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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  08/01/2021
Data da última atualização:  08/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, V. da S.; MORAIS, J. A. da S.; FAGUNDES, J. L.; SANTANA, J. C. S.; MUNIZ, E. N.; VALENCA, R. de L.
Afiliação:  VINICIUS DA SILVA OLIVEIRA; JUCILEIA APARECIDA DA SILVA MORAIS; JAILSON LARA FAGUNDES; JULIANA CAROLINE SANTOS SANTANA; EVANDRO NEVES MUNIZ, CPATC; ROBERTA DE LIMA VALENCA.
Título:  Equação de regressão para estimar volume de gases ruminais e correlação entre composição química e parâmetros da fermentação.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Diversitas Journal, v. 5, n. 4, p. 3238-3249, out./dez., 2020.
ISSN:  2525-5215
Idioma:  Português
Thesagro:  Alimentação; Nutrição Animal; Planta Forrageira; Ruminante.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220058/1/diversitas-artigo-jucileia-vinicius-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC25797 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  29/09/2022
Data da última atualização:  05/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BERNARDI, D. M.; BERTOL, T. M.; COLDEBELLA, A.; CUNHA JUNIOR, A.; ALMEIDA, B. C. S.; RODRIGUES, J. B.; ARELLANO, D. B.; GODOY, H. T.; MEINHART, A. D.; PARIS, L. D. de; SGARBIERI, V. C.
Afiliação:  DANIELA MIOTTO BERNARDI, Universidade Estadual do Oeste do Paraná/Francisco Beltrão; TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; ANILDO CUNHA JUNIOR, CNPSA; BÁRBARA CRISTINA SILVEIRA ALMEIDA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; JULIANA BÜRGER RODRIGUES, Universidade Estadual de Campinas; DANIEL BARRERA ARELLANO, Universidade Estadual de Campinas; HELENA TEIXEIRA GODOY, Universidade Estadual de Campinas; ADRIANA DILLENBURG MEINHART, Universidade Estadual de Campinas; LEANDRO DANIEL DE PARIS, Falbom Agroindustrial Ltda; VALDEMIRO CARLOS SGARBIERI, Universidade Estadual de Campinas.
Título:  Effects of dietary flaxseed oil with or without products with antioxidant properties on pig performance, carcass characteristics, meat quality and oxidative stability. doi:10.1071/AN21458
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, 12 Aug. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1071/AN21458
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Context: The inclusion of natural products with antioxidant properties in animal diets as well as the use of different lipid sources has been tested to improve the nutritional quality of meat. Aim: The aim of this work was to compare natural products with antioxidant properties and vitamin E in swine diets containing flaxseed oil. Methods: Ninety-six animals were allocated to six treatments: control diet (C), diet with 3% flaxseed oil (F), diet with 3% flaxseed oil + 10% grape pomace (FGP), diet with 3% flaxseed oil + 0.0022% grape seed extract (FGE), diet with 3% flaxseed oil + 5% Nile tilapia carcass hydrolysate (FH), and diet with 3% flaxseed oil + 200 ppm vitamin E supplement (FVitE). Key results: The treatments had no effect on growth performance or serum total antioxidant status, while low-magnitude effects on carcass traits were observed. The addition of flaxseed oil to the diet increased the omega-3 and total polyunsaturated fatty acid concentrations and decreased saturated fatty acid and monounsaturated fatty acid concentrations in meat; high concentrations of total tocopherol were observed in the treatments FVitE, FGE, and FH, while a higher oxidative stability (Rancimat®) of backfat was observed for the treatment FVitE. The thiobarbituric acid-reactive substances assay and the sensory evaluation of mini-burgers revealed that vitamin E was the most efficient antioxidant throughout the storage, although the treatments FH and FGE have presented a mild effec... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bagaço de uva; Carcass hydrolysate; Extrato de semente de uva; Hidrolisado de carcaça; Meat vitamin E; Mini-burgers; Mini-hambúrgueres; Nile tilapia; Ômega-3; Swine carcass; Tilápia do Nilo; Vitamina E de carne.
Thesagro:  Carcaça; Linhaça; Suíno.
Thesaurus NAL:  Grape pomace; Grape seed extract; Linseed; Pig carcasses.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22414 - 1UPCAP - DD
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