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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  17/05/2010
Data da última atualização:  17/05/2010
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  PESSOA, C. A.; TEIXEIRA, K. R. dos S.; BALDANI, J. I.; SCHWAB, S.
Afiliação:  CRISTIANE ALVES PESSOA, UFRRJ; KATIA REGINA DOS SANTOS TEIXEIRA, CNPAB; JOSE IVO BALDANI, CNPAB; STEFAN SCHWAB, CNPAB.
Título:  Regulation of gene expression by sugarcane juice in Gluconacetobacter diazotrophicus.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009.
Idioma:  Português
Notas:  Folder apresentado na XXVIII Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Bioquímica e Biologia Molecular, Águas de Lindoia,SP, 2009.
Palavras-Chave:  Bactéria diazotrófica; Caldo-de-cana; Expressaão gênica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB36720 - 1UMTFL - PP2010.00047201000047
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Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  28/01/2022
Data da última atualização:  28/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GRIGIO, M. L.; MOURA, E. A. de; CHAGAS, E. A.; DURIGAN, M. F. B.; CHAGAS, P. C.; CARVALHO, G. F. de; ZANCHETTA, J. J.
Afiliação:  EDVAN ALVES CHAGAS, CPAF-RR; MARIA FERNANDA BERLINGIERI DURIGAN, CNPDIA.
Título:  Bioactive compounds in and antioxidant activity of camu-camu fruits harvested at different maturation stages during postharvest storage.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum Agronomy, v. 43, e50997, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study was carried out to evaluate the antioxidant activity of and the content of bioactive compounds in camu-camu fruits harvested at different maturation stages and stored. The fruits were harvested in the municipality of Cantá, Roraima State, Brazil. The experimental design was completely randomized, with three replications, in a factorial arrangement consisting of three different maturation stages (immature, semi-mature and mature) and eight days of storage (3 x 8). The fruits were analysed every day regarding total vitamin C, carotenoids, anthocyanins, flavonoids, total phenolic compounds, and antioxidant activity (FRAP and DPPH). According to the results obtained, the interaction of maturation stages x eight days of storage had a significant effect according to the F test at 5% probability. The highest antioxidant activity (FRAP) was observed in the fruits harvested in the semi-mature stage, providing a longer shelf life. The carotenoid pigment, flavonoid, anthocyanin, and vitamin C contents were higher in the fruits harvested in the mature stage, and this stage was the most suitable for obtaining these functional biocompounds. Additionally, in mature fruits, the highest mean content of total phenolics and antioxidant activity (DPPH) were observed during storage. It was concluded that the mature stage is the most recommended for the extraction of pigments and antioxidant biocompounds from camu-camu fruits.
Palavras-Chave:  Biocompounds; Multivariate statistics.
Thesagro:  Myrciaria Dubia.
Thesaurus NAL:  Anthocyanins; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230696/1/A2-2021-Bioactive-compounds-and-antioxidant-activity-of-camu-camu.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RR16233 - 1UPCAP - DD
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