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Registros recuperados : 48 | |
22. | | LOCATELLI, M.; SILVA FILHO, E. P.; VIEIRA, A. H.; MARTINS, E. P.; PEQUENO, P. L. de L. Características de solo sobre cultivo de castanheira (Bertholletia excelsa H.B.K) em Porto Velho, Rondônia, Brasil. Porto Velho, RO: Edufro, 2003. 9 p. (UFRO. Primeira Versão, 168). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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23. | | SCHLINDWEIN, J. A.; MIOTTI, A. A.; FIORELI-PEREIRA, E. C.; PEQUENO, P. L. DE L.; BORTOLON, L.; MARCOLAN, A. L. Adjustment of the expedite method for clay content determination in Rondônia soils. Ciência Rural, Santa Maria, v. 41, n. 12, p. 2096-2100, dez. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Rondônia. |
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25. | | TOWNSEND, C. R.; MAGALHAES, J. A.; COSTA, N. de L.; PEREIRA, R. G. de A.; PEQUENO, P. L. de L. Estabelecimento de Acacia angustissima em pastagens de Brachiaria brizantha cv. Marandu. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS, 3., 2000, Manaus. Sistemas agroflorestais: manejando a biodiversidade e compondo a paisagem rural - resumos expandidos. Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2000. p. 168-170. (Embrapa Amazônia Ocidental. Documentos, 7). Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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30. | | BEZERRA, I. L.; PEQUENO, P. L. de L.; RIBEIRO, P. de A.; DUARTE, A. F.; DANTES, J. P. Resposta da mandioca (Macaxeira) a adubacao com nitrogenio, fosforo e potassio em niveis crescentes Manaus, AM: Sociedade Brasileira de Ciencia do Solo, 1996 p.528-529 In:REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 22., 1996, Manaus, AM. Resumos expandido... Manaus, AM: Ed. da Universidade do Amazonas, 1996. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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33. | | OLIVEIRA, J. P. de; PEQUENO, P. L. de L.; SCHLINDWEIN, J. A.; LOCATELLI, M.; LEONIDAS, F. das C.; VIEIRA, A. H.; SANTINI, C. L. do A. Avaliação de erosão em áreas peri-urbanas no município de Porto Velho-RO. Revista Pesquisa e Criação, Porto Velho, n. 10, Suplemento especial, p. 361-374, 2011. Edição dos anais do 20. Seminário Final de Iniciação Científica. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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34. | | LOCATELLI, M.; VIEIRA, A. H.; MARCOLAN, A. L.; PEQUENO, P. L. de L.; MARTINS, E. P.; PIMENTEL, C. A.; GONÇALVES, E. L. Caracterização Química do Solo e Crescimento de Schyzolobium parahyba var. amazonicum (Huber ex Ducke) em Sistemas Agroflorestais Agroecológicos no estado de Rondônia. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. FERTBIO 2012. 4 p. CD-ROM. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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35. | | RIBEIRO, P. de A.; PEQUENO, P. L. de L.; VASCONCELOS, L. P. de; FERREIRA, G. B.; BARRETO, E. E. da S.; DANTAS, J. P. Caracterização de um sistema de adubação para a cultura do inhame (Dioscorea cayennensis) no Estado da Paraíba. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.3, p. 1298-1299. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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36. | | MARTINS, E. P.; OLIVEIRA, A. D. de; REZENDE, J. L. P. de; VIEIRA, A. H.; LOCATELLI, M.; PEQUENO, P. L. de L. Diagnóstico das serrarias e das fábricas de lâminas e compensados do Município de Jaru, Estado de Rondônia, 2002. 1ª Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2002. 16 p. (Embrapa Rondônia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 8). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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39. | | LOCATELLI, M.; GONÇALVES, E. L.; MARCOLAN, A. L.; FERNANDES, S. R.; PEQUENO, P. L. DE L.; VIEIRA, A. H.; MARCANTE, P. H. Características Químicas do Solo Como Resultado do Corte e Trituração de Capoeira em Porto Velho, Rondônia. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. 1 CD-ROM. FERTBIO 2012. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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40. | | LOCATELLI, M.; VIEIRA, A. H.; MARCOLAN, A. L.; COSTA, A. B. da; AUZIER NETO, J.; MARCANTE, P. H.; PEQUENO, P. L. de L. Caracterização Biofísica de Sistemas Agroflorestais em Vale do Anari, Rondônia, Brasil. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 18., 2010, Teresina. Novos caminhos para a agricultura conservacionista no Brasil. Teresina: Embrapa Meio-Norete: Universidade Federal do Piauí, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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Registros recuperados : 48 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
21/10/2013 |
Data da última atualização: |
18/09/2015 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GODOY, R. C. B. de; BATISTA, D. V. S.; AZEREDO, H. M. C. de; OLIVEIRA, L. A. de; BENASSI, V. de T.; MANDARINO, J. M. G. |
Afiliação: |
ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; D. V. S. Batista, Federal University Of Reconcavo Baiano; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, SRI; LUCIANA ALVES DE OLIVEIRA, CNPMF; VERA DE TOLEDO BENASSI, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO. |
Título: |
Addition of passion fruit pulp as an alternative to enhance the flavor and nutritional value of a soybean beverage. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10., 2013, Rio de Janeiro. Abstracts. [S.l.]: Rogil, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Disponibilizado online mediante login e senha. |
Conteúdo: |
From the economic and social point of view soymilk is a viable healthy alternative of beverages. It can be prepared by small farmers and communities due to low cost. The processing of extraction is relatively easy and it can be used in several segments such as meals in schools and programs to combat hunger and malnutrition. However, sensory characteristics such as the undesirable ?raw beans? flavor and particular dietary habits of the population are factors that affect the consumption of soymilk. Many studies regarding the low acceptance, such as changes in processing and use of additives or mixture with raw materials, have been carried out. The addition of passion fruit pulp could become an interesting option to improve the sensory properties of soy beverages. We prepared 10 formulations of soymilk, passion fruit pulp and sucrose through mixture design. The samples were evaluated by 50 consumers not accustomed to soybean beverages. They rated them for overall degree of liking using 9-point structured hedonic scales ranging from 1 (dislike extremely) to 9 (like extremely). The beverages prepared with the highest proportions of passion fruit pulp and soymilk had low acceptance. The preferred samples (acceptance above 7) had the following proportions: 57.5 to 60% passion fruit pulp, 17.5 to 20% sugar and 35 to 37.5% soymilk. The beverage was enriched with proteins (0.54 g.100g-1), vitamin C (8.4 mg.100g.-1) and isoflavones (2.36 g.100g-1). |
Palavras-Chave: |
Bebida de soja; Bebida proteica; Passion fruit pulp; Polpa de maracujá; Proteic beverage. |
Thesaurus NAL: |
soymilk. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02333nam a2200253 a 4500 001 1968945 005 2015-09-18 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGODOY, R. C. B. de 245 $aAddition of passion fruit pulp as an alternative to enhance the flavor and nutritional value of a soybean beverage.$h[electronic resource] 260 $aIn: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10., 2013, Rio de Janeiro. Abstracts. [S.l.]: Rogil$c2013 500 $aDisponibilizado online mediante login e senha. 520 $aFrom the economic and social point of view soymilk is a viable healthy alternative of beverages. It can be prepared by small farmers and communities due to low cost. The processing of extraction is relatively easy and it can be used in several segments such as meals in schools and programs to combat hunger and malnutrition. However, sensory characteristics such as the undesirable ?raw beans? flavor and particular dietary habits of the population are factors that affect the consumption of soymilk. Many studies regarding the low acceptance, such as changes in processing and use of additives or mixture with raw materials, have been carried out. The addition of passion fruit pulp could become an interesting option to improve the sensory properties of soy beverages. We prepared 10 formulations of soymilk, passion fruit pulp and sucrose through mixture design. The samples were evaluated by 50 consumers not accustomed to soybean beverages. They rated them for overall degree of liking using 9-point structured hedonic scales ranging from 1 (dislike extremely) to 9 (like extremely). The beverages prepared with the highest proportions of passion fruit pulp and soymilk had low acceptance. The preferred samples (acceptance above 7) had the following proportions: 57.5 to 60% passion fruit pulp, 17.5 to 20% sugar and 35 to 37.5% soymilk. The beverage was enriched with proteins (0.54 g.100g-1), vitamin C (8.4 mg.100g.-1) and isoflavones (2.36 g.100g-1). 650 $asoymilk 653 $aBebida de soja 653 $aBebida proteica 653 $aPassion fruit pulp 653 $aPolpa de maracujá 653 $aProteic beverage 700 1 $aBATISTA, D. V. S. 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 700 1 $aOLIVEIRA, L. A. de 700 1 $aBENASSI, V. de T. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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