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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  14/06/2010
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARVALHO, R. F.; QUECINI, V.; PERES, L. E. P.
Afiliação:  ROGÉRIO FALLEIROS CARVALHO, ESALQ/USP; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; LÁZARO EUSTÁQUIO PEREIRA PERES, ESALQ/USP.
Título:  Hormonal modulation of photomorphogenesis-controlles anthocyanin accumulation in tomato (Solanum lycopersicum L. cv Micro-Tom) hypocotyls: physiological and genetic studies.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Plant Science, Limerick, v. 178, n. 3, p. 258-264, mar. 2010.
DOI:  10.1016/j.plantsci.2010.01.013
Idioma:  Português
Conteúdo:  Hormones are likely to be important factors modulating the light-dependent anthocyanin accumulation. Here we analyzed anthocyanin contents in hypocotyls of near isogenic Micro-Tom (MT) tomato lines carrying hormone and phytochrome mutations, as single and double-mutant combinations. In order to recapitulate mutant phenotype, exogenous hormone applications were also performed. Anthocyanin accumulation was promoted by exogenous abscisic acid (ABA) and inhibited by gibberellin (GA), in accordance to the reduced anthocyanin contents measured in ABA-deficient (notabilis) and GA-constitutive response (procera) mutants. Exogenous cytokinin also enhanced anthocyanin levels in MT hypocotyls. Although auxin-insensitive diageotropica mutant exhibited higher anthocyanin contents, pharmacological approaches employing exogenous auxin and a transport inhibitor did not support a direct role of the hormone in anthocyanin accumulation. Analysis of mutants exhibiting increased ethylene production (epinastic) or reduced sensitivity (Never ripe), together with pharmacological data obtained from plants treated with the hormone, indicated a limited role for ethylene in anthocyanin contents. Phytochrome-deficiency (aurea) and hormone double-mutant combinations exhibited phenotypes suggesting additive or synergistic interactions, but not fully espistatic ones, in the control of anthocyanin levels in tomato hypocotyls. Our results indicate that phytochrome-mediated anthocyanin accumulation in tomato ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fitocromo.
Thesagro:  Antocianina; Biologia; Genética; Hipocótilo; Hormônio; Mutação; Tomate.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204149/1/12305-2010-p.258-264-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV12305 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSIMEÃO, R. M.; SILVA, D. D. da; SANTOS, F. C. dos; VILELA, L.; SILVEIRA, M. C. T. da; RESENDE, A. C.; ALBUQUERQUE, P. E. P. de. Adaptation and indication of forage crops for agricultural production in sandy soils in western Bahia State, Brazil. Acta Scientiarum: Agronomy, v. 45, e56144, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Milho e Sorgo.
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