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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  29/03/2006
Data da última atualização:  10/07/2008
Autoria:  PEREIRA, J. M. N.; FALCÃO, L. L.; GANDER, E. S.; MARCELLINO, L. H.
Título:  Isolamento e caracterização do promotor do gene waxy de milheto (Pennisetum glaucum).
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 10., 2005, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2005.
Páginas:  p. 73.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CENARGEN/26673/1/tales2005.pdf
https://www.cenargen.embrapa.br/publica/talento/tales2005.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN26673 - 1UMTRA - --575.1E56a3389
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  18/11/2014
Data da última atualização:  18/11/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  HORNUNG, P. S.; GRANZA, A. G.; LAZZAROTTO, S. R. da R.; RIBANI, R. H.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.
Afiliação:  Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Andressa Gabardo Granza, UEPG; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, UEPG; Rosemary Hoffmann Ribani, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Egon Schnitzler, UEPG.
Título:  Thermal and rheological behavior of native and modified starch Araucaria angustifolia (pinhão).
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ANÁLISE TÉRMICA E CALORIMETRIA, 9., 2014, Serra Negra. Trabalhos. [S.l.]: ABRATEC, 2014.
Páginas:  6 p.
Descrição Física:  Disponibilizado online.
Idioma:  Inglês
Notas:  CBRATEC.
Conteúdo:  Araucaria angustifolia is known in Brazil as Paraná Pine is endangered due to reckless extraction. The preservation and maintenance of the culture could be stimulated by use derivative products like the starch from its seeds (pinhão). In this work were studied samples of unmodified and modified pinhão starch. The hydrogen peroxide (H2O2) were used in the concentrations 0.1, 0.2 and 0.3 mol.L-1 (a, b, c) and simultaneously exposed in ultraviolet rays (λ = 256 nm) for one hour. One sample (N) was maintained as received for comparisons of the analysis results. The samples were analyzed by the thermoanalytical techniques: thermogravimetry and differential thermal analysis (TG-DTA) and differential scanning calorimetry (DSC); and by the rheological analysis: Rapid Viscoamylographic Analysis (RVA). The TGA showed an increase on the stability values form the (N) sample to the modified ones. The DSC showed a strong decrease on the gelatinization enthalpy with increasing of the H2O2 concentrations solutions valued for the modified samples. The RVA results presented that the Setback reduced with the treatment that used hydrogen peroxide in a higher concentration. The obtained results showed that the modification method applied altered the thermal behavior of the pinhão starch.
Palavras-Chave:  Amido modificado; DSC; Peróxido de hidrogênio; Ultraviolet rays.
Thesagro:  Araucária Angustifólia; Espécie Nativa; Raio Ultravioleta.
Thesaurus NAL:  hydrogen peroxide; modified starch.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111819/1/2014-MarceloL-CBATC-ThermalRheological.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF53012 - 1UPCAA - DD
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