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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
10/03/2023 |
Data da última atualização: |
10/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
LAMEGO, F. P.; SCHAEDLER, C. E.; AZEVEDO, E. B. de; PEREZ, N. B. |
Afiliação: |
FABIANE PINTO LAMEGO, CPPSUL; CARLOS EDUARDO SCHAEDLER, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA-SUL-RIO-GRANDENSE; EDUARDO BOHRER DE AZEVEDO, UNIVERSIDADE DE SANTA MARIA; NAYLOR BASTIANI PEREZ, CPPSUL. |
Título: |
Manejo de capim-annoni: prevenindo a disseminação de sementes por animais. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2022. |
Páginas: |
13 p. |
Série: |
(Embrapa Pecuária Sul. Comunicado técnico, 107). |
ISSN: |
1982-5382 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Prevenção da infestação e controle; Dispersão por bovinos; Dispersão por ovinos; Dispersão por equinos; Dispersão por pássaros; |
Thesagro: |
Capim Annoni; Erva Daninha; Manejo; Semente. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152242/1/COMUNICADO-TECNICO-107.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
20/10/2017 |
Data da última atualização: |
17/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CALDAS, T. W.; MAZZA, K. E. L.; TELES, A. S. C.; MATTOS, G. N.; BRIGIDA, A. I. S.; CONTE-JUNIOR, C. A.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. de O.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
Thais W. Caldas, UFRRJ; Karen E. L. Mazza, UFRJ; Aline S. C. Teles, UFRJ; Gabriela N. Mattos, UFRRJ; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; Carlos A. Conte-Junior, UFF; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Phenolic compounds recovery from grape skin using conventional and non-conventional extraction methods. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Industrial Crops & Products, v. 111, p. 86-91, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this work was to recover phenolic compounds from grape skin from sparkling production in the Brazilian semi-arid region, using conventional and non-conventional extraction methods Firstly, the effect of solid:liquid ratio (1:3?1:17) and ethanol concentration (8?92%) on the phenolic content and antioxidant capacity of grape skin extracts obtained by mechanical agitation were evaluated. Solid:liquid ratio of 1:10 and 50% ethanol were chosen as the most adequate conditions for phenolic compounds recovery. Then, in the selected conditions, extraction kinetics using ultrasound-assisted and microwave-assisted extractions were determined for comparison. Ultrasound-assisted extraction showed the best performance, resulting in an extract with a phenolic content twice higher than the obtained by mechanical agitation, in a very shorter time (9 min). Regarding phenolic profile, malvidin-3-O-glucoside was the main compound found in the extracts, followed by quercetin, rutin, catechin and epicatechin. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant capacity; Mechanical agitation; Microwave; Phenolic compunds; Ultrasound. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01869naa a2200289 a 4500 001 2077730 005 2018-09-17 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCALDAS, T. W. 245 $aPhenolic compounds recovery from grape skin using conventional and non-conventional extraction methods.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe aim of this work was to recover phenolic compounds from grape skin from sparkling production in the Brazilian semi-arid region, using conventional and non-conventional extraction methods Firstly, the effect of solid:liquid ratio (1:3?1:17) and ethanol concentration (8?92%) on the phenolic content and antioxidant capacity of grape skin extracts obtained by mechanical agitation were evaluated. Solid:liquid ratio of 1:10 and 50% ethanol were chosen as the most adequate conditions for phenolic compounds recovery. Then, in the selected conditions, extraction kinetics using ultrasound-assisted and microwave-assisted extractions were determined for comparison. Ultrasound-assisted extraction showed the best performance, resulting in an extract with a phenolic content twice higher than the obtained by mechanical agitation, in a very shorter time (9 min). Regarding phenolic profile, malvidin-3-O-glucoside was the main compound found in the extracts, followed by quercetin, rutin, catechin and epicatechin. 653 $aAntioxidant capacity 653 $aMechanical agitation 653 $aMicrowave 653 $aPhenolic compunds 653 $aUltrasound 700 1 $aMAZZA, K. E. L. 700 1 $aTELES, A. S. C. 700 1 $aMATTOS, G. N. 700 1 $aBRIGIDA, A. I. S. 700 1 $aCONTE-JUNIOR, C. A. 700 1 $aBORGUINI, R. G. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tIndustrial Crops & Products$gv. 111, p. 86-91, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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