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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  30/09/2011
Data da última atualização:  26/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, F. M. V.; MILORI, D. M. B. P.; PEREIRA-FILHO, E. R.; VENÂNCIO, A. L.; RUSSO, M. DE S. T.; CARDINALI, M. DO B.; MARTINS, P. K.; ASTUA, J. de F.
Afiliação:  FABÍOLA MANHAS VERBI PEREIRA; DEBORA MARCONDES BASTOS P MILORI, CNPDIA; EDENIR RODRIGUES PEREIRA-FILHO, USP; ANDRÉ LEONARDO VENÂNCIO, USP; MARIANA DE SÁ TAVARES RUSSO; MARCELO CAMPONEZ DO BRASIL CARDINALI, USP; POLYANA KELLY MARTINS, APTA; JULIANA DE FREITAS ASTUA, CNPMF.
Título:  Laser-induced fluorescence imaging method to monitor citrus greening disease.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Computers and Electronics in Agriculture, v. 79, n. 12, p. 90-93, 2011.
ISSN:  0168-1699
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The potential use of laser-induced fluorescence imaging to monitor citrus greening disease in sweet orange (Citrus sinensis) plants was investigated. For this purpose, an experiment using healthy plants as the control and plants of the same variety inoculated with Candidatus Liberibacter asiaticus (Clas) was performed to verify the fluorescence response through 8 months after bacterial inoculation. A system using laser-induced fluorescence at 473 nm of wavelength excitation was configured. Color descriptors from the collected fluorescence images were determined using the average values for red (R); green (G); blue (B); hue (H); saturation (S); value (V, or Intensity); relative red (rR); relative green (rG); relative blue (rB) and luminosity (L). The data were analyzed using a paired Student's t-test by means of comparison between diseased and healthy plants. The results demonstrate a potential method to identify citrus greening at an early stage of the disease (first month), prior to the onset of visual symptoms at confidence level of 95%.
Palavras-Chave:  HBL.
Thesagro:  Doença de Planta; Praga.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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CNPMF27884 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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Registros recuperados : 37
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; COLNAGO, L. A. Aplicação da ressonância magnética nuclear no domínio do tempo para avaliação da gordura intramuscular em amostras de Longissimus dorsi. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 3., 2011, São Carlos. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2011. p. 30. ( Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 104). Editado por: Luiz Francisco Zafalon; Patricia Tholon.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; COLNAGO, L. A. Potencialidades da ressonância magnética nuclear no domínio do tempo para avaliação da gordura intramuscular em diferentes cortes de carne bovina. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA-ENQA, 16., 2011, Campos do Jordão. 16 ENQA: química analítica sem fronteiras: livro de resumos. Campos do Jordão, 2011. Não paginado.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; COLNAGO, L. A. Determination of the moisture content in beef without weighing using benchop time-domain nuclear magnetic resonance spectrometer and chemometrics. Food Analytical Methods, [S. l.], v. 5, p. 1349-1353, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; COLNAGO, L. A. Determination of the moisture content in beef without weighing using benchtop time-domain nuclear magnetic resonance spectrometer and chemometrics Food analytical methods, [S. l.], v. 5, p. 1349-1353, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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5.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; MILORI, D. M. B. P. Estudo de macro e micronutrientes em plantas de citros contaminadas com citrus greening utilizando micro fluorescência de raios-X. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 34., 2011, Florianópolis. Química para um mundo melhor. São Paulo: SBQ, 2011. [Resumos extendidos...]. Disponível em: . Acesso em: 08 jun. 2011.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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6.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; MILORI, D. M. B. P. Fluorescence microscope images combined to chemometric tools for recognition of citrus varieties. In: EURO ANALYSIS,15.,2009, Áustria. Abstracts... Innsbrubck, Áustria: ASAC, 2009. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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7.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; MILORI, D. M. B. P. Identificação de variedades genéticas de laranja doce por meio de imagens de fluorescência. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. 17 p. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 27).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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8.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; MILORI, D. M. B. P. Investigation of the stages of citrus greening disease using micro synchrotron radiation X-ray fluorescence in association with chemometric tools. Journal of analytical atomic spectrometry, London, v. 25, p. 351-355, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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9.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; MILORI, D. M. B. P. Scanning of citrus leaves to evaluate stages of citrus greening disease using micro synchrotron radiation X-ray fluorescence in association with chemometric tools. Activity report, p. 1-2, 2009.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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10.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; CARVALHO, A. de S.; CABBEÇA, L. F.; COLNAGO, L. A. Classificação de ameixas intactas utilizando ressonancia magnética nuclear no domínio do tempo e quimiometria. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 4., 2012, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2012. p. 105. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Lucimara Aparecida Forato, Maria Alice Martins, Ladislau Marcelino Rabello, Rubens Bernardes Filho. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 56)
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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11.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; CARVALHO, A. de S.; CABEÇA, L. F.; COLNAGO, L. A. Classification of intact fresh plums according to sweetness using time-domain nuclear magnetic resonance and chemometrics. Microchemical Journal, News York , v. 21, p. 14-17, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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12.Imagem marcado/desmarcadoRUSSO, M. de S. T.; CARDINALI, M.; MILORI, D. M. B. P.; PEREIRA, F. M. V. Utilização de imagens de fluorescência no estudo da doença greening em plantações de citros. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 2., 2010, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária: Embrapa Pecuária Sudeste, 2010. p. 117. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Documentos, 50).
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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13.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, J. S.; MORAES, T. B.; COLNAGO, L. A.; PEREIRA, F. M. V. P. Enzymatic activity prediction using time-domain nuclear magnetic ressonance (TD-NMR) and multivariate analysis: A case study using cassava roots. Applied Magnetic Resonance, v. 49, n. 7, p. 653-664, 2018. 653-664
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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14.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; HASHIMOTO, J. C.; PALLONE, J. A. L.; COLNAGO, L. A. Determination of quality parameters for mustard sauces in sealed packets using time-domain nuclear magnetic resonance spectroscopy and chemometrics. Food analytical methods, [S. l.], v. 8, n. 1, p. 122-125, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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15.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; REBELLATO, A. P.; PALLONE, J. A. L.; COLNAGO, L. A. Through-package fat determination in commercial samples of mayonnaise and salad dressing using time-domain nuclear magnetic resonance spectroscopy and chemometrics. Food Control, [S. l.], v. 48, p.62-66, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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16.Imagem marcado/desmarcadoMILORI, D. M. B. P.; MARTIN NETO, L.; PERUSSI FILHO, S.; FERREIRA, E. C.; PEREIRA, F. M. V. Aplicações da óptica e fotônica pela Embrapa em benefício do agronegócio. In: BAGNATO, V. S.; PERUSSI FILHO, S. (Org.). Óptica e fotônica: da ciência à inovação, a evolução e as perspectivas no pólo tecnológico de São Carlos. São Carlos, SP: Compacta, 2009. p. 95-128.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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17.Imagem marcado/desmarcadoFAVORETTO, L. B.; SILVA, W. T. L. da; BORSATO, A. V.; PEREIRA, F. M. V.; MARTIN NETO, L. Application of organic composts of agricultural and urban residues for cultivation of Ocimum Selloi Benth. In: MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 15., 2010, Puerto de la Cruz, ES. Advances in natural organic matter and humic substances research 2008-2010: proceedings. [S. l.: s. n.], 2010. v. 2. p. 523-526. J. A. González-Pérez, F. J. González-Vila, G. Almendros, Eds.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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18.Imagem marcado/desmarcadoFAVORETTO, L. B.; SILVA, W. T. L. da; BORSATO, A. V.; PEREIRA, F. M. V.; MARTIN- NETO, L. Application of organic composts of agricultural and urban residues for cultivation of Ocium Selloi Benth. MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY TENERIFE, 15., 2010. Tenerife. Proceedings...[s.n.d.], v. 2. p.523-526.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.
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19.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; VENÂNCIO, A. L.; SANTOS, C. H. D. dos; MILORI, D. M. B. P. Utilização de imagens de fluorescência e ferramentas estatísticas-matemáticas para o reconhecimento de variedades genéticas de laranja doce. In: JORNADA CIENTÍFICA-EMBRAPA SÃO CARLOS, 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 129 (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 90)
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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20.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. M. V.; PFLANZER, S. B.; GOMIG, T.; GOMES, C. L.; FELICIO, P. E. de; COLNAGO, L. A. Fast determination of beef quality parameters with time-domain nuclear magnetic resonance spectroscopy and chemometrics. Talanta, London, v. 15, n. 108, p. 88-91, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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