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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBIANCHINI, R.; PENTEADO, M. de V. C. Carotenoides de pimentoes amarelos (Capsicum annuum L.). Caracterizacao e verificacao de mudancas com o cozimento. Ciencia e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v.18, n.3, p.283-288, ago./out. 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, M. A. L. da; PENTEADO, M. de V. C. Alteracoes decorrentes de dois tipos de cozimento sobre os teores de carotenoides pro-vitaminicos a em escarolas (cichorium endivia L.) Rev.Farm.Bioquim.Univ.S.Paulo, v.32, n.2, p.95-100, 1996.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBICALHO, U. O.; PENTEADO, M. de V. C. Estudo do fruto e do articulo da opuntia ficus-indica (L.) miler cultivada em Valinhos, SP. 1- Caracteristicas Bromatológicas. Revista Farm. Bioquim. v.17, n.1, p.93-101, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPENTEADO, M. de V. C.; ALMEIDA, L. B. de. Ocorrencia de carotenoides em raizes de cinco cultivares de mandioca (Manihot esculenta Crantz)do estado de Sao Paulo Rev.Farm.Bioquim.Univ.S.Paulo, v.24, n.1, p.39-49, 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFLORES, C. I. O.; PENTEADO, M. de V. C. Teores de cianeto em quatro cultivares de mandioca (Manihot esculenta Crantz) Revista Brasileira de Mandioca, v.15, n.1/2, p.31-38, Cruz das Almas, 1996

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFARIA, S. A. dos S. C.; BASSINELLO, P. Z.; PENTEADO, M. de V. C. Nutritional composition of rice bran submitted to different stabilization procedures. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences, São Paulo, v. 48, n. 4, p. 651-657, Oct./Dec. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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7.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA-MURADIAN, L.B.; FIORINI, F.; PENTEADO, M. de V. C. Provitamin A evaluation of external and internal leaves of cabbage (Brassica oleracea L. var. capitata L.). Ciencia e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v.15, n.2, p.108-111, jul./dez. 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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8.Imagem marcado/desmarcadoRIOS, M. D. G.; VIZEU, D. M.; PENTEADO, M. de V. C. Vitamina E em alhos (Allium sativum L.) submetidos a radiacao ionizante de 6OCO. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza, CE. Livro de resumos... Fortaleza: SBCTA / UFC, 2000. v.2. p.5.167.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  03/12/2020
Data da última atualização:  03/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VIRGILIO, A.; SILVA, A. B. S.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A.; DONATI, G. L.
Afiliação:  Alex Virgilio, USP; Ana Beatriz S. Silva, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Joaquim A. Nóbrega, UFSCAR; George L. Donati, Wake Forest University.
Título:  Calculating limits of detection and defining working ranges for multi-signal calibration methods.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Analytical Atomic Spectrometry, v. 35, p. 1614-1620, 2020
DOI:  10.1039/d0ja00212g
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Multi-signal calibration methods, such as multi-energy calibration (MEC) and multi-isotope calibration (MICal), have increasingly been used to improve the efficiency of spectrochemical instrumental analyses. As MEC and MICal are adopted by an increasing number of laboratories, questions on their working ranges, the most appropriate calibration standard concentration (Cstd) to be used, and the best approach to calculate limits of detection (LOD) and quantification (LOQ) have been raised. In this study, we evaluate the effects of working with different combinations of Cstd and analyte concentration in the sample (Csam) on the accuracy of MEC and MICal. Chromium, Cu and Mo are used as models for MEC determinations by microwave-induced plasma optical emission spectrometry (MIP OES) and inductively coupled plasma OES (ICP OES), and MICal determinations by ICP mass spectrometry (ICP-MS), respectively. We use the error propagation approach to determine LODs and LOQs, evaluate the effect of employing different values of Cstd in these calculations, and compare the results with those from external standard calibration (EC) using the IUPAC approach. Finally, we apply MEC and MICal to analyze certified reference materials and compare the results with those from the traditional standard additions (SA) method. Although presenting usually higher LODs and LOQs compared to EC, MEC and MICal generally provide trueness similar to, and sometimes better than, SA. LOD and LOQ calculations based o... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Analyte concentration in the sample; Calibration methods; Calibration standard concentration; Limits of detection; Limits of quantification; Multi energy calibration; Multi isotope calibration.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25180 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00094VIR2020.00145
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