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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  30/11/2022
Data da última atualização:  30/11/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GUARESCHI, R. F.; BATISTA, J. N.; JANTALIA, C. P.; SOUZA FILHO, B. F. de; LUMBRERAS, J. F.; URQUIAGA, S.; ALVES, B. J. R.; PACHECO, R. S.; VIANA, A. R.; GRAVINA, G. de A.; MENDONÇA, L. P.; PEREIRA, W.; ZILLI, J. E.; ZITO, R. K.
Afiliação:  RONI FERNANDES GUARESCHI, Cooperativa Comigo, Paraúna, GO; JOSIMAR NOGUEIRA BATISTA, UFRRJ; CLAUDIA POZZI JANTALIA, CNPAB; BENEDITO FERNANDES DE SOUZA FILHO, PESAGRO RIO; JOSE FRANCISCO LUMBRERAS, CNPS; SEGUNDO SACRAMENTO U CABALLERO, CNPAB; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; RAFAEL SANCHES PACHECO, BOLSISTA DA EMBRAPA AGROBIOLOGIA; ARIVALDO RIBEIRO VIANA, PESAGRO RIO; GERALDO DE AMARAL GRAVINA, UENF; LETÍCIA PASTORE MENDONÇA, UFRRJ; WILLIAN PEREIRA, UFRRJ; JERRI EDSON ZILLI, CNPAB; ROBERTO KAZUHIKO ZITO, CNPSO.
Título:  Aptidão de cultivares de soja às condições edafoclimáticas do norte fluminense.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2022. Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Adeney de Freitas Bueno, editores técnicos. resumo 157.
Páginas:  p. 177.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Seleção de grão.
Thesagro:  Glycine Max; Grão; Soja.
Thesaurus Nal:  Grains; Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144102/1/Aptidao-de-cultivares-de-soja-as-condicoes-edafoclimaticas-do-norte.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO40649 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  28/10/2016
Data da última atualização:  10/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  FERREIRA, W. P. M.; QUEIROZ, D. M.; SILVAC, S. A.; TOMAZ, R. S.; CORRÊA, P. C.
Afiliação:  WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, SAPC; DANIEL M. QUEIROZ, UFV; SAMUEL A. SILVAC, UFES; RAFAEL SIMÕES TOMAZ, FCAT; PAULO C. CORRÊA, UFV.
Título:  Effects of the orientation of the mountainside, altitude and varieties on the quality of the coffee beverage from the "Matas de Minas" region, brazilian Southeast.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Sciences, n.7, p. 1291-1303,
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Based upon qualitative parameters experiments, this study aims to investigate how the elements of the environment, where the coffee is produced, contribute to the final quality of the product. For the analyses, it was used approximately one kilogram of coffee cherry samples collected in 14municipalities previously chosen on the East side of the Minas Gerais State, Brazil. The coffee cherry samples were collected and analyzed for each of the two varieties in four levels of altitude for each exposure side of the mountain in relation to the Sun. The quality of the coffee was evaluated through the analysis of its physical characteristics and sensory analysis, popularly known as "Test of drink or Cupping" carried out by three tasters that belonging to the group of Q -Graders, according to the rules of national and international competitions of the Brazilian Association of Special Coffees (BSCA). Were performed analysis by means descriptive statistics, analysis of variance and multivariate analysis, all of them aiming to study the individual sensor y characteristics of quality of the coffee beverage from the ?Matas de Minas? region. Path coefficient analysis also was carried out for the partition of the phenotypic correlation coefficients into measures of direct and indirect effects, in order to determine the individual sensory characteristics that playeda major role in the beverage final score. The results demonstrat e that it is not possible to concl usively establish the differ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coffee Cherry; Mountain Coffee; Top Quality Coffee.
Thesagro:  Altitude.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149405/1/Effects-of-the-orientation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1051 - 1UPCAP - DD
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