Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  11/10/2006
Data da última atualização:  11/10/2006
Autoria:  SCHOMBERG, H. H.; ENDALE, D. M.; CALEGARI, A.; PEIXOTO, R. T. dos G.; MIYAZAWA, M.; CABRERA, M. L.
Título:  Influence of cover crops on potential nitrogen availability to succeeding crops in a southern Piedmont soil.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Biology and Fertility of Soils, Boca Raton, v. 42, n. 4, p. 299-307, mar. 2006.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Winter cover crops are essential in conservation tillage systems to protect soils from erosion and for improving soil productivity. Black oat (Avena strigosa Schereb) and oliseed radish ( Raphanus sativus L.) could be useful cover crops in the southeastern USA, but successful adoption requires understanding their unfluence on N availability in conservation tillage systems. Black oat and oilseed radish were compared to crimson clover (trifolium incarnatum L.) and rye ( Secale cereale L.) for biomass production and effects on N mineralization during the summer crop growing season from fall 1998 through summer 2002 near Watkinville, GA. Rye produced 40 to 60% more biomass, although N contents were less than the other cover crops. Oilseed radish and black oat N contents were similar to crimson clover. Black oat, oilseed radish, and crimson clover C/N ratios were less than 30. Where as rye averaged 39. Amount of N mineralized in 90 days (Nmin90) measured with in situ soil cores was 1.3 to 2.2 times greater following black oat , crimson clover, and oilseed radish than following rye. No differences in N min 90 were found between black oats, crimson clover, and oilseed radish in 1999 and 2000. The amount of potentially mineralizable N (N0) was not different due to cover crop, but was 1.5 time greater in 2000 and 2002 than in 1999. The rate of N mineralization (k) was 20 to 50% slower following rye than the other three cover crops. Black oat and oilseed radish biomass production an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  N.
Thesagro:  Nitrogênio; Solo.
Thesaurus Nal:  nitrogen; soil.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB33630 - 1UPCSP - --0023172
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  01/03/2019
Data da última atualização:  01/03/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  ARAUJO, J. L. P.
Afiliação:  JOSE LINCOLN PINHEIRO ARAUJO, CPATSA.
Título:  Caracterização e avaliação econômica do feijão-caupi na mesorregião Sudeste Piauiense.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: TÔSTO, S. G.; BELARMINO, L. C.; CASTRO, G. S. A.; MANGABEIRA, J. A. de C.; SILVA, O. F. da (Ed.). Caracterização e avaliação econômica de sistemas de produção e cultivo de grãos em biomas brasileiros. Brasília, DF: Embrapa, 2018.
Páginas:  cap. 4, p. 69-83.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O estudo revela que, na mesorregião Sudeste Piauiense, a exploração do feijão-caupi é desenvolvida em regime de sequeiro, mesmo composta por um reduzido número de tecnologias, em um ano de distribuição regular de chuva registra comportamento econômico-financeiro adequado.
Palavras-Chave:  Cultivo.
Thesagro:  Custo de Produção; Feijão; Grão; Indicador Econômico.
Thesaurus NAL:  Cowpeas.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193638/1/Linncoln.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58080 - 1UPCPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional