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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  15/12/2009
Data da última atualização:  15/05/2010
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  NINO, A. F. P.; OLIVEIRA, R. P. de.
Afiliação:  ANTONIO FERNANDO PACHECO NINO, CPACT; ROBERTO PEDROSO DE OLIVEIRA, CPACT.
Título:  Potencial de multiplicação in vitro de cultivares de framboeseira.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  TODA FRUTA. Disponível em: http://www.todafruta.com.br/.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  In vitro.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.todafruta.com.br/
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT12295 - 1UPCSP - --001612009.00161
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  01/12/2015
Data da última atualização:  11/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MACHADO, A. F. de F.; TRES, A.; RUTH, S. M. V.; ANTONIASSI, R.; JUNQUEIRA, N. T. V.; SOUZA, P. S. de; BIZZO, H. R.
Afiliação:  ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA; ALBA TRES, RIKILT; SASKIA M. VAN RUTH, RIKILT; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; NILTON TADEU VILELA JUNQUEIRA, CPAC; PAULO SERGIO DE SOUZA, CTAA; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA.
Título:  Discrimination of pulp oil and kernel oil from pequi (Caryocar brasiliense) by fatty acid methyl esters fingerprinting, using GC-FID and multivariate analysis.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of agricultural and food chemistry, n. 63, p. 10064-10069, 2015.
ISSN:  0021-8561
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Pequi is an oleaginous fruit whose edible oil is composed mainly by saturated and monounsaturated fatty acids. The biological and nutritional properties of pequi oil are dependent on its composition, which can change according to the oil source (pulp or kernel). There is little data in the scientific literature concerning the differences between the compositions of pequi kernel and pulp oils. Therefore, in this study, different pequi genotypes were evaluated to determine the fatty acid composition of pulp and kernel oils. PCA and PLS-DA were applied to develop a model to distinguish these oils. For all evaluated genotypes, the major fatty acids of both pulp and kernel oils were oleic and palmitic acids. Despite the apparent similarity between the analyzed samples, it was possible to discriminate pulp and kernel oils by means of their fatty acid composition using chemometrics, as well as the unique pequi genotype without endocarp spines (CPAC-PQ-SE-06).
Palavras-Chave:  GC-FID; PCA; Pequi oil; PLS-DA.
Thesagro:  Caryocar Brasiliense.
Thesaurus NAL:  chemometrics; fatty acid composition.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC35116 - 1UPCAP - DD
CTAA13063 - 1UPCAP - DD
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