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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPANTOJA, K. F. R.; OHASHI, S. T.; LEÃO, N. V. M.; SIQUEIRA, J. V. C. Influência da luz e do substrato na germinação de pau-de-balsa (Ochroma pyramidale (CAV) URB.) - Bombacaceae. In: CONGRESSO DE ECOLOGIA DO BRASIL, 4., 1998, Belém, PA. Ecossistemas: com enfoque em seus componentes básicos: resumos. Belém, PA: FCAP: Sociedade de Ecologia do Brasil, 1998. p. 523-524.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPANTOJA, K. F. R.; OHASHI, S. T.; LEÃO, N. V. M.; VIEIRA, I. G.; ROCHA, S. F. R. Estudos de biometria, peso de cem sementes, percentagem de umidade e pureza de sementes de doze espécies florestais nativas da Amazônia. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPANTOJA, K. F. R.; LEÃO, N. V. M.; OHASHI, S. T.; ROCHA, S. de F. R.; SILVA, R. A. Biometria, número de sementes por quilo, e grau de umidade para três espécies da familia Sapotaceae. In: SIMPÓSIO SILVICULTURA NA AMAZÔNIA ORIENTAL: contribuições do Projeto Embrapa/DFID, 1999, Belém, PA. Resumos expandidos. Belém, PA: EMBRAPA-CPATU: DFID, 1999. p. 285-288. (EMBRAPA-CPATU. Documentos, 123).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  28/08/2012
Data da última atualização:  18/09/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FAGERIA, N. K.; MORAES, M. F.; FERREIRA, E. P. B.; KNUPP, A. M.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; M. F. MORAES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ENDERSON PETRONIO DE BRITO FERREIRA, CNPAF; ADRIANO MOREIRA KNUPP, CNPAF.
Título:  Biofortification of trace elements in food crops for human health.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, New York, v. 43, n. 3, p. 556-570, Feb. 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Micronutrient deficiencies have been reported in food crops worldwide. Several macro and micronutrients are essential for human health. However, among these elements, the trace elements zinc (Zn), iron (Fe), iodine (I), selenium (Se), and cobalt (Co) are limiting in the diets of much of the world?s population. According to United Nations estimates, about 1 billion people, especially woman and children, are suffering from malnutrition of trace elements, especially in Africa, Asia, and South America. Improving bioavailability of these elements in food crops is an important strategy to overcome trace-element deficiencies in food crops and improving human health. Genetic variability in micronutrient contents in the grain of crops such as rice, corn, wheat, barley, soybean, and dry bean is widely reported in the literature. Hence, use of genetic variability among crop species and genotypes within species is an important strategy to achieve biofortification of grain of staple food crops. Other practices that can be adopted to improve bioavailability of essential elements in food crops are adopting appropriate agronomic practices, such as adequate rate, effective sources, and effective methods of fertilizer application. Use of biotechnology is also feasible to biofortification of staple food crops. Planting indigenous and traditional food crop species with high nutritive value is another important strategy to improve trace elements in human food.
Palavras-Chave:  Biofortificação.
Thesagro:  Elemento químico; Saude.
Thesaurus NAL:  food crops; Human health; Trace elements.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF31563 - 1UPCAP - PP2012.0502012.050
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