Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 12
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPIKE, L. M. Vegetable improvement center. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.11, n.2, p.173-176, nov. 1993. Palestra.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoPIKE, L. M.; LEEPER, P. Five new short day onion varieties for an explanded production season in Texas. Welasco: Texas Agricultural Experimental Station / Texas A&M University / College Station, 1982. 6p.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, J. F.; PIKE, L. M. Effect of planting dates and spacing on fifteen short-day onion varieties. HortScience, v.21, n.3, p.723, Aug. 1986. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoFRANCA, F. H.; HARRIS, M. K.; PIKE, L. M. Tecnica para selecao de germoplasma de pepino visando resistencia a Liriomyza spp. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 23., 1983, Rio de Janeiro, RJ. Resumos... Rio de Janeiro: SOB, 1983. p.179.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoMILLER, M. E.; EDELSON, J. V.; PIKE, L. M. Results of 1988: international carrot trials. Texas: TAES, 1989. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, J. F.; PIKE, L. M.; LEEPER, P. W. Effect of planting date and spacings on several characteristics of six short-day onion varieties grown in South Texas, 1985/86. HortScience, v.22, n.5, p.1160, Nov. 1987. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, J. F.; PIKE, L. M.; LEEPER, P. W. Effect of planting dates and spacing on the percentage of doubling in several short-day onion varieties. HortScience, v.22, n.5, p.1091, Nov. 1987. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, J. F.; PIKE, L. M.; LEEPER, P. W. Effect of the position of the rows of the within spacings on several characteristics of short-day onions in South Texas. HortScience, v.22, n.5, p.1045, Nov. 1987. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, J. F.; PIKE, L. M.; LEEPER, P. W. Effect of the position of the rows within spacings on several characteristics of short-day onion varieties South Texas HortScience, v.22, n.5, p.1131, Nov. 1987. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoFRANCA, F. H.; HARRIS, M. K.; PIKE, L. M. Resistencia em linhas de pepino ao minador de folhas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 8., 1983, Brasilia, DF. Resumos... Brasilia: SEB, 1983. Resumo 183.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
11.Imagem marcado/desmarcadoDAIMELLO, F. J.; JONES, R. K.; HEINEMAN, R. R.; PIKE, L. M.; LEEPER, P. Performance of the new taes short day onion varieties in the winter garden. Texas: TAES, 1984. 7p. (TAES. Pr, 4199).

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
12.Imagem marcado/desmarcadoALCALA, J.; LOPES, J. F.; GIOVANNONI, J. J.; PIKE, L. M. Practical application of PCR based technology to screen Texas onion breeding lines for type of cytoplasm. In: NATIONAL ONION RESEARCH CONFERENCE, 1995, Madison. Abstracts and program... Madison: Wisconsin Center, 1995. p.36.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 12
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  01/11/2019
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  AROEIRA, C. N.; FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; MOLOGNONI, L.; DAGUER, H.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de; CONTRERAS-CASTILL0, C. J.
Afiliação:  CAROLINA N. AROEIRA, ESALQ; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; VANESSA GRESSLER, CNPSA; LUCIANO MOLOGNONI, MAPA; HEITOR DAGUER, MAPA; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M. DE LIMA, CNPSA; CARMEN J. CONTRERAS-CASTILL0, ESALQ.
Título:  Determination of ractopamine residue in tissues and urine from swine fed meat and bone meal.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Additives & Contaminants: Part A, v. 36, n. 3, p. 424-433, 2019.
DOI:  10.1080/19440049.2019.1567942
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In many countries, ractopamine hydrochloride (RAC) is allowed to be used in animal production as a βagonist, which is an energy repartitioning agent able to offer economic benefits such as increased muscle and decreased fat deposition, feed conversion improvement and an increase in average daily weight gain. However, some countries have banned its use and established strict traceability programmes because of pharmacological implications of β-agonist residues in meat products. In Brazil, commercial RAC is controlled (5?20 mg kg−1) and only added to pig diet during the last 28 days before slaughter. However, the control is more difficult when co-products, like meat and bone meal (MBM), which can be produced from RAC treated animals, are part of the feed composition. Therefore, a study was undertaken to evaluate the presence of RAC residue concentrations in urine and tissues of gilts (n = 40) in four dietary groups: 0%, 7%, 14% and 21% (w/w) of MBM-containing RAC (53.5 µg kg−1). The concentration of RAC residues in MBM, pig tissues and urine was determined by LC?MS. Low RAC concentrations were detected in muscle, kidney, liver and lungs (limit of detection = 0.15, 0.5, 0.5 and 1.0 µg kg−1, respectively); however, no RAC residues were quantified above the limit of quantification (0.5, 2.5, 2.5 and 2.5 µg kg−1, respectively). In urine, the RAC concentration remained below 1.35 µg L−1. These data suggest that MBM (containing 53.5 µ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carne de porco; Pig fed meat; Pork production.
Thesagro:  Carne; Farinha de Osso; Suíno.
Thesaurus NAL:  Analytical methods; Feed additives; Food safety.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21671 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional