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Registros recuperados : 37 | |
6. | | CARNEIRO, A. V.; CARVALHO, G. R.; YAMAGUCHI, L. C. T.; OLIVEIRA, N. A. R. de. Gerenciamento da Empresa Rural: setorização da atividade como ferramenta de gestão. In: CARNEIRO, A. V.; LIMA, I. B. de; MENDES, L. C. R.; RESENDE, M. L. de; ISSA, R. P. N.; LEONEL, F. de P.; MARTINS, P. do C.; TORRES, D. (Ed.). Tecnologias de produção sustentável de bovinos de leite. São João Del Rei: UFSJ, 2010. p. 51-61. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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9. | | SIQUEIRA, K. B.; CARNEIRO, A. V.; CARVALHO, G. R.; HOTT, M. C.; OLIVEIRA, N. A. R. Caracterização do mercado lácteo da Zona da Mata e do Campo das Vertentes. In: CARNEIRO, A. V.; LIMA, I. B. de; RESENDE, M. L. de; LEONEL, F. de P.; DUSI, G. A.; TORRES, D. A. R. A cadeia produtiva do leite na mesorregião Campos das Vertentes de Minas Gerais. São João Del Rei: UFSJ; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2011. p. 43-52. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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10. | | STOCK, L. A.; CARNEIRO, A. V.; RESENDE, J. C. de; OLIVEIRA, N. A. R. de; ASSIS, V. L. de. Condicionantes de produção e consumo de leite no mundo. Boletim CBLeite, Juiz de Fora, v. 4, n. 12, p. 6-8, dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | OLIVEIRA, N. A.; SANTANA, P. A.; GUEDES, M. N. S.; PARRELLA, N. N. L. D.; PARRELLA, R. A. C. Testes de vigor na avaliação de sementes de linhagens macho estéreis e mantenedoras de sorgo sacarino. Informativo ABRATES, Brasília, v. 25, n. 2, set. 2015. 1 CD-ROM. Edição dos Anais do XIX Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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12. | | SANTANA, P. A; GUEDES, M. N. S.; PARRELLA, N. N. L. D.; PARRELLA, R. A. da C.; OLIVEIRA, N. A. Qualidade de sementes de linhagens macho esteril e mantenedoras de sorgo sacarino. Informativo ABRATES, Brasília, v. 25, n. 2, set. 2015. 1 CD-ROM. Edição dos Anais do XIX Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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13. | | BRAZ, T. G. dos S.; JANK, L.; FONSECA, D. M. da; MARTUSCELLO, J. A.; MELLO, E. B.; OLIVEIRA, N. A. Diversidade genética entre híbridos de Panicum maximum. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda: anais. Salvador: SBZ: UFBA, 2010. 3 p. R4004 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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14. | | OLIVEIRA, D. F. da S.; DANTAS, G. de F.; OLIVEIRA, N. A. de; ALBUQUERQUE, L. A. S.; COSTA, F. X. Efeito da adubação perpetrada com biofertilizante sobre a fitomassa inicial de pinhão manso. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 147 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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15. | | REIS, R. C.; VIANA, E. de S.; JESUS, J. L. de; SANTOS, T. M. de S.; OLIVEIRA, N. A. de. Physicochemical and sensorial quality of banana genotypes. Pesquisa Agropecuária Tropical, Goiânia, v. 46, n. 1, p. 89-95, Jan./Mar. 2016 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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17. | | CARNEIRO, A. V.; STOCK, L. A.; RESENDE, J. C. de; OLIVEIRA, N. A. R. de; ASSIS, V. L. de. Volatilidade de preços do leite e do alimento concentrado e efeitos nos custos. Boletim CBLeite, Juiz de Fora, v. 4, n. 12, p. 9-14, dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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18. | | NEIVA, A. C. G. R.; ABUD, L. J.; OLIVEIRA, N. A.; SANTOS JUNIOR, M. B.; SERENO, J. R. B.; SANTOS, S. A.; FIORAVANTI, M. C. S. Percepção dos consumidores sobre a carne de curraleiro e carne orgânica em goiânia, pirenópolis e na região da chapada dos veadeiros, Goiás, Brasil. In: CONGRESSO IBERICO SOBRE RECURSOS GENETICOS ANIMALES, 7., 2010, PONENCIAS COMUNICACIONES. Recinto Luis Adaro, Gijón, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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19. | | PENNA, A. C. G.; OLIVEIRA, N. A. de; MENDONÇA, J. F. M. de; SIAS, G. R. F. V.; SOUZA, G. N. de. Prevalência de Staphylococcus aureus e Streptococcus agalactiae em rebanhos leiteiros localizados na Zona da Mata de Minas Gerais. Acta Scientiae Veterinariae, v. 46, s55, 2018. Supl. 2. Edição dos resumos do Encontro Nacional de Epidemiologia Veterinária, Porto Alegre, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 37 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
30/08/2023 |
Data da última atualização: |
30/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
ESPERANÇA, V. J. DA R.; CASTRO, I. P. L. DE; MARQUES, T. S.; FREITAS-SILVA, O. |
Afiliação: |
VICTOR JONAS DA ROCHA ESPERANÇA, UNIRIO; ISABELLE PAES LEME DE CASTRO, UFRJ; THAISA SANTOS MARQUES, UNIRIO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA. |
Título: |
Perception, knowledge, and insights on the Brazilian consumers about nut beverages. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Properties, v. 26, n. 1, p. 2576-2589, 2023. |
DOI: |
10.1080/10942912.2023.2252199 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Plant-based beverages, plant-based milk and milk alternatives are terms commonly used to refer to drinks made from plants, such as legumes, cereals, pseudocereals, and nuts. This study aimed to evaluate the perception and consumption of nut-based beverages by Brazilian consumers. An online questionnaire was prepared with socioeconomic and consumption questions and disseminated in digital media following established ethical standards. The almond beverage was the drink most consumed by the respondents and the Brazil nut beverage was the one that most aroused the most interest among the respondents. Nut beverages were elected as the healthiest, most sustainable, and nutritionally best beverages in comparison with soy beverages and cow?s milk. Fruits such as strawberries and bananas were cited as alternatives for flavoring these beverages. Consumers considered the possibility of fully and partially replacing cow?s milk and soy drinks with nut beverages. Interest in these along with plant-based milk was not restricted to the vegan segment, and these products were indicated as having strong potential for inclusion in the diets of omnivorous consumers. More studies on buying, purchase intention, acceptance, knowledge, and neophobia among Brazilian consumers are necessary for the development of these beverages, especially with more representative samples of society. |
Palavras-Chave: |
Milk alternatives; Plant-based. |
Thesagro: |
Bebida; Consumo Alimentar; Produto de Origem Vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Beverages; Brazil; Food consumption. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02189naa a2200265 a 4500 001 2156222 005 2023-08-30 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10942912.2023.2252199$2DOI 100 1 $aESPERANÇA, V. J. DA R. 245 $aPerception, knowledge, and insights on the Brazilian consumers about nut beverages.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aPlant-based beverages, plant-based milk and milk alternatives are terms commonly used to refer to drinks made from plants, such as legumes, cereals, pseudocereals, and nuts. This study aimed to evaluate the perception and consumption of nut-based beverages by Brazilian consumers. An online questionnaire was prepared with socioeconomic and consumption questions and disseminated in digital media following established ethical standards. The almond beverage was the drink most consumed by the respondents and the Brazil nut beverage was the one that most aroused the most interest among the respondents. Nut beverages were elected as the healthiest, most sustainable, and nutritionally best beverages in comparison with soy beverages and cow?s milk. Fruits such as strawberries and bananas were cited as alternatives for flavoring these beverages. Consumers considered the possibility of fully and partially replacing cow?s milk and soy drinks with nut beverages. Interest in these along with plant-based milk was not restricted to the vegan segment, and these products were indicated as having strong potential for inclusion in the diets of omnivorous consumers. More studies on buying, purchase intention, acceptance, knowledge, and neophobia among Brazilian consumers are necessary for the development of these beverages, especially with more representative samples of society. 650 $aBeverages 650 $aBrazil 650 $aFood consumption 650 $aBebida 650 $aConsumo Alimentar 650 $aProduto de Origem Vegetal 653 $aMilk alternatives 653 $aPlant-based 700 1 $aCASTRO, I. P. L. DE 700 1 $aMARQUES, T. S. 700 1 $aFREITAS-SILVA, O. 773 $tInternational Journal of Food Properties$gv. 26, n. 1, p. 2576-2589, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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