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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  09/04/2019
Data da última atualização:  24/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OZORIO, L.; SILVA, L. P. da; PRATES, M. V.; BLOCH JUNIOR, C.; TAKEITI, C. Y.; GOMES, D. M.; SILVA-SANTOS, J. E. da; DELIZA, R.; BRIGIDA, A. I. S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  Luisa Ozorio, UFRJ; LUCIANO PAULINO DA SILVA, Cenargen; MAURA VIANNA PRATES, Cenargen; CARLOS BLOCH JUNIOR, Cenargen; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; Danilo Macêdo Gomes, UFSC; José Eduardo da Silva-Santos, UFSC; ROSIRES DELIZA, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CNPAT; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Whey hydrolysate-based ingredient with dual functionality: from production to consumer's evaluation.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 122, p. 123-128, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.03.060
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Luciano P. Silva, Carlos Bloch Jr., Angela Furtado.
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Functionality; Technological properties.
Thesagro:  Análise Organoléptica; Hidrolise; Soro de Leite; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Enzymatic hydrolysis; Food technology; Hypertension; Pepsin; Peptides; Sensory evaluation; Whey protein.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN37706 - 1UPCAP - DD
CTAA14670 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  06/04/2006
Data da última atualização:  26/10/2009
Autoria:  MARTINS, J. C.; MARTINS, E. de S.; REATTO, A.
Título:  Revisão de intemperismo de micas.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004.
Páginas:  48 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Documentos, 123).
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT: The micas are rock forming mineral of the phyllosillicates group. The weathering of these minerals is fundamental in the understanding of potassium, silicon and magnesium liberation processes to the soil. the existent studies shown that the main factors that control the micas weathering are the pH of the solutions, the temperature, the size of the particles and the superficial area. The micas weathering is incongruous, in other words, always new minerals are formed as dissolution products, as vermiculite, kaolinite and goethite. These products can precipitate in the surface of the mica, especially the iron oxides of iron, and they impede the contact with its surface, reducing the dissolution kinetics. The structure of the micas is also a decisive factor in the dissolution kinetics. The dissolution kinetics presents the following decreasing order: phlogopite, biotite, and muscovite.
Palavras-Chave:  Dissolução mineral; Experimental models; Intemperismo; Mineral dissolution; Modelo experimental.
Thesagro:  Geologia; Mineralogia; Pedologia; Rocha; Solo.
Thesaurus NAL:  mineralogy; soil; weathering.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/26903/1/doc_123.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC26903 - 1UMTFL - --FOL7618CRI6837
CPAC26903 - 2UMTFL - --FOL7618DOC184
CPAC26903 - 3UMTFL - --FOL7618FOL7618
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