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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  31/07/2023
Autoria:  OWEN, J. E.; NORMAN, G. A.; PHILBROOKS, C. A.; JONES, N. S. D.
Título:  Studies on the meat production characteristics of Botswana goats and sheep. Part III. Carcase Tissue Composition and distribution.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  Meat Science, n. 2, n. 1, p. 59-74, 1978.
DOI:  https://doi.org/10.1016/0309-1740(78)90022-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In this paper data concerning the tissue composition and distribution in the carcases of Botswana smallstock (goats and sheep) of different age and sex groupings are discussed. These data were collected for use in the Botswana Smallstock Improvement Programme, which is designed to improve meat production from the indigenous goats and sheep of Botswana. This programme, together with the data on live measurement, general body composition and carcase joint composition, has been described in the previous papers in this series. The data presented showed that, generally, indigenous Botswana sheep were fatter and earlier maturing than goats at similar ages. The sheep were still found to be significantly fatter when the data were statistically analysed and corrected for differences in empty body weight. In the case of the milk tooth male goats, castration increased the rate of maturity and the level of fat in the carcase. Similar data obtained on male Boer goats (which are to be used as a meat improver breed) showed that these animals produced both bigger and leaner carcases than indigenous goats of similar age. These differences were significant when the two groups were compared statistically after corrections for body weight differences.
Palavras-Chave:  Composicao; Raca Boer.
Thesagro:  Caprino; Carcaça; Carne; Produção.
Thesaurus Nal:  Carcass characteristics; Carcass composition; Goat meat; Meat production; Sheep meat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC9899 - 1ADDAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/10/2023
Data da última atualização:  19/10/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ARAUJO, A. M. de; SILVA, F. L. R. D.; MOTTA, M. M.; MACHADO, T. M. M.; SANTOS, D. O.; CARVALHO, G. M. C.
Afiliação:  ADRIANA MELLO DE ARAUJO, CPAMN; FRANCISCO LUIZ RIBEIRO DA SILVA, CNPC; MÁRCIA M. MOTA, ESTAGIARIA EMBRAPA MEIO-NORTE; THEA MIRIAN MEDEIROS MACHADO, UFV; DIONES OLIVEIRA SANTOS, CNPC; GERALDO MAGELA CORTES CARVALHO, CPAMN.
Título:  Evolução no rebanho de conservação de caprinos Moxotó.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: SIMPOSIO DE RECURSOS GENÉTICOS PARA AMÉRICA LATINA Y EL CARIBE, SIRGEALC, 5., 2005, Montevideo, Uruguay. Resúmenes... Montevideo: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria: Universidad de la República, Facultad de Agronomía, 2005. p. 103.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Os caprinos chegaram ao Brasil na época da colonização e foram adaptados para a convivência com o semi-árido nordestino, constituindo-se na principal fonte protéica do homem do campo nesta região. O aumento do interesse comercial pelos produtos caprinos levou ao processo sistemático de cruzamentos com raças exóticas mais produtivas, a fim de solucionar o baixo potencial genético do material existente.
Thesagro:  Caprino; Endogamia; Manejo; Método de Melhoramento; Rebanho; Tamanho.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
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Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC40633 - 1UPCRA - DD
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