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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/05/2021
Data da última atualização:  19/05/2021
Autoria:  OLIVEIRA, A. P.; FONTES, P. T.; MACIEL, L. B. S; FAGUNDES, J. L.; CARNELOSSI, M. A. G.; OLIVEIRA JÚNIOR, L. F. G. de.
Afiliação:  ALEXANDRE PASSOS OLIVEIRA, Universidade Federal de Sergipe, Departamento de Engenharia Agronômica, São Cristovão; PRYANKA THUYRA FONTES, Universidade Federal de Sergipe, Departamento de Engenharia Agronômica, São Cristovão; LAILA BEATRIZ SANTOS MACIEL, Universidade Federal de Sergipe, Departamento de Engenharia Agronômica, São Cristovão; JAILSON LARA FAGUNDES, Universidade Federal de Sergipe, Departamento de Zootecnia, São Cristovão; MARCELO AUGUSTO GUTIERREZ CARNELOSSI, Universidade Federal de Sergipe, Departamento de Tecnologia de Alimentos, São Cristovão; LUIZ FERNANDO GANASSALI DE OLIVEIRA JÚNIOR, Universidade Federal de Sergipe, Departamento de Engenharia Agronômica, São Cristovão.
Título:  Physiological performance, bromatological quality, and productivity of sweet potato using calcium oxide particle film.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e01789, 2021.
DOI:  https://doi. org/10.1590/S1678-3921.pab2021.v56.01789.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Desempenho fisiológico, qualidade bromatológica e produtividade da batata-doce com uso de filme de partícula de óxido de cálcio.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the effect of the application of calcium oxide (CaO) particle film on the physiological performance, bromatological quality, and productivity of sweet potato (Ipomoea batatas). The experimental design was randomized complete blocks with three treatments (5, 10, and 15% CaO particle film concentrations) and a control (water), with three replicates, applied 30 days after planting. The following parameters were evaluated: physiological, including net photosynthetic rate and Falker chlorophyll index (FCI); bromatological, i.e., crude protein, neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF), total digestible nutrients (TDN), dry matter digestibility (DMD), and total carbohydrates; and productivity. The use of the 10 and 15% CaO particle film increased sweet potato photosynthesis, FCI, crude protein content, and tuber and aerial part productivity. At those concentrations, the lowest NDF and ADF contents and the highest TDN and DMD contents were also observed. The use of the CaO particle film at the concentration of 10 and 15% improves the physiological, productivity, and bromatological parameters of the sweet potato crop. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito da aplicação de filme de partículas de óxido de cálcio (CaO) no desempenho fisiológico, na qualidade bromatológica e na produtividade da batata-doce (Ipomoea batatas). O delineamento experimental foi em blocos ao acaso, com três tratamentos (5, ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Batata Doce; Ipomoea Batatas; Nutrição Animal; Oxido de Cálcio; Produtividade.
Thesaurus Nal:  Animal feeding; Calcium oxide; Ipomoea; Sweet potatoes.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223293/1/Physiological-performance-bromatological-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE65330 - 1UPEAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  17/12/2008
Data da última atualização:  11/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - A
Autoria:  VALE, M. M.; MOURA, D. J. de; NÄÄS, I. de A.; OLIVEIRA, S. R. de M.; RODRIGUES, L. H. A.
Afiliação:  MARCOS MARTINEZ VALE, FEAGRI/UNICAMP; DANIELLA JORGE DE MOURA, FEAGRI/UNICAMP; IRENILZA DE ALENCAR NÄÄS, FEAGRI/UNICAMP; STANLEY ROBSON DE MEDEIROS OLIVEIRA, CNPTIA; LUIZ HENRIQUE ANTUNES RODRIGUES, FEAGRI/UNICAMP.
Título:  Data mining to estimate broiler mortality when exposed to heat wave.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 65, n. 3, p. 223-229, May/June 2008.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0103-90162008000300001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Heat waves usually result in losses of animal production since they are exposed to thermal stress inducing an increase in mortality and consequent economical losses. Animal science and meteorological databases from the last years contain enough data in the poultry production business to allow the modeling of mortality losses due to heat wave incidence. This research analyzes a database of broiler production associated to climatic data, using data mining techniques such as attribute selection and data classification (decision tree) to model the impact of heat wave incidence on broiler mortality. The temperature and humidity index (THI) was used for screening environmental data. The data mining techniques allowed the development of three comprehensible models for estimating specifically high mortality during broiler production. Two models yielded a classification accuracy of 89.3% by using Principal Component Analysis (PCA) and Wrapper feature selection approaches. Both models obtained a class precision of 0.83 for classifying high mortality. When the feature selection was made by the domain experts, the model accuracy reached 85.7%, while the class precision of high mortality was 0.76. Meteorological data and the calculated THI from meteorological stations were helpful to select the range of harmful environmental conditions for broilers 29 and 42 days old. The data mining techniques were useful for building animal production models.
Palavras-Chave:  Agropecuária; Dados ambientais; Data mining; ITU; Mineração de dados.
Thesagro:  Frango de Corte.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158853/1/AP-datamining-Valeetal-2008.pdf
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Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA12453 - 2UPCAP - DD
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