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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
22/05/2002 |
Data da última atualização: |
22/05/2002 |
Autoria: |
PARIZOTTO, C.; LOVATO, P. E. |
Título: |
Levantamento preliminar sobre o sistema de produção de cebola no Alto Vale do Itajaí. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v. 15, n. 1, p. 50-52, mar. 2002. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Alto Vale do Itajaí; Avaliação; Brasil; Evaluation; Onion; Santa Catarina. |
Thesagro: |
Allium Cepa; Cebola; Sistema de Produção. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; cropping systems; farming systems. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00746naa a2200265 a 4500 001 1771599 005 2002-05-22 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPARIZOTTO, C. 245 $aLevantamento preliminar sobre o sistema de produção de cebola no Alto Vale do Itajaí. 260 $c2002 650 $aBrazil 650 $acropping systems 650 $afarming systems 650 $aAllium Cepa 650 $aCebola 650 $aSistema de Produção 653 $aAlto Vale do Itajaí 653 $aAvaliação 653 $aBrasil 653 $aEvaluation 653 $aOnion 653 $aSanta Catarina 700 1 $aLOVATO, P. E. 773 $tAgropecuária Catarinense, Florianópolis$gv. 15, n. 1, p. 50-52, mar. 2002.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/02/2010 |
Data da última atualização: |
26/02/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GOMES, A. M. M.; SILVA, P. L. da; SOARES, S. de A.; SILVA, C. E. M. da; GALLÃO, M. I.; GERMANI, R.; RICARDO, N. M. P. S. |
Afiliação: |
ANIDA M. M. GOMES, UFC; PALOMA L. DA SILVA, UFC; SANDRA DE A. SOARES, UFC; CLAUDIO E. M. DA SILVA, UFC; MARIA I. GALLÃO, UFC; ROGERIO GERMANI, CTAA; NÁGLIA M. P. S. RICARDO, UFC. |
Título: |
Isolation and physico-chemical and rheological characterisation of the Brazilian jalap starch (Operculina tuberosa Meisn.). |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Carbohydrate Polymers, Maryland Heights, v. 77, n. 4, p. 885-890, jul. 2009. |
DOI: |
10.1016/j.carbpol.2009.03.015 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The properties of the jalap starch (Operculina tuberosa Meisn.) were investigated and compared with other already known starches (potato and wheat starch). The jalap starch presented peak viscosity lower than the one from potato but higher than wheat starch, while the stability during the cooling down was higher than potato and wheat starch. The jalap starch presented X-ray pattern of type-A, which is typical of those from wheat starch. The rheological and physico-chemical characteristics presented by this source of starch were intermediate between those from wheat and potato, which makes it a promising commercial source to be explored, mainly in areas with food scantiness as in the Brazilian Northeast. |
Palavras-Chave: |
Jalapa; Operculina tuberosa Meisn. |
Thesagro: |
Convolvulaceae. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01480naa a2200241 a 4500 001 1658908 005 2010-02-26 008 2009 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.1016/j.carbpol.2009.03.015$2DOI 100 1 $aGOMES, A. M. M. 245 $aIsolation and physico-chemical and rheological characterisation of the Brazilian jalap starch (Operculina tuberosa Meisn.). 260 $c2009 520 $aThe properties of the jalap starch (Operculina tuberosa Meisn.) were investigated and compared with other already known starches (potato and wheat starch). The jalap starch presented peak viscosity lower than the one from potato but higher than wheat starch, while the stability during the cooling down was higher than potato and wheat starch. The jalap starch presented X-ray pattern of type-A, which is typical of those from wheat starch. The rheological and physico-chemical characteristics presented by this source of starch were intermediate between those from wheat and potato, which makes it a promising commercial source to be explored, mainly in areas with food scantiness as in the Brazilian Northeast. 650 $aConvolvulaceae 653 $aJalapa 653 $aOperculina tuberosa Meisn 700 1 $aSILVA, P. L. da 700 1 $aSOARES, S. de A. 700 1 $aSILVA, C. E. M. da 700 1 $aGALLÃO, M. I. 700 1 $aGERMANI, R. 700 1 $aRICARDO, N. M. P. S. 773 $tCarbohydrate Polymers, Maryland Heights$gv. 77, n. 4, p. 885-890, jul. 2009.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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