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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
13/04/2011 |
Data da última atualização: |
13/04/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; CAVALARI, A. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; LEROY, T.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. |
Afiliação: |
UNICAMP; IAPAR; UNICAMP; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; IAPAR; CIRAD; UNICAMP; IAPAR/CIRAD. |
Título: |
Sugar metabolism during coffee fruit development. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 20., 2004, Bangalore, India. Anais... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2005. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, we investigated more particularly the sucrose synthase (Susy: EC2.4.1.13) at the biochemical and molecular levels during the development of coffee fruits. In addition, feeding experiments with 14C-sucrose and incubation of fruits with 14CO2 were carried out. Our results suggest that Susy is the main enzyme responsible for sucrose metabolism in coffee fruits. In the pulp and endosperm of fruits at the last stage of maturation, a peak of Susy activity was observed and correlates with an increase of sucrose. At the molecular level, we cloned two cDNAs encoding different Susy isoforms. We also showed that both Susy-encoding genes were expressed in coffee fruits, with differences regarding their spatial and temporal expression. The 14C-experiments showed that sugars are not only transported from the leaves to the fruits, but also there is an intense communication among the tissues composing the fruits. |
Palavras-Chave: |
Sugar. |
Thesaurus Nal: |
Sucrose synthase. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32661/1/Sugar-Metabolism.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
10/04/2024 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, R. G.; OLIVEIRA, M. E. C.; VASCONCELOS, M. A. M. de; FRANÇA, L. F.; ALVES, S. de M.; PEREIRA, P. C. G. |
Afiliação: |
R. G. COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARÁ; M. E. C. OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARÁ; MARCUS ARTHUR MARCAL DE VASCONCELOS, CPATU; L. F. FRANÇA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARÁ; SERGIO DE MELLO ALVES, CPATU; P. C. G. PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DA AMAZÔNIA. |
Título: |
Transesterificação alcalina de óleo de soja e palma para obtenção de esteres de ácidos graxos. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas: Unicamp, 2005. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Óleo; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163479/1/4891.PDF
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Marc: |
LEADER 00781nam a2200205 a 4500 001 2163479 005 2024-04-10 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, R. G. 245 $aTransesterificação alcalina de óleo de soja e palma para obtenção de esteres de ácidos graxos.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas: Unicamp$c2005 300 $c1 CD-ROM. 650 $aÁcido Graxo 650 $aÓleo 650 $aSoja 700 1 $aOLIVEIRA, M. E. C. 700 1 $aVASCONCELOS, M. A. M. de 700 1 $aFRANÇA, L. F. 700 1 $aALVES, S. de M. 700 1 $aPEREIRA, P. C. G.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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