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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  17/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, W. M. DOS; GOMES, A. C. G.; NOBRE, M. S. DE C.; PEREIRA, A. M. DE S.; PEREIRA, E. V. DOS S.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A.
Afiliação:  WIDSON MICHAEL DOS SANTOS, UEPB, UFPE; ANA CATARINA GUIMARAES GOMES, UEPB; MICHELANGELA SUELLENY DE CALDAS NOBRE, UEPB, UFPE; AUREA MARCELA DE SOUZA PEREIRA, UEPB, UFPE; ELAINY VIRGÍNIA DOS SANTOS PEREIRA, UFPB; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ELIANE ROLIM FLORENTINO, UEPB; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, UEPB.
Título:  Goat milk as a natural source of bioactive compounds and strategies to enhance the amount of these beneficial components.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Dairy Journal, v.137, e 105515, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105515
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Goat milk, in addition to its nutritional characteristics, has functional properties and health-promoting benefits due to its content of biologically active constituents, especially peptides derived from its proteins, oligosaccharides, short and medium chain fatty acids and phospholipids. Among the several beneficial effects to human health, these compounds stand out for their role in preventing chronic diseases, especially cardiovascular diseases, most of them due to their antioxidant capacity, and in maintaining gastrointestinal health. Together with these goat milk molecules, calcium, one of the most important cell signalling components, has also demonstrated potential to prevent obesity and its associated risk factors. Several strategies have been investigated to enhance the health benefits of goat milk, with particular focus on increasing the levels of its bioactive constituents and minerals, enhancing the functionality of goat dairy products. The main functional properties of goat milk and the main improvement strategies are discussed in this review.
Thesagro:  Imunologia; Leite de Cabra; Produto de Origem Animal.
Thesaurus Nal:  Animal products; Functional properties; Goat milk; Immunology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15652 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. M. de S.; SILVA, G. dos S.; ALMEIDA, R. D.; SALLES, H. O.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A. Instrumental texture and sensory evaluation of fermented dairy beverages processed with reconstituted goat whey powder and a co-culture of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus casei. Mljekarstvo, v. 68, n. 1, p. 21-29, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, W. M. DOS; GOMES, A. C. G.; NOBRE, M. S. DE C.; PEREIRA, A. M. DE S.; PEREIRA, E. V. DOS S.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A. Goat milk as a natural source of bioactive compounds and strategies to enhance the amount of these beneficial components. International Dairy Journal, v.137, e 105515, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. M. de S.; FARIAS, D. R. B. de; QUEIROZ, B. B. de; NOBRE, M. S. de C.; CAVALCANTI, M. T.; FIGUEIREDO, H. O. S.; SANTOS, K. M. O. dos; MEDEIROS, A. C. D.; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A. Influence of a Co-culture of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus casei on the Proteolysis and ACE-Inhibitory Activity of a Beverage Based on Reconstituted Goat Whey Powder. Probiotics and Antimicrobial Proteins, v. 11, p. 273-282, 2019. Published online: 5 December 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. M. de S.; LIMA, L. C. de A. S.; LIMA, L. W. S.; MENEZES, T. M.; VIEIRA, A. M.; FRANCO, E. de S.; PAZ, S. T.; MAIA, C. S.; EGITO, A. S. do; SANTOS, K. M. O. dos; BURITI, F. C. A.; MAIA, M. B. de S. Safety evaluation of goat milk added with the prebiotic inulin fermented with the potentially probiotic native culture Limosilactobacillus mucosae CNPC007 in co-culture with Streptococcus thermophilus QGE: analysis of acute and repeated dose oral toxicity. Probiotics Antimicrob Proteins, v. 15, n. 3, p. 716-727, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 3
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
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