|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
31/01/2002 |
Data da última atualização: |
31/10/2018 |
Autoria: |
SILVA, R. G. da; PRADO, I. N. do; MATSUSHITA, M.; SOUZA, N. E. de. |
Afiliação: |
Regiane Gregório da Silva, Capes fellow; Ivanor Nunes do Prado, Universidde Estadual de Maringá - UEM/Departamento de Zootecnia; Makoto Matsushita, Universidade Estadual de Maringá - UEM/ Departamento de Química; Nilson Evelázio de Souza, Universidade Estadual de Maringá - UEM/ Departamento de Química. |
Título: |
Dietary effects on muscle fatty acid composition of finished heifers. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 37, n. 1, p. 95-101, jan. 2002 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Efeitos de dietas sobre a composição em ácidos graxos de novilhas terminadas em confinamento. |
Conteúdo: |
The effects of diet on Longissimus muscle fatty acid composition was determined using 24 crossbred heifers of Simmental vs. Nelore and Limousin vs. Nelore. The experimental diets were: 1) corn and yeast (CY); 2) corn, cottonseed meal + meat and bones meal (CMB); 3) cassava hull and yeast (CHY); 4) cassava hull, cottonseed meal + meat and bones meal (CHMB). Feeding CHMB diets resulted in lower lipid and higher cholesterol contents (P<0.05) for both crosses. Most of the identified fatty acids were monounsaturated, and the highest percentage was found to oleic acid (C18:1w9), with values ranging from 32.54 to 46.42%. Among the saturated fatty acids the palmitic acid (C16:0) showed the highest percentage, with its contents ranging between 19.40 and 32.44%. The highest polyunsaturated/saturated fatty acid ratio was of 0.30, and the lowest was of 0.08. Feeding CY diets resulted in lower cholesterol and higher polyunsaturated fatty acid contents of the Longissimus muscle. |
Palavras-Chave: |
ácidos graxos insaturados; ácidos graxos saturados; Músculos; rations. |
Thesagro: |
Ração. |
Thesaurus Nal: |
muscles; saturated fatty acids; unsaturated fatty acids. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/21228/1/pab20_246.pdf
|
Marc: |
LEADER 01850naa a2200265 a 4500 001 1106118 005 2018-10-31 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, R. G. da 245 $aDietary effects on muscle fatty acid composition of finished heifers. 260 $c2002 500 $aTítulo em português: Efeitos de dietas sobre a composição em ácidos graxos de novilhas terminadas em confinamento. 520 $aThe effects of diet on Longissimus muscle fatty acid composition was determined using 24 crossbred heifers of Simmental vs. Nelore and Limousin vs. Nelore. The experimental diets were: 1) corn and yeast (CY); 2) corn, cottonseed meal + meat and bones meal (CMB); 3) cassava hull and yeast (CHY); 4) cassava hull, cottonseed meal + meat and bones meal (CHMB). Feeding CHMB diets resulted in lower lipid and higher cholesterol contents (P<0.05) for both crosses. Most of the identified fatty acids were monounsaturated, and the highest percentage was found to oleic acid (C18:1w9), with values ranging from 32.54 to 46.42%. Among the saturated fatty acids the palmitic acid (C16:0) showed the highest percentage, with its contents ranging between 19.40 and 32.44%. The highest polyunsaturated/saturated fatty acid ratio was of 0.30, and the lowest was of 0.08. Feeding CY diets resulted in lower cholesterol and higher polyunsaturated fatty acid contents of the Longissimus muscle. 650 $amuscles 650 $asaturated fatty acids 650 $aunsaturated fatty acids 650 $aRação 653 $aácidos graxos insaturados 653 $aácidos graxos saturados 653 $aMúsculos 653 $arations 700 1 $aPRADO, I. N. do 700 1 $aMATSUSHITA, M. 700 1 $aSOUZA, N. E. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 37, n. 1, p. 95-101, jan. 2002
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 174 | |
8. | | BELTRAMIN, F. S.; RODRIGUES, A. P.; BARBOSA, L. R. Inovações para o controle biológico de Thaumastocoris peregrinus (Hemiptera, Thaumastocoridae) pelo parasitóide oófago Cleruchoides noackae (Hymenoptera, Mymaridae). In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 12., 2013, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2013. (Embrapa Florestas. Documentos, 253). Editores técnicos: Marcílio José Thomazini, Elenice Fritzsons, Patrícia Raquel Silva, Guilherme Schnell e Schuhli, Denise Jeton Cardoso, Luziane Franciscon. EVINCI. Resumos.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
11. | | MAIA, J. N.; BARBOSA, L. R.; RODRIGUES, A. P. Efeito do numero de gerações de Cleruchoides noackae (Hymenoptera, Mymaridae) no parasitismo de Thaumastocoris peregrinus (Hemiptera, Thaumastocoridae). In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 14., 2015, Colombo. Anais... Colombo: Embrapa Florestas, 2015. p. 52-53. (Embrapa Florestas. Documentos, 278). Resumo.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
16. | | BRAUNER, P. A.; RODRIGUES, A. P. D. C.; LAURA, V. A.; FREITAS, M. E. de. Absorção de água por sementes de soja no método de imersão em água destilada. In: SEMINÁRIO INTERNO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UNIDERP, 2., 2007, Campo Grande, MS. Anais... Campo Grande, MS: Ed. da UNIDERP, 2007. 3 p. 1 CD-ROM. CNPGC.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
19. | | RODRIGUES, A. P.; BECCHI, L. K.; WILCKEN, C. F.; FOERSTER, L. A.; BARBOSA, L. R. Armazenamento de ovos de Thaumastocoris peregrinus (Heteroptera: Thaumastocoridae) parasitados por Cleruchoides noackae (Hymenoptera: Mymaridae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 26.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 9., 2016, Maceió. Anais... Brasília, DF : Embrapa, 2016. p. 470.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
20. | | MORO, G. V.; RODRIGUES, A. P. O.; TORATI, L. S.; BARROSO, R. M.; LUNDSTEDT, L. M. Anatomia e fisiologia de peixes de água doce. In: RODRIGUES, A. P. O.; LIMA, A. F.; ALVES, A. L.; ROSA, D. K.; TORATI, L. S.; SANTOS, V. R. V. dos (Ed.). Piscicultura de água doce: multiplicando conhecimentos. Brasília, DF: Embrapa, 2013. p. 71-95. il.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
| |
Registros recuperados : 174 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|