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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPILLAR, V. D. P.; TCACENCO, F. A. As pastagens nativas do Vale do Itajai e litoral norte de Santa Catarina. Florianópolis: EMPASC, 1987. 15 p. (EMPASC. Comunicado técnico, 109).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOSINSKI JÚNIOR, E. E.; PILLAR, V. D. Respostas de tipos funcionais de plantas à intensidade de pastejo em vegetação campestre. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 39, n. 1, p. 1-9, jan. 2004 Título em inglês: Response of plant functional types to grazing intensity in grassland.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSOSINSKI JÚNIOR, E. E.; PILLAR, V. D. Resposta de tipos funcionais de plantas à intensidade de pastejo em vegetação campestre. Pesq. Agropec. Bras., Brasília, v. 39, n. 1, p. 1-9, jan. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOSINSKI JUNIOR, E. E.; VÉLEZ-MARTIN, E.; PILLAR, V. D. Patrones espaciales de distribución de los servicios eco-sistémicos en paisajes rurales del extremo sur de Brasil. In: CONGRESO INTERNACIONAL DE SERVICIOS ECOSISTÉMICOS EN LOS NEOTRÓPICOS, 4., 2015, Mar del Plata. De la investigación a la acción: libro de resúmenes. Mar del Plata: GEAP, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoQUADROS, F. L. F. de; PILLAR, V. D. P.; TRINDADE, J. P. P.; BANDINELLI, D. G. Dinamica vegetacional em pastagem natural sunmetida ao fogo e pastejo. In: REUNIAO ANUAL SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 36., 1999, Porto Alegre. Anais. Porto Alegre: SBZ, 1999. p.57.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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6.Imagem marcado/desmarcadoTRINDADE, J. P. P.; QUADROS, F. L. F. de; PILLAR, V. D. Vegetação campestre de areais do Sudoeste do Rio Grande do Sul sob pastejo e com exclusão do pastejo. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 6, p. 771-779, jun. 2008 Título em inglês: Grassland vegetation of sandy patches of Rio Grande do Sul under grazing and exclosure.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoTRINDADE, J. P. P.; QUADROS, F. L. F. de; PILLAR, V. D. Vegetação campestre de areais do Sudoeste do Rio Grande do Sul sob pastejo e com exclusão do pastejo. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 6, p. 771-779, jun. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPILLAR, V. D.; BLANCO, C. C.; MÜLLER, S. C.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; DUARTE, L. D. S. Functional redundancy and stability in plant communities. Journal of Vegetation Science, v. 24, p. 963-974, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBOTOSSO, P. C.; LISI, C. S.; OLIVEIRA, J. M.; PILLAR, V. D.; ROIG, F. A.; TOMAZELLO FILHO, M. Dendrochronological Symposium at the NBCB in Gramado, Brazil. Dendrochronologia, v. 25, n. 2, p. 177-178, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMETZGER, J. P.; BUSTAMANTE, M. M. C.; FERREIRA, J. N.; FERNANDES, G. W.; LIBRÁN-EMBID, F.; PILLAR, V. D.; PRIST, P. R.; RODRIGUES, R. R.; VIEIRA, I. C. G.; OVERBECK, G. E. Why Brazil needs its Legal Reserves. Perspectives in Ecology and Conservation, v. 17, n. 3, p. 91-103, July/Sep. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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11.Imagem marcado/desmarcadoMAGNUSSON, W. E.; GRELLE, C. E. V.; MARQUES, M. C. M.; ROCHA, C. F. D.; DIAS, B.; FONTANA, C. S.; BERGALLO, H.; OVERBECK, G. E.; VALE, M. M.; TOMAS, W. M.; CERQUEIRA, R.; COLLEVATTI, R.; PILLAR, V. D.; MALABARBA, L. R.; LINS-E-SILVA, A. C.; NECKEL-OLIVEIRA, S.; MARTINELLI, B.; AKAMA, A.; RODRIGUES, D.; SILVEIRA, L. F.; SCARIOT, A. O.; FERNANDES, G. W. Effects of Brazil's political crisis on the science needed for biodiversity conservation. Frontiers in Ecology and Evolution, v. 6, n. 163, p. 1-6, oct. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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12.Imagem marcado/desmarcadoPETISCO-SOUZA, A. C.; BRUM, F. T.; MARCILIO-SILVA, V.; ZWIENER, V. P.; ZANELLA, A.; DIAS, A. S.; GONZÁLEZ-MELO, A.; JANSEN, S.; MAZZOCHINI, G. G.; NIINEMETS, Ü.; PILLAR, V. D.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; MARQUES, M. C. M.; CARLUCCI, M. B. Minding the gap: Range size and economic use drive functional trait data gaps in the Atlantic forest. Biological Conservation, v. 283, 110087, Jul. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMILLA, R.; BASTIDA, J. M.; TURCOTTE, M. M.; JONES, G.; VIOLLE, C.; OSBORNE, C. P.; CHACÓN-LABELLA, J.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; KATTGE, J.; LAUGHLIN, D. C.; FOREY, E.; MINDEN, V.; CORNELISSEN, J. H. C.; AMIAUD, B.; KRAMES, K.; BOENISCH, G.; HE, TIANHUA; PILLAR, V. D.; BYUN, C. Phylogenetic patterns and phenotypic profiles of the species of plants and mammals farmed for food. Nature Ecology & Evolution, v. 2, p. 1808-1817, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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14.Imagem marcado/desmarcadoOVERBECK, G. E.; HERMANN, J.-M.; ANDRADE, B. O.; BOLDRINI, I. I.; KIEHL, K.; KIRMER, A.; KOCH, C.; KOLLMANN, J.; MEYER, S. T.; MÜLLER, S. C.; NABINGER, C.; PILGER, G. E.; TRINDADE, J. P. P.; VÉLEZ-MARTIN, E.; WALKER, E. A.; ZIMMERMANN, D. G.; PILLAR, V. D. Restoration ecology in Brazil - time to step out of the forest. Natureza & Conservação, Curitiba, v. 11, n. 1, p. 92-95, jul. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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15.Imagem marcado/desmarcadoBUSTAMANTE, M. M. C.; SILVA, J. S.; SCARIOT, A.; SAMPAIO, A. B.; MASCIA, D. L.; GARCIA, E.; SANO, E.; FERNANDES, G. W.; DURIGAN, G.; ROITMAN, I.; FIGUEIREDO, I.; RODRIGUES, R. R.; PILLAR, V. D.; OLIVEIRA, A. O. de; MALHADO, A. C.; ALENCAR, A.; VENDRAMINI, A.; PADOVEZI, A.; CARRASCOSA, H.; FREITAS, J.; SIQUEIRA, J. A.; SHIMBO, J.; GENEROSO, L. G.; TABARELLI, M.; BIDERMAN, R.; SALOMÃO, R. de P.; VALLE, R.; BRIENZA JUNIOR; NOBRE, C. Ecological restoration as a strategy for mitigating and adapting to climate change: lessons and challenges from Brazil. Mitigation and Adaptation Strategies for Global Change, v. 24, n. 7, p. 1249-1270 , 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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16.Imagem marcado/desmarcadoJOSWIG, J. S.; WIRTH, C.; SCHUMAN, M. C.; KATTGE, J.; REU, B.; WRIGHT, I. J.; SIPPEL, S. D.; RÜGER, N.; RICHTER, R.; SCHAEPMAN, M. E.; VAN BODEGOM, P. M.; CORNELISSEN, J. H. C.; DÍAZ, S.; HATTINGH, W. N.; KRAMER, K.; LENS, F.; NIINEMETS, U.; REICH, P. B.; REICHSTEIN, M.; RÖMERMANN, C.; SCHRODT, F.; ANAND, M.; BAHN , M.; BYUN, C.; CAMPETELLA, G.; CERABOLINI, B. E. L.; CRAINE, J. M.; GONZALEZ-MELO, A.; GUTIÉRREZ, A. G.; HE, T.; HIGUCHI, P.; JACTEL, H.; KRAFT, N. J. B.; MINDEN, V.; ONIPCHENKO, V.; PEÑUELAS, J.; PILLAR , V. D.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; SOUDZILOVSKAIA, N. A.; WEIHER, E.; MAHECHA, M. D. Climatic and soil factors explain the two-dimensional spectrum of global plant trait variation. Nature Ecology & Evolution, v. 6, p. 36-50, Jan. 2022. Published online 23 December 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMAYNARD, D. S.; BIALIC-MURPHY, L.; ZOHNER, C. M.; AVERILL, C.; VAN DEN HOOGEN, J.; MA, H.; MO, L.; SMITH, G. R.; ACOSTA, A. T. R.; AUBIN, I.; BERENGUER, E.; BOONMAN, C. C. F.; CATFORD, J. A.; CERABOLINI, B. E. L.; DIAS, A. S.; GONZÁLEZ-MELO, A.; HIETZ, P.; LUSK, C. H.; MORI, A. S.; NIINEMETS, Ü.; PILLAR, V. D.; PINHO, B. X.; ROSELL, J. A.; SCHURR, F. M.; SHEREMETEV, S. N.; SILVA, A. C. da; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; VAN BODEGOM, P. M.; WEIHER, E.; BÖNISCH, G.; KATTGE, J.; CROWTHER, T. W. Global relationships in tree functional traits. Nature Communications, v. 13, 3185, 2022. 12 p.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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18.Imagem marcado/desmarcadoGUO, W.-Y.; SERRA-DIAZE, J. M.; SCHRODTF, F.; EISERHARDT, W. L.; MAITNER, B. S.; MEROW, C.; VIOLLEJ, C.; ANAND, M.; BELLUAU, M.; BRUUN, H. H.; BYUN, C.; CATFORD, J. A.; CERABOLINI, B. E. L.; CHACÓN-MADRIGAL, E.; CICCARELLI, D.; CORNELISSEN, J. H. C.; DANG-LE, A. T.; FRUTOS, A. de; DIAS, A. S.; GIROLDO, A. B.; GUO, K.; GUTIÉRREZ, A. G.; HATTINGH, W.; HE, T.; HIETZ, P.; HOUGH-SNEE, N.; JANSEN, S.; KATTGE, J.; KLEIN, T.; KOMAC, B.; KRAFT, N. J. B.; KRAMER, K.; LAVOREL, S.; LUSK, C. H.; MARTIN, A. R.; MENCUCCINI, M.; MICHALETZ, S. T.; MINDENT, V.; MORI, A. S.; NIINEMETS, Ü.; ONODA, Y.; PEÑUELAS, J.; PILLAR, V. D.; PISEK, J.; ROBROEK, B. J. M.; SCHAMP, B.; SLOT, M.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; SOUDZILOVSKAIA, N. A.; THIFFAULT, N.; VAN BODEGOM, P.; VAN DER PLAS, F.; WRIGHT, I. J.; XU, W.-B.; ZHENG, J.; ENQUIST, B. J.; SVENNING, J.-C. High exposure of global tree diversity to human pressure. PNAS, v. 119, n. 25, e2026733119, 2022. 11 p. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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19.Imagem marcado/desmarcadoXU, W.; GUO, W.; SERRA-DIAZ, J. M.; SCHRODT, F.; EISERHARDT, W. L.; ENQUIST, B. J.; MAITNER, B. S.; MEROW, C.; VIOLLE, C.; ANAND, M.; BELLUAU, M.; BRUUN, H. H.; BYUN, C.; CATFORD, J. A.; CERABOLINI, B. E.; CHACÓN-MADRIGAL, E.; CICCARELLI, D.; CORNELISSEN, J. H. C.; DANG-LE, A. T.; FRUTOS, A. de; DIAS, A. S.; GIROLDO, A. B.; GUTIÉRREZ, A. G.; HATTINGH, W.; HE, T.; HIETZ, P.; HOUGH-SNEE, N.; JANSEN, S.; KATTGE, J.; KOMAC, B.; KRAFT, N. J.; KRAMER, K.; LAVOREL, S.; LUSK, C. H.; MARTIN, A. R.; MA, K.; MENCUCCINI, M.; MICHALETZ, S. T.; MINDEN, V.; MORI, A. S.; NIINEMETS, Ü.; ONODA, Y.; ONSTEIN, R. E.; PEÑUELAS, J.; PILLAR, V. D.; PISEK, J.; POUND, M. J.; ROBROEK, B. J.; SCHAMP, B.; SLOT, M.; SUN, M.; SOSINSKI, Ê. E.; SOUDZILOVSKAIA, N. A.; THIFFAULT, N.; BODEGOM, P. M. V.; PLAS, F. V. D.; ZHENG, J.; SVENNING, J.; ORDONEZ, A. Global beta-diversity of angiosperm trees is shaped by Quaternary climate change. Science Advances v. 9, n. 14, eadd8553, 2375-2548, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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20.Imagem marcado/desmarcadoMOLES, A. T.; PERKINS, S. E.; LAFFAN, S. W.; FLORES-MORENO, H.; AWASTHY, M.; TINDALL, M. L.; SACK, L.; PITMAN, A.; KATTGE, J.; AARSSEN, L. W.; ANAND, M.; BAHN, M.; BLONDER, B.; CAVENDER-BARES, J.; CORNELISSEN, J. H. C.; CORNWELL, W. K.; DÍAZ, S.; DICKIE, J. B.; FRESCHET, G. T.; GRIFFITHS, J. G.; GUTIERREZ, A. G.; HEMMINGS, F. A.; HICKLER, T.; HITCHCOCK, T. D.; KEIGHERY, M.; KLEYER, M.; KUROKAWA, H.; LEISHMAN, M. R.; LIU, K.; NIINEMETS, U.; ONIPCHENKO, V.; ONODA, Y.; PENUELAS, J.; PILLAR, V. D.; REICH, P. B.; SHIODERA, S.; SIEFERT, A.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; SOUDZILOVSKAIA, N. A.; SWAINE, E. K.; SWENSON, N. G.; VAN BODEGOM, P. M.; WARMAN, L.; WEIHER, E.; WRIGHT, I. J.; ZHANG, H.; ZOBEL, M.; BONSER, S. P. Which is a better predictor of plant traits: temperature or precipitation? Journal of Vegetation Science, v. 25, p. 1167-1180, 2014.

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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  22/09/2017
Data da última atualização:  22/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  KAWSKI, V. L.; BERTOL, T. M.; SANTOS, M. J. H. dos; SAWITZKI, M. C.; FIORENTINI, A. M.; COLDEBELLA, A.; AGNES, I. B. L.
Afiliação:  VICKY LILGE KAWSKI, CNPSA; TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; MARIA JOSÉ HONORATO DOS SANTOS, Associação de Pequenos Agricultores do Oeste Catarinense; MARISTELA CORTEZ SAWITZKI, Unipampa/Uruguaiana; ANGELA MARIA FIORENTINI, UFPel; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; INGRID BEATRIZ LERMEN AGNES, UNC/Concórdia.
Título:  Sensory and physicochemical characteristics of salamis added with vegetable-based curing ingredients.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, Santa Maria, v. 47, n. 8, ed. 20151510, 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20151510
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: The aim of this study was to evaluate the sensory and physicochemical quality of colonial salamis added with vegetable-based curing ingredients as potential enhancers of quality products. Salamis were produced according to three treatments: (A) Control: 0.1% curing salt; (B) rosemary: 0.05% curing salt + 0.5% rosemary extract (RE); and (C) RE+celery: 0.14% Veg 503 + 0.27% Veg 504 (sea salt plus celery, nitrate and nitrite supplies, respectively) + 0.5% of RE. No significant differences were observed (P>0.05) among the three treatments for dry matter (DM), crude protein (CP), ash, ether extract (EE) and gross energy (GE). Sensory analysis was performed by applying the preference test and multiple comparison between the three treatments. Salamis added with vegetable-based curing ingredients were sensory equivalent to conventional level of curing salts. Vegetable extracts allowed the development of the sensory features of salami and did not interfere in the fermentation process. Results suggested that the extracts can serve as effective natural curing ingredients for the ripening process and cured meat color as well as adequate shelf-life replacing the commercial curing salts in meat and meat products. After 30 days of ripening, salami from the control treatment (conventional levels of nitrite and nitrate) and the treatments with added vegetable-based curing ingredients and low nitrite and nitrate content (RE and RE + celery) were equivalent in sensory quality. RESUMO... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Maturação de salame.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
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