Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  23/07/2018
Data da última atualização:  06/08/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  GODOY, C. V.; FERNANDES, C. D.; FLAUSINO, A. M.; PEREIRA, T. B. C.
Afiliação:  CLAUDIA VIEIRA GODOY, CNPSO; CELSO DORNELAS FERNANDES, CNPGC; ALLAN MISAEL FLAUSINO, Geógrafo; Pesquisadora DCR/CNPq-FUNDECT.
Título:  Avaliação da reação de acessos de espécies de estilosantes a Phakopsora pachyrhizi.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 8., 2018, Goiânia. Inovação, tecnologias digitais e sustentabilidade da soja: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2018.
Páginas:  p. 565-567.
Idioma:  Português
Thesagro:  Doença de Planta; Estilosante; Ferrugem; Soja.
Thesaurus Nal:  Plant diseases and disorders; Soybean rust; Stylosanthes.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180118/1/Avaliacao-da-reacao-p.565-567.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO38863 - 1UMTAA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  15/12/2008
Data da última atualização:  07/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - A
Autoria:  PEDROSO, A. de F.; NUSSIO, L. G.; LOURES, D. R. S.; PAZIANI, S. de F.; RIBEIRO, J. L.; MARI, L. J.; ZOPOLLATTO, M.; SCHMIDT, P.; MATTOS, W. R. S.; HORRI, J.
Afiliação:  ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; LUIZ GUSTAVO NUSSIO, ESALQ/USP; DANIELE REBOUÇAS SANTANA LOURES, UESC; SOLIDETE DE FÁTIMA PAZIANI; JOSÉ LEONARDO RIBEIRO; LUCAS JOSÉ MARI, USP-ESALQ; MAITY ZOPOLLATTO, USP-ESALQ; PATRICK SCHMIDT, UNESP; WILSON ROBERTO SOARES MATTOS, USP-ESALQ; JORGE HORII, USP-ESALQ.
Título:  Fermentation, losses, and aerobic stability of sugarcane silages treated with chemical or bacterial additives.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Scientia agricola, v. 65, n. 6, p. 589-594, dec. 2008.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S0103-90162008000600004
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Utilization of sugarcane Saccharum officinarum L. silage is increasing in Brazil but intensive ethanol production during fermentation reduces forage quality. This experiment aimed to evaluate the effects of additives on fermentation and aerobic stability of sugarcane silages produced in minisilos. Treatments were (fresh basis): untreated silage (control), urea (5.0 g kg-1), sodium benzoate (1.0 g kg-1), potassium sorbate (0.3 g kg-1), Lactobacillus plantarum (1 x 10(6) cfu g-1), and Lactobacillus buchneri (3.64 x 10(5) cfu g-1). At the 94th day after ensilage, ethanol concentration was lower in urea, benzoate, sorbate and L. buchneri supplemented silages and higher in L. plantarum inoculated silage, as compared to control. Urea and benzoate treated silages showed the highest and L. plantarum treated silage the lowest in vitro dry matter digestibility. Effluent production was higher in the urea treated silage. Inoculation with L. buchneri reduced 50% ethanol production as compared to control. Urea and L. buchneri reduced yeast count. Aerobic stability was enhanced by L. buchneri and benzoate. Sodium benzoate and L. buchneri were the most promising additives, improving both silage fermentation and aerobic stability; inoculants containing L. plantarum can be deleterious to fermentation and conservation of sugarcane silages.
Palavras-Chave:  Benzoate; Sorbate.
Thesaurus NAL:  ethanol; Lactobacillus buchneri; Lactobacillus plantarum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPPSE/18136/1/PROCIAFP2008.00180.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE18136 - 1UPCAP - DDPROCI-2008.00180PED2008.00180
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional