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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
20/10/2003 |
Data da última atualização: |
06/07/2016 |
Autoria: |
OSÓRIO, J. C. da S.; OSÓRIO, M. T. M. |
Afiliação: |
jcosorio@ufpel.tche.br. |
Título: |
Cadeia produtiva e comercial da carne de ovinos e caprinos: qualidade e importância dos cortes. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 403-416. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstract: Meat quality, its denotation in the different levels of the producer-consumer chain and the factors influencing quality are defined. Carcass cuts importance are discussed in regard to meat quality aspects and to adjustment of special cuts for goat and sheep. A relationship is established for the productive chain quality with in vivo quality determinant characteristics of carcass and meat. Biological basis of meat quality for the productive chain and the importance of anatomical carcass separation are presented. It is concluded that there is a need for a clear and inequivocal understanding among the segments of sheep and goat meat chains, to offer a quality product to different markets; that carcass anatomic separation represents an important contribution to increase sheep and goat meat quality, regarding better utilization and quality uniformization. |
Palavras-Chave: |
Quality. |
Thesagro: |
Cadeia produtiva; Caprino; Carne; Corte; Ovino; Qualidade. |
Thesaurus Nal: |
Goat meat; Mutton; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01688naa a2200253 a 4500 001 1529923 005 2016-07-06 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOSÓRIO, J. C. da S. 245 $aCadeia produtiva e comercial da carne de ovinos e caprinos$bqualidade e importância dos cortes. 260 $c2003 520 $aAbstract: Meat quality, its denotation in the different levels of the producer-consumer chain and the factors influencing quality are defined. Carcass cuts importance are discussed in regard to meat quality aspects and to adjustment of special cuts for goat and sheep. A relationship is established for the productive chain quality with in vivo quality determinant characteristics of carcass and meat. Biological basis of meat quality for the productive chain and the importance of anatomical carcass separation are presented. It is concluded that there is a need for a clear and inequivocal understanding among the segments of sheep and goat meat chains, to offer a quality product to different markets; that carcass anatomic separation represents an important contribution to increase sheep and goat meat quality, regarding better utilization and quality uniformization. 650 $aGoat meat 650 $aMutton 650 $aSheep 650 $aCadeia produtiva 650 $aCaprino 650 $aCarne 650 $aCorte 650 $aOvino 650 $aQualidade 653 $aQuality 700 1 $aOSÓRIO, M. T. M. 773 $tIn: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 403-416.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/04/2010 |
Data da última atualização: |
14/04/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
MESQUITA, D. L.; SILVA, C. J. da; BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R.; DUARTE, I. D.; FREITAS, S. C. de. |
Afiliação: |
DIOGO LEMOS MESQUITA, UFRRJ; CESAR JOSE DA SILVA, CPAO; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; IARA DUPRAT DUARTE, CNPq; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA. |
Título: |
Extração de óleo de pinhão manso por prensagem. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica: anais. Lavras: UFLA, 2009. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Pinhão manso. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Óleo. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00673naa a2200205 a 4500 001 1664259 005 2010-04-14 008 2009 bl --- 0-- u #d 100 1 $aMESQUITA, D. L. 245 $aExtração de óleo de pinhão manso por prensagem. 260 $c2009 650 $aÁcido Graxo 650 $aÓleo 653 $aPinhão manso 700 1 $aSILVA, C. J. da 700 1 $aBIZZO, H. R. 700 1 $aANTONIASSI, R. 700 1 $aDUARTE, I. D. 700 1 $aFREITAS, S. C. de 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica: anais. Lavras: UFLA, 2009. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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