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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  28/08/2013
Data da última atualização:  28/08/2013
Autoria:  SANTOS, H. G. dos; JACOMINE, P. K. T.; ANJOS, L. H. C. dos; OLIVEIRA, V. A. de; LUMBRERAS, J. F.; COELHO, M. R.; ALMEIDA, J. A. de; CUNHA, T. J. F.; OLIVEIRA, J. B. de.
Título:  Sistema brasileiro de classificação de solos.
Edição:  3. ed. rev. e ampl.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, 2013. 353 p.
ISBN:  978-85-7035-198-2
Idioma:  Português
Thesagro:  Classificação do Solo; Latossolo; Nomenclatura; Pedologia; Vertissolo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA14595 - 1EMBMN - PP631.44S237s2013.00095
CNPDIA14595 - 2EMBMN - PP631.44S237s2013.00096
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  26/03/2008
Data da última atualização:  15/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  MORAIS, P. L. D. de; LIMA, L. C. de O.; MIRANDA, M. R. A. de; ALVES, J. D.; ALVES, R. E.; SILVA, J. D.
Afiliação:  Patricia Ligia Dantas de Morais, UFRSA; Luiz Carlos de Oliveira Lima, UFL; Maria Raquel Alcantara de Miranda, UFC; José Donizete Alves, UFC; Ricardo Elesbão Alves, CNPAT; José Daniel Silva, UFC.
Título:  Enzyme activities and pectin breakdown of sapodilla submitted to 1-methylcyclopropene.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v.43, n.1, p.15-20, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to investigate the influence of 1-methylcyclopropene (1-MCP) at 300 nL L-1 on activities of cell wall hidrolytic enzymes and pectin breakdown changes which Sapodilla (Manilkara zapota cv. Itapirema 31) cell wall undergoes during ripening. Sapodilla were treated with ethylene antagonist 1-MCP at 300 nL L-1 for 12 hours and then, stored under a modified atmosphere at 25ºC for 23 days. Firmness, total and soluble pectin and cell wall enzymes were monitored during storage. 1-MCP at 300 nL L-1 for 12 hours delayed significantly softening of sapodilla for 11 days at 25ºC. 1-MCP postharvest treatment affected the activities of cell wall degrading enzymes pectinmethylesterase and polygalacturonase and completely suppressed increases in beta-galactosidase for 8 days, resulting in less pectin solubilization. Beta-galactosidase seems relevant to softening of sapodilla and is probably responsible for modification of both pectin and xyloglucan-cellulose microfibril network.
Palavras-Chave:  amadurecimento.
Thesagro:  Sapoti.
Thesaurus NAL:  beta-galactosidase; Manilkara zapota; ripening.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/41978/1/43n01a03.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE41978 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPAT10996 - 1UPCAP - PPSP 044452009.04445
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