Kamel Ibrahim Kamel, Agricultural Research Center, Animal Production Research Institute; El-Shohat Mohamed Qota, Agricultural Research Center, Animal Production Research Institute; Tarek Abd-Allah Sadaka, Agricultural Research Center, Animal Production Research Institute.
Título:  Physiological parameters and productive performance of rabbit does and their off springs with dietary supplementation of soy lecithin.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 9, p. 1078-1085, Sept. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Parâmetros fisiológicos e desempenho produtivo de coelhas e suas ninhadas com suplementação dietética de lecitina de soja.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of a dietary supplementation with soy lecithin (SL) on the productive performance and blood constituents of rabbit females and their offsprings. A total of 40 rabbits does were distributed into four treatments: control group, no dietary SL inclusion; and three groups with 0.5, 1.0, and 1.5% SL inclusion in the diets. The inclusion of 1.5% SL increased the count of blood cells and hemoglobin concentrations; 0.5?1.0% SL reduced the total cholesterol levels in the blood, as well as the low-density lipoprotein-cholesterol and the activities of the enzymes alkaline phosphatase, aspartate aminotransferase, and alanine aminotransferase, but increased the levels of total lipids, triglycerides, highdensity lipoprotein-cholesterol, and the activities of the antioxidant enzymes. Supplementation with 1.0?1.5% SL resulted in higher milk production and heavier litters. Soy lecithin supplementation at 1% improves the physiological parameters and increases the milk production of rabbit does, also improving the performances of their offsprings.
Palavras-Chave:  Soybean byproduct; Subproduto da soja.
Thesagro:  Nutrição Animal; Reprodução Animal.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Animal reproduction.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185730/1/Physiological-parameters-and-productive.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE63337 - 1UPEAP - DD
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