Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  31/08/1995
Data da última atualização:  31/08/1995
Autoria:  PAULL, R. E.; CHEN, N. J.
Afiliação:  Department of Plant Molecular Physiology, University of Hawaii at Manoa, 3190 Maile Way, Honolulu, HI 96822 (U.S.A.).
Título:  Effect of storage temperature and wrapping on quality characteristics of litchi fruit.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v.33, p.223-236, 1987
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The post-harvest changes in two litchi (Litchi chinensis Sonn.) cultivars `Hei Ye' and `Chen Zi' were studied. Fruit was storad in a paper bag or a closed polyethlene bag. at 22 or 2grausC. `Hei Ye' pericarp browning was reduced by storage at 22grausC in a closed polyethylene bag. Storage at 2grausC delayed the onset of pericarp browning, but decay became a problem 20 days after harvest. There was a continued decline in respiration rate after harvest with no ethylene being detected, and a decline in titratable acidity associated with changes in malic acid content. Ascorbic acid declined in storage from 1 to 0.4 mg g-1 in 4 days at 22grausC, irrespective of storage method or temperature. Ascorbic acid changes in `Chen Zi' were marked than in `Hei Ye', declini ng from 1.2 to 0.2 mg g-1 at 22grausC after 8 days. Both cultivars showed similar qualitative changes in total solubre solids, titratable acidity and ascorbic acid content. Low-temperature storage decreased the rate and extent of changes. Storage in a polyethylene bag delayed the onset of pericarp browning at both storage temperatures. However, pericarp browning did not significantly affect aril quality as measured by sugar, acids and phenol parameters. There was a decline in the amount of sucrose. There was no pattern to the minor changes in glucose and fructose content.
Palavras-Chave:  Organic acids.
Thesagro:  Litchi Chinensis.
Thesaurus Nal:  phenols; sugars.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF15972 - 1ADCSP - --S7084S7084
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, J. G.; FONSECA, M. J. de O.; MORALES, L. M. M.; PAULL, R. E. Colheita e Pós-colheita. In: SALOMÃO, L. C. C.; SIQUEIRA, D. L. de; BORÉM, A. (Ed.). Mamão: do Plantio à Colheita. Viçosa, MG: Editora UFV, 2020, cap. 11, p. 236-263.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional