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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/02/2012 |
Data da última atualização: |
18/04/2018 |
Autoria: |
WEBER, A.; BRACKMANN, A.; ANASE, R. de O.; BOTH, V.; PAVANELLO, E. P. |
Afiliação: |
Anderson Weber, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; Auri Brackmann, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; Rogério de Olivera Anese, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; Vanderlei Both, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; Elizandra Pivotto Pavanello, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia. |
Título: |
'Royal Gala' apple quality stored under ultralow oxygen concentration and low temperature conditions. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1597-1602, dez. 2011 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Qualidade de maçã 'Royal Gala' armazenada em condições de concentração ultrabaixa de oxigênio e baixa temperatura. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the interaction of ultralow oxygen concentrations (ULO) with storage temperatures and carbon dioxide partial pressures and its influence on fruit quality preservation and on the occurrence of physiological disorders in 'Royal Gala' apples. The experiment was carried out in a completely randomized design, with four replicates 25-fruit. ULO conditions (1.0 kPa O2 + 2.0 kPa CO2; 0.8 kPa O2 + 1.5 kPa CO2; 0.8 kPa O2 + 1.0 kPa CO2; 0.6 kPa O2 + 1.5 kPa CO2; and 0.6 kPa O2 + 1.0 kPa CO2) were tested at 0, 0.5 and 1.0°C, in a 5x3 factorial arrangement. Fruit quality and ripening analyses were performed after eight-month storage plus seven days of shelf-life at 20°C. Oxygen partial pressures below 0.8 kPa increased the occurrence of internal breakdown and mealiness. The best ULO condition was 1.0 kPa O2 + plus 2.0 kPa CO2 at 1.0°C. The interaction of ULO conditions and storage temperatures shows the need of increasing O2 partial pressure at higher storage temperatures. |
Palavras-Chave: |
Controlled atmosphere; Decay; Physiological disorders. |
Thesagro: |
Distúrbio fisiológico; Malus Domestica; Podridão. |
Thesaurus Nal: |
carbon dioxide; Deterioration. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54470/1/46n12a03.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Registro |
Volume |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
26/09/2022 |
Data da última atualização: |
26/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ALMEIDA, J. C. de; PACHECO, R. S.; FERREIRA, N. dos S.; MORAES, C.; MESSIAS, M.; JANTALIA, C. P.; ZILLI, J. E. |
Afiliação: |
JAQUELINE CARVALHO DE ALMEIDA, UFRRJ; RAFAEL SANCHES PACHECO, UFRRJ; NATÁLIA DOS SANTOS FERRREIRA, UFRRJ; CAMILA MORAES, UFRRJ; MATHEUS MESSIAS, UFRRJ; CLAUDIA POZZI JANTALIA, CNPAB; JERRI EDSON ZILLI, CNPAB. |
Título: |
Desempenho produtivo de quatro cultivares de grão-de-bico nas condições edafoclimáticas do Rio de Janeiro. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 22., 2022, Seropédica. Bicentenário da Independência: 200 anos de ciência, tecnologia e inovação no Brasil: caderno de resumos... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2022. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Agricultura fluminense. |
Thesagro: |
Cicer Arietinum; Grão; Produtividade. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146868/1/Desempenho-produtivo-de-quatro-cultivares-de-Grao-de-bico.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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