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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
21/11/2005 |
Data da última atualização: |
21/11/2005 |
Autoria: |
PIMENTEL, R. M. de A.; WALDER, J. M. M. |
Afiliação: |
USP/CENA. |
Título: |
Gamma radiation in papaya harvested at three stages of maturation. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, Piracicaba, v. 1, n. 2, p.146-150, mar./apr. 2004. |
ISSN: |
0103-9016 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Papaya is a fragile, perishable fruit, highly accepted worldwide. To keep the quality of papaya from harvest to the consumers, conservation techniques are often used; among them is the application of gamma irradiation. The objective of this work was to evaluate gamma irradiation in papayas harvested at three degrees of maturation, in order to increase shelf life. Papayas were harvested in perfect quality conditions and selected by skin coloration into three distinct degrees of maturation: maturation 0, or beginning of yellow coloration; maturation 1, yellow stripes more developed, and maturation 2, one third yellow. Half of them were irradiated with 0.7 kGy, while the other half became control treatment. They were analyzed in four periods of conservation, which were 1 DAI (days after irradiation refrigerated at 11±1°C), 14 DAI, 14 DAI + 3 DRT (room temperature at 24°±2°C) and 14 DAI + 6 DRT. The papaya maturation degree at harvest did not influence the radiation effect. Irradiation maintained firmness of papaya and, therefore, delayed ripening; modified the green color of papaya to a lighter, more intense tone, which determined more homogeneity in the development of the skin´s yellow color (greater values of L* and croma). There was no effect of irradiation in papaya weight loss, occurrence of diseases, croma of flesh color, pH and total soluble solids contents. |
Palavras-Chave: |
food conservation; gamma irradiation; Post-harvest; tropical fruits. |
Thesaurus Nal: |
shelf life. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Registros recuperados : 12 | |
4. | | OLIVEIRA, J. M. F. de; SCHWENGBER, D. R.; O, W. C. R. do; FERREIRA, L. M. M. Desenvolvimento inicial da Acácia Mangium em resposta à aplicação de fósforo, potássio e calagem em solo de cerrado de Roraima. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 27.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 11.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 9.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 6., 2006, Bonito, MS.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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8. | | FERREIRA, G. B.; ZILLI, J. E.; GIANLUPPI, V.; SMIDERLE, O. J.; CORDEIRO, A. C. C.; MEDEIROS, R. D. de; O, W. C. R. do. Comportamento produtivo do arroz em resposta a nitrogênio, calagem e estilosantes no cerrado de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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9. | | FERREIRA, G. B.; ZILLI, J. E.; SMIDERLE, O. J.; GIANLUPPI, V.; CORDEIRO, A. C. C.; MEDEIROS, R. D. de; Ó, W. C. R. do. Comportamento produtivo do arroz em resposta a nitrogênio, calagem e estilosantes no cerrado de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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10. | | SANTOS, R. F. dos; BATISTA, K. D.; AQUINO, S. T. M. de; LIMA, L. B. de; ROCHA, P. R. R.; O, W. C. R. do. Produtividade de milho cultivado sob níveis de nitrogênio, em sistema Plantio direto no cerrado de Roraima. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 12., 2017, Boa Vista. Boletim de Resumos... Boa Vista, RR: UERR/NUPECEM/LABTEMA, 2017.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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11. | | SANTOS, R. F. dos; BATISTA, K. D.; AQUINO, S. T. M. de; LIMA, L. B. de; ROCHA, P. R. R.; O, W. C. R. do. Desenvolvimento de milho cultivado sob níveis de nitrogênio, em plantio direto, no cerrado de Roraima. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 12., 2017, Boa Vista. Boletim de Resumos... Boa Vista, RR: UERR/NUPECEM/LABTEMA, 2017.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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12. | | SUASSUNA, N. D.; MORELLO, C. de L.; PERINA, F. J.; SILVA FILHO, JOÃO LUIS DA; PEDROSA, M. B.; MAGALHÃES, F. O. DA C.; SOFIATTI, V.; LAMAS, F. M.; CHITARRA, L. G.; FARIAS, F. J. C.; O, W. C. R. do; FARIAS, F. J. C. BRS 500 B2RF: transgenic cotton cultivar expressing Cry1Ac, Cry2Ab, and CP4-EPSPS with multiple disease resistance. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 21, n. 2, e35012127, p. 1-5, 2021. 5 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Roraima. |
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Registros recuperados : 12 | |
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