|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
09/04/2019 |
Data da última atualização: |
24/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OZORIO, L.; SILVA, L. P. da; PRATES, M. V.; BLOCH JUNIOR, C.; TAKEITI, C. Y.; GOMES, D. M.; SILVA-SANTOS, J. E. da; DELIZA, R.; BRIGIDA, A. I. S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
Luisa Ozorio, UFRJ; LUCIANO PAULINO DA SILVA, Cenargen; MAURA VIANNA PRATES, Cenargen; CARLOS BLOCH JUNIOR, Cenargen; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; Danilo Macêdo Gomes, UFSC; José Eduardo da Silva-Santos, UFSC; ROSIRES DELIZA, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CNPAT; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
Whey hydrolysate-based ingredient with dual functionality: from production to consumer's evaluation. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 122, p. 123-128, 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.03.060 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Luciano P. Silva, Carlos Bloch Jr., Angela Furtado. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Functionality; Technological properties. |
Thesagro: |
Análise Organoléptica; Hidrolise; Soro de Leite; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Enzymatic hydrolysis; Food technology; Hypertension; Pepsin; Peptides; Sensory evaluation; Whey protein. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01335naa a2200433 a 4500 001 2110299 005 2019-10-24 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.03.060$2DOI 100 1 $aOZORIO, L. 245 $aWhey hydrolysate-based ingredient with dual functionality$bfrom production to consumer's evaluation.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aNa publicação: Luciano P. Silva, Carlos Bloch Jr., Angela Furtado. 650 $aEnzymatic hydrolysis 650 $aFood technology 650 $aHypertension 650 $aPepsin 650 $aPeptides 650 $aSensory evaluation 650 $aWhey protein 650 $aAnálise Organoléptica 650 $aHidrolise 650 $aSoro de Leite 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aAnálise sensorial 653 $aFunctionality 653 $aTechnological properties 700 1 $aSILVA, L. P. da 700 1 $aPRATES, M. V. 700 1 $aBLOCH JUNIOR, C. 700 1 $aTAKEITI, C. Y. 700 1 $aGOMES, D. M. 700 1 $aSILVA-SANTOS, J. E. da 700 1 $aDELIZA, R. 700 1 $aBRIGIDA, A. I. S. 700 1 $aFURTADO, A. A. L. 700 1 $aSILVA, C. M. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 773 $tFood Research International$gv. 122, p. 123-128, 2019.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
06/04/2006 |
Data da última atualização: |
26/10/2009 |
Autoria: |
MARTINS, J. C.; MARTINS, E. de S.; REATTO, A. |
Título: |
Revisão de intemperismo de micas. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004. |
Páginas: |
48 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 123). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: The micas are rock forming mineral of the phyllosillicates group. The weathering of these minerals is fundamental in the understanding of potassium, silicon and magnesium liberation processes to the soil. the existent studies shown that the main factors that control the micas weathering are the pH of the solutions, the temperature, the size of the particles and the superficial area. The micas weathering is incongruous, in other words, always new minerals are formed as dissolution products, as vermiculite, kaolinite and goethite. These products can precipitate in the surface of the mica, especially the iron oxides of iron, and they impede the contact with its surface, reducing the dissolution kinetics. The structure of the micas is also a decisive factor in the dissolution kinetics. The dissolution kinetics presents the following decreasing order: phlogopite, biotite, and muscovite. |
Palavras-Chave: |
Dissolução mineral; Experimental models; Intemperismo; Mineral dissolution; Modelo experimental. |
Thesagro: |
Geologia; Mineralogia; Pedologia; Rocha; Solo. |
Thesaurus NAL: |
mineralogy; soil; weathering. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/26903/1/doc_123.pdf
|
Marc: |
LEADER 01687nam a2200313 a 4500 001 1568958 005 2009-10-26 008 2004 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMARTINS, J. C. 245 $aRevisão de intemperismo de micas. 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2004 300 $a48 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Documentos, 123). 520 $aABSTRACT: The micas are rock forming mineral of the phyllosillicates group. The weathering of these minerals is fundamental in the understanding of potassium, silicon and magnesium liberation processes to the soil. the existent studies shown that the main factors that control the micas weathering are the pH of the solutions, the temperature, the size of the particles and the superficial area. The micas weathering is incongruous, in other words, always new minerals are formed as dissolution products, as vermiculite, kaolinite and goethite. These products can precipitate in the surface of the mica, especially the iron oxides of iron, and they impede the contact with its surface, reducing the dissolution kinetics. The structure of the micas is also a decisive factor in the dissolution kinetics. The dissolution kinetics presents the following decreasing order: phlogopite, biotite, and muscovite. 650 $amineralogy 650 $asoil 650 $aweathering 650 $aGeologia 650 $aMineralogia 650 $aPedologia 650 $aRocha 650 $aSolo 653 $aDissolução mineral 653 $aExperimental models 653 $aIntemperismo 653 $aMineral dissolution 653 $aModelo experimental 700 1 $aMARTINS, E. de S. 700 1 $aREATTO, A.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|