|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
29/12/2021 |
Data da última atualização: |
29/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GRIGIO, M. L.; CHAGAS, E. A.; RATHINASABAPATHI, B.; CHAGAS, P. C.; SILVA, A. R. V. da; SOBRAL, S. T. M.; OLIVEIRA, R. R. de. |
Afiliação: |
MARIA LUIZA GRIGIO, UFRR; EDVAN ALVES CHAGAS, CPAF-RR; BALA RATHINASABAPATHI, University of Florida; POLLYANA CARDOSO CHAGAS, UFRR; ANTONIA RANIELY VIEIRA DA SILVA, CPAF-RR; SARA THIELY MOREIRA SOBRAL, UFRR; RAILIN RODRIGUES DE OLIVEIRA, UFRR. |
Título: |
Qualitative evaluation and biocompounds present in different parts of camu-camu (Myrciaria dubia) fruit. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Food Science, v. 11, n. 5, p. 124-129, May 2017. |
DOI: |
10.5897/AJFS2016.1574 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Camu-camu fruits have high functional importance and great potential as food. Knowing and determining the nutrients present in its fruitsis crucial, in order to understand the relationship between consumption and human health. For this reason, the objective of this work was to evaluate qualitative attributes, such as organic acids content, antioxidant capacity and functional potential of different parts of camu-camu fruit. The fruit used in the present study were collected in the state of Amazonas, Brazil, and analyzed at the University of Florida, Gainesville, U.S.A. |
Palavras-Chave: |
Camu-camu; Functional food. |
Thesagro: |
Myrciaria Dubia. |
Thesaurus Nal: |
Antioxidant activity. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229803/1/Quality-Compounds-Camu-Camu-AJFS.pdf
|
Marc: |
LEADER 01362naa a2200253 a 4500 001 2138550 005 2021-12-29 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5897/AJFS2016.1574$2DOI 100 1 $aGRIGIO, M. L. 245 $aQualitative evaluation and biocompounds present in different parts of camu-camu (Myrciaria dubia) fruit.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aCamu-camu fruits have high functional importance and great potential as food. Knowing and determining the nutrients present in its fruitsis crucial, in order to understand the relationship between consumption and human health. For this reason, the objective of this work was to evaluate qualitative attributes, such as organic acids content, antioxidant capacity and functional potential of different parts of camu-camu fruit. The fruit used in the present study were collected in the state of Amazonas, Brazil, and analyzed at the University of Florida, Gainesville, U.S.A. 650 $aAntioxidant activity 650 $aMyrciaria Dubia 653 $aCamu-camu 653 $aFunctional food 700 1 $aCHAGAS, E. A. 700 1 $aRATHINASABAPATHI, B. 700 1 $aCHAGAS, P. C. 700 1 $aSILVA, A. R. V. da 700 1 $aSOBRAL, S. T. M. 700 1 $aOLIVEIRA, R. R. de 773 $tAfrican Journal of Food Science$gv. 11, n. 5, p. 124-129, May 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 97 | |
9. | | RODRIGUES, A. F.; NOVOTNY, E. H.; OLIVEIRA, R. R. de. Avaliação química de solos de carvoarias do séc. XIX do maciço da Pedra Branca, Rio de Janeiro. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 11., 2015, São Carlos, SP. Substâncias húmicas, ciência e tecnologia: livro de resumos. São Carlos, SP: IQSC, 2015. p. 95-98.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
18. | | CORRIJO JUNIOR, O. A.; OLIVEIRA, R. R.; MARTINS, C. F.; RUMPF, R.; DODE, M. A. N. Avaliação de fobroblastos de bovinos adultos da raça curraleiro, junqueira e pantaneiro, em diferentes passagens no cultivo In vitro. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 7., 2002, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2002. p. 120.Tipo: Resumo em Anais de Congresso | Circulação/Nível: -- - -- |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
20. | | PIMENTEL, G. M.; WATRIN, O. dos S.; SAMPAIO, S. M. N.; OLIVEIRA, R. R. S. de. Análise da dinâmica da paisagem do uso da terra no assentamento Luiz Lopes Sobrinho e no entorno da Fazenda São Marcos, no nordeste do Pará. In: SEMINÁRIO GESTABACIAS, 1., 2010, Belém, PA. Resultados de pesquisas em mesobacias do Nordeste paraense e sua aplicação no desenvolvimento rural. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental: Projeto Gestabacias, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
Registros recuperados : 97 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|