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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  08/11/1995
Data da última atualização:  07/04/2006
Autoria:  PAULA JÚNIOR, T. J. de; SILVA, M. B. da; VIEIRA, R. F.
Título:  Doenças causadas por bactérias em hortaliças leguminosas.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 17, n. 182, p. 72-73, 1995.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Disease; Feijao-de-Vagem; Pea; Snap Bean.
Thesagro:  Bactéria; Bacteriose; Crestamento; Doença; Ervilha; Feijão Trepador; Hortaliça; Phaseolus Vulgaris; Pisum Sativum; Pseudomonas Syringae; Xanthomonas Campestris.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH5447 - 1ADPAP - --630.5630.5
CNPMA5876 - 1ADDAP - --
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  27/01/2022
Data da última atualização:  11/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  KERN, J.; LIBRA, J.; AMMON, C.; NEUBAUER, Y.; TEIXEIRA, W. G.
Afiliação:  JÜRGEN KERN, Leibniz Institute for Agricultural Engineering and Bioeconomy; JUDY LIBRA, Leibniz Institute for Agricultural Engineering and Bioeconomy; CHRISTIAN AMMON, Leibniz Institute for Agricultural Engineering and Bioeconomy; YORK NEUBAUER, TCKON Engineering Services; WENCESLAU GERALDES TEIXEIRA, CNPS.
Título:  Short-term and long-term effects of natural and artificial carbonaceous substrates on greenhouse gas fluxes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Renewable Materials, v. 10, n. 7, p. 1773-1786, 2022.
DOI:  http://doi.org/10.32604/jrm.2022.019608
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The emissions of two greenhouse gases (GHG), carbon dioxide (CO2) and nitrous oxide (N2O), from six substrates with different carbonaceous content were compared in short and long-term incubation experiments. Three natural soils and three artificial chars were mixed with carbon (C) poor soil (Cambisol) to simulate real conditions after application of char to farmland. The natural soils were a Cambisol, an Anthrosol and a Histosol with C contents of 1.3%, 4.4% and 13.2%, respectively. The three chars produced through thermal conversion of wood chips by hydrothermal carbonisation (HTC), fluidized bed gasification and pyrolysis had C contents of 56.9%, 75.4% and 79.9%, respectively. Emission rates of CO2 and N2O from the rewetted substrates were measured by gas chromatography over a short time of 72 h and over a long period of nearly two years. The short-term CO2 emissions from the natural soils showed a clear relationship to their C content. The emission rate for the Histosol/Cambisol mixture was three times higher than that for the pure Cambisol, 77.1 vs. 23.5 mg CO2-C kg(-1) organic matter (OM) per hour. The C emission rates for the char/Cambisol mixtures were much lower, ranging between 3.0 and 9.1 mg CO2-C kg OM-1 h(-1), and did not correspond to their total C contents. Comparison between the two incubation lengths showed that the long-term CO2 emission rates were generally one order of magnitude lower than the short-term rates. The final emission rates for natural substrat... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carbon stability; GHG; HTC char; Incubation experiment.
Thesaurus NAL:  Biochar; Carbon; Greenhouse gases.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232341/1/Short-term-and-long-term-effects-of-natural-and-artificial-carbonaceous-substrates-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS20964 - 1UPCAP - DD
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