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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
24/01/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C. |
Afiliação: |
HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA. |
Título: |
Edible films and coatings ? Not just packaging materials. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Current Research in Food Science, v. 5, 2022. 1590?1595 |
Páginas: |
1590-1595 |
ISSN: |
2665-9271 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.crfs.2022.09.008 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the packaging system and the food itself. However, EFC are not mere packaging materials, and sometimes they do not even play roles related to those of packaging. This graphical review summarizes possible roles of EFC, including primary packaging, keeping water activity gradients between food components, controlling mass transfer on food processing, carrying active components, or serving as sources of sensory appeal. EFC may even be designed in a way that two or more of those roles may be played simultaneously. |
Palavras-Chave: |
Active food packaging; Water vapor permeability. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1139265/1/p-Edible-films-and-coatings-Not-just-packaging-materials.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
27/09/2007 |
Data da última atualização: |
16/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LIMA, J. L.; RESENDE, F. V.; SOUZA, R. B. de; LEITE, R. S. de A. |
Afiliação: |
JADERSON LACERDA LIMA, FACULDADE DA TERRA DE BRASÍLIA; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH; RONESSA BARTOLOMEU DE SOUZA, CNPH; RODRIGO SANTIAGO DE ANDRADE LEITE, FACULDADE DA TERRA DE BRASÍLIA. |
Título: |
Adubação orgânica da alface cultivada sobre coberturas vivas de amendoim forrageiro e grama batatais. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 25, n. 1, p. S77, ago. 2007. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Suplemento. Resumo 416. Trabalho apresentado no 47. Congresso Brasileiro de Olericultura, 4. Simpósio Brasileiro sobre Cucurbitáceas, 2007. Porto Seguro. |
Palavras-Chave: |
Cultivar Veronica; Cultivo; Delineamento. |
Thesagro: |
Alface; Composto Orgânico; Lactuca Sativa; Produção Orgânica. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
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