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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  03/09/2014
Data da última atualização:  03/09/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LENGOWSKI, E. C.; NISGOSKI, S.; OLIVEIRA, V. T. de; BOLZÓN DE MUÑIZ, G. I.; MAGALHAES, W. L. E.; SATYANARAYANA, K. G.
Afiliação:  Elaine C. Lengowski, UFPR; Silvana Nisgoski, UFPR; Valcineide Tanobe de Oliveira, PUC-PR; GRACIELA INÊS BOLZÓN DE MUÑIZ, UFPR; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; Kestur G. Satyanarayana, Pesquisador visitante da Embrapa Florestas.
Título:  Development of composites of highly filled phenol formaldehyde resin: coconut (Cocos nucifera) endocarp particles.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  International Polymer Processing, v. 29, n. 4, p. 477-488, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Considering the growing interest in the development of new materials based on renewable materials, this paper presents the results of experiments carried out with high content (80 to 95%) of coconut endocarp particles in phenol formaldehyde resin for the development of composite material by compression molding. The morphology of the particles and chemical composition and thermal stability of both the particles and the resin were evaluated. Tensile and flexural properties of the composites exhibited significant improvements with increasing resin content, attributed to good bonding between the resin and the particles and the presence of fewer voids in the composites as well as to the microstructural homogeneity, as corroborated by the fractographic studies. The thermal stability of the composites is influenced by the proportion of particles, while the swelling characteristics are affected by the amount of resin. The results taken together suggest that the developed composite can be used for various applications.
Palavras-Chave:  Caracterização mecânica; Caracterização térmica; Compósito; Material renovável; Mechanical characterization; Moldagem por compressão; Renewable materials; Thermal characterization.
Thesaurus Nal:  compression molding.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF52695 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  18/12/2018
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ARANTES, C. C.; SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.; MONTEIRO, J. F.; SOUZA, G. N. de.
Afiliação:  Cintia da Costa Arantes, Escola Estadual Marechal Mascarenhas de Moraes/Juiz de Fora; MARCIO ROBERTO SILVA, CNPGL; JOAO BATISTA RIBEIRO, CNPGL; Juliana França Ribeiro, UFF; GUILHERME NUNES DE SOUZA, CNPGL.
Título:  Sorologia para diarreia viral bovina e rinotraqueíte infecciosa bovina nos Campos Experimentais da Embrapa Gado de Leite.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 21., 2018, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2018.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Doenças infecciosas; Monitoramento.
Thesagro:  Bovino; Reprodução.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1101843/1/Sorologia-para-diarreia-viral-bovina.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL24324 - 1UPCAA - DD
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