Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  24/04/1996
Data da última atualização:  29/11/2023
Autoria:  PARK, Y. W.
Título:  Effect of breed, sex and tissues on concentrations of macrominerals in goat meat.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 55, n. 2, p. 308-311, Mar. 1990.
DOI:  https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.1990.tb06750.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Macromineral concentrations in liver, Longissimus dorsi (LD) and Biceps femoris (BF) muscles of doelings and bucks from 2 breeds of goat were determined to study effects of breed, sex, tissue and their interactions on the levels of P, S, K, Ca, Mg and Na in caprine meat. Effects of bread and sex were minimal, but breed x sex interaction had significant influence on levels of K and Mg. Tissue effect was most prominant except for S content. Liver had significantly greater P, Ca and Na contents than skaletal muscles, whereas the former had slightly lower S and significantly lower K and Mg than the latter. Correlations among the levels of the minerals for the liver were different from those for the skeletal muscles.
Thesagro:  Análise Química; Caprino; Carne.
Thesaurus Nal:  Goat meat; Goats.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC8648 - 1ADDAP - PPSP 00714SP 00714
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional