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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
05/10/2012 |
Data da última atualização: |
31/10/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PEREIRA, R. B.; LUCAS, G. C.; ALVES, E.; PERINA, F. J. |
Afiliação: |
RICARDO BORGES PEREIRA, CNPH. |
Título: |
Resistência induzida pelo óleo essencial de capim-limão no controle da pinta preta do tomateiro. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 37, p. 744, ago. 2012. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Suplemento. Resumo. Trabalho apresentado no 45. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Manaus, AM, 2012. |
Palavras-Chave: |
Alternaria tomatophila; Capim-limão; Extrato aquoso; Solanum lycopersicon. |
Thesagro: |
Doença; Fungo; Óleo Essencial; Pinta Preta; Resistência; Tomate. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00873naa a2200277 a 4500 001 1935733 005 2012-10-31 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, R. B. 245 $aResistência induzida pelo óleo essencial de capim-limão no controle da pinta preta do tomateiro. 260 $c2012 500 $aSuplemento. Resumo. Trabalho apresentado no 45. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Manaus, AM, 2012. 650 $aDoença 650 $aFungo 650 $aÓleo Essencial 650 $aPinta Preta 650 $aResistência 650 $aTomate 653 $aAlternaria tomatophila 653 $aCapim-limão 653 $aExtrato aquoso 653 $aSolanum lycopersicon 700 1 $aLUCAS, G. C. 700 1 $aALVES, E. 700 1 $aPERINA, F. J. 773 $tTropical Plant Pathology, Brasília, DF$gv. 37, p. 744, ago. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
01/06/2020 |
Data da última atualização: |
14/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
RECH, K. S.; OLIVEIRA, C. F. de; MOURA, P. F.; OLIVEIRA, C. da S. P. de; HIROTA, B. C. K.; OLIVEIRA, M. de; RÜDIGER, A. L.; SÁ, E. L. de; MIGUEL, O. G.; AUER, C. G.; MIGUEL, M. D. |
Afiliação: |
Katlin Suellen Rech, UFPR; Camila Freitas de Oliveira, UFPR; Paula Francislaine Moura, UFPR; Cristiane da Silva Paula de Oliveira, UFPR; Beatriz Cristina Konopatzki Hirota, UFPR; Maislian de Oliveira, UFPR; André Luis Rüdiger, UFPR; Eduardo Lemos de Sá, UFPR; Obdulio Gomes Miguel, UFPR; CELSO GARCIA AUER, CNPF; Marilis Dallarmi Miguel, UFPR. |
Título: |
Optimisation of Bjerkandera adusta cultureconditions for the production of [alfa]-[alfa]-trehalose. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Natural Product Research, v. 35, n. 21, p. 4206-4209, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/14786419.2020.1758092 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Short Communication. |
Conteúdo: |
Several factors affect the vegetative growth of fungi, such as temperature, pH, and culture medium. In addition to mycelial growth, these factors affect metabolite production. There are limited studies that have identified the metabolites produced by the fungus Bjerkandera adusta, which have potential biotechnological applications. Here, we evaluated the effects of temperature, culture medium, and incubation time on the production of mycelial mass and metabolites of B. adusta isolated from Pinus taeda. The highest mycelial mass was obtained at 24 °C, in the potato dextrose and malt extract media, upon incubation for 28 and 35 days. The disaccharide α-α-trehalose was for the first time isolated and identified by X-ray diffraction in this fungal genus. |
Palavras-Chave: |
Cristalografia. |
Thesagro: |
Açúcar; Cultura In Vitro; Fungo. |
Thesaurus NAL: |
Bjerkandera adusta; Crystallography; In vitro culture; Pinus. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 01843naa a2200361 a 4500 001 2122813 005 2022-02-14 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/14786419.2020.1758092$2DOI 100 1 $aRECH, K. S. 245 $aOptimisation of Bjerkandera adusta cultureconditions for the production of [alfa]-[alfa]-trehalose.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aShort Communication. 520 $aSeveral factors affect the vegetative growth of fungi, such as temperature, pH, and culture medium. In addition to mycelial growth, these factors affect metabolite production. There are limited studies that have identified the metabolites produced by the fungus Bjerkandera adusta, which have potential biotechnological applications. Here, we evaluated the effects of temperature, culture medium, and incubation time on the production of mycelial mass and metabolites of B. adusta isolated from Pinus taeda. The highest mycelial mass was obtained at 24 °C, in the potato dextrose and malt extract media, upon incubation for 28 and 35 days. The disaccharide α-α-trehalose was for the first time isolated and identified by X-ray diffraction in this fungal genus. 650 $aBjerkandera adusta 650 $aCrystallography 650 $aIn vitro culture 650 $aPinus 650 $aAçúcar 650 $aCultura In Vitro 650 $aFungo 653 $aCristalografia 700 1 $aOLIVEIRA, C. F. de 700 1 $aMOURA, P. F. 700 1 $aOLIVEIRA, C. da S. P. de 700 1 $aHIROTA, B. C. K. 700 1 $aOLIVEIRA, M. de 700 1 $aRÜDIGER, A. L. 700 1 $aSÁ, E. L. de 700 1 $aMIGUEL, O. G. 700 1 $aAUER, C. G. 700 1 $aMIGUEL, M. D. 773 $tNatural Product Research$gv. 35, n. 21, p. 4206-4209, 2021.
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