|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
04/01/2023 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
POLINO, R. do C.; PINHEIRO, C. L.; NUNES, I. G.; OLIVEIRA, N. M. de; PEREZ, N. B. |
Afiliação: |
RICARDO DO COUTO POLINO, CONSELHO NACIONAL DE DESENVOLVIMENTO CIENTÍFICO E TECNOLÓGICO; CLODOALDO LEITES PINHEIRO, CPPSUL; ISMAEL GARCIA NUNES, CENTRO UNIVERSITÁRIO DA REGIÃO DA CAMPANHA; NEIVA MOREIRA DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE DE PASSO FUNDO; NAYLOR BASTIANI PEREZ, CPPSUL. |
Título: |
Uso de hipoclorito de sódio na superação da dormência de sementes de espécies forrageiras. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 12., 2022, Bagé, RS. Resumos... Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2022. |
Páginas: |
p. 25. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Ana Cristina Mazzocato, editora técnica. |
Conteúdo: |
O objetivo do trabalho foi testar o uso de hipoclorito de sódio na germinação de sementes das espécies Urochloa ruziziensis cv Integra, híbrido interespecífico de Paspalum guenoarum x Paspalum plicatulum e Paspalum notatum cv Pensacola. |
Thesagro: |
Germinação; Pastagem; Tratamento de Semente. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150642/1/Simposio-2022-19.pdf
|
Marc: |
LEADER 00998nam a2200217 a 4500 001 2150642 005 2024-04-10 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPOLINO, R. do C. 245 $aUso de hipoclorito de sódio na superação da dormência de sementes de espécies forrageiras.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 12., 2022, Bagé, RS. Resumos... Bagé: Embrapa Pecuária Sul$c2022 300 $ap. 25. 500 $aAna Cristina Mazzocato, editora técnica. 520 $aO objetivo do trabalho foi testar o uso de hipoclorito de sódio na germinação de sementes das espécies Urochloa ruziziensis cv Integra, híbrido interespecífico de Paspalum guenoarum x Paspalum plicatulum e Paspalum notatum cv Pensacola. 650 $aGerminação 650 $aPastagem 650 $aTratamento de Semente 700 1 $aPINHEIRO, C. L. 700 1 $aNUNES, I. G. 700 1 $aOLIVEIRA, N. M. de 700 1 $aPEREZ, N. B.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/03/2022 |
Data da última atualização: |
14/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
RODRIGUES, A. A. M.; COSTA, R. R. da; SANTOS, L. F. dos; SILVA, S. de M.; BRITTO, D. de; LIMA, M. A. C. de. |
Afiliação: |
ANTONIO AUGUSTO MARQUES RODRIGUES, UFPB; RAYSSA RIBEIRO DA COSTA, UFPB; LUANA FERREIRA DOS SANTOS, UFPB; SILVANDA DE MELO SILVA, UFPB; DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA. |
Título: |
Properties and characterization of biodegradable films obtained from different starch sources. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v, 41, p. 476-482, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Supplement 2. |
Conteúdo: |
The increasing use of natural biodegradable polymers to preserve foods is a consequence of the concern of society with sustainability. Starch stands out amongst the natural polymers due to its great availability on a worldwide scale, high extraction yield and nutritional value, low cost, biodegradability and biocompatibility. Apart from the traditional sources, various others exist with extraction potential. The objective of this study was to identify films from different non-traditional starch sources with properties revealing their potential to be applied as coating for fruits and vegetables. The biodegradable films were prepared with three starch concentrations (2, 3 and 3.5%) for each of the following sources: cassava, yam, jackfruit seed and mango kernel. The starches from the sources studied are promising ingredients for the formulation of films, presenting good physical, optical (such as transparency) and mechanical characteristics, principally tensile strength whose maximum value was 36.63 MPa. Increases in starch concentration directly influenced the thickness, water vapor permeability, tensile strength and puncture force. The films with the greatest potentials for use according to their characteristics were 3% cassava, 3% yam, 3.5% jackfruit seed and 2% mango. |
Palavras-Chave: |
Filmes biodegradáveis; Permeabilidade ao vapor de água; Polímeros naturais biodegradáveis; Propriedades mecânicas; Propriedades ópticas. |
Thesagro: |
Biofilme; Manga; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Biofilm; Films (materials); Mangoes; Postharvest technology. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232328/1/Properties-and-characterization-of-biodegradable-films-obtained-from-different-starch-2021.pdf
|
Marc: |
LEADER 02298naa a2200337 a 4500 001 2140718 005 2022-03-14 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRODRIGUES, A. A. M. 245 $aProperties and characterization of biodegradable films obtained from different starch sources.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aSupplement 2. 520 $aThe increasing use of natural biodegradable polymers to preserve foods is a consequence of the concern of society with sustainability. Starch stands out amongst the natural polymers due to its great availability on a worldwide scale, high extraction yield and nutritional value, low cost, biodegradability and biocompatibility. Apart from the traditional sources, various others exist with extraction potential. The objective of this study was to identify films from different non-traditional starch sources with properties revealing their potential to be applied as coating for fruits and vegetables. The biodegradable films were prepared with three starch concentrations (2, 3 and 3.5%) for each of the following sources: cassava, yam, jackfruit seed and mango kernel. The starches from the sources studied are promising ingredients for the formulation of films, presenting good physical, optical (such as transparency) and mechanical characteristics, principally tensile strength whose maximum value was 36.63 MPa. Increases in starch concentration directly influenced the thickness, water vapor permeability, tensile strength and puncture force. The films with the greatest potentials for use according to their characteristics were 3% cassava, 3% yam, 3.5% jackfruit seed and 2% mango. 650 $aBiofilm 650 $aFilms (materials) 650 $aMangoes 650 $aPostharvest technology 650 $aBiofilme 650 $aManga 650 $aPós-Colheita 653 $aFilmes biodegradáveis 653 $aPermeabilidade ao vapor de água 653 $aPolímeros naturais biodegradáveis 653 $aPropriedades mecânicas 653 $aPropriedades ópticas 700 1 $aCOSTA, R. R. da 700 1 $aSANTOS, L. F. dos 700 1 $aSILVA, S. de M. 700 1 $aBRITTO, D. de 700 1 $aLIMA, M. A. C. de 773 $tFood Science and Technology, v, 41, p. 476-482, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|