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Registros recuperados : 18 | |
9. | | BEZERRA, F. B.; OLIVEIRA, M. A. C. L. de; PEREZ, D. V.; ANDRADE, A. G. de; MENEGUELLI, N. do A. Lodo de esgoto em revegetação de área degradada. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 3, p. 469-476, mar. 2006 Título em inglês: Sewage sludge in the revegetation of degraded area. Biblioteca(s): Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | DEL FAVA, C.; SAMARA, S. I.; BOER, M. C. G.; MEDEIROS, A. S. R.; OLIVEIRA, M. A. C.; OLIVEIRA, M. A.; GARCIA LIMA, E. Alguns aspectos da infecção experimental pelo vírus da leucose enzoótica bovina (BLV) em búfalos (Bubalus bubalis) e ovinos (Ovis aries). ARS Veterinária, Jaboticabal, v .15, n. 1, p. 33-38, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | REICHERT, L. J.; FLORES, C. A.; MEDEIROS, A. R.; MATTOS, M. L. T.; SIQUEIRA, O. J. W. de; MIGLIORINI, L. C.; OLIVEIRA, M. A. C. de. Análise técnica e econômica do plantio direto de milho: propriedades familiares, Passo do Pilão Pelotas/RS. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 1999. 27p. (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 64). Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | MENEZES, G. D. G. de; OLIVEIRA, A. C. P.; SARAIVA, S. H.; DAMASO, M. C. T.; OLIVEIRA, M. A. C. L.; COURI, S. Efeito da concentração das fontes de nitrogênio e de carbono na produção de poligalacturonase por aspergillus niger 3T5B8 em fermentação semi-sólida. In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE INGENIERÍA DE ALIMENTOS, 5., 2005, México. Libro de artículos em extenso del V Congreso Iberoamericano de Ingeniería de Alimentos. México: Instituto Politécnico Nacional, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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15. | | MENEZES, G. D. G. de; OLIVEIRA, A. C. P. de; DAMASO, M. C. T.; OLIVEIRA, M. A. C. L. de; COURI, S. Produção de poligalacturonase pela linhagem Aspergillus Niger mutante 3t5b8 em fermentação semi-sólida utilizando como substrato resíduo de maracujá e farelo de trigo. Revista Universidade Rural. Série Ciências Exatas e da Terra, Seropédica, v. 25, n. 1, p. 15-27, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Trigo. |
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16. | | OLIVEIRA, A. B. de; OLIVEIRA, M. A. C. de; CUNHA, H. F. da; SANTOS, G.; CIA, E.; FUZATTO, M. G.; LUDERS, R.; KONDO, J. I.; ALMEIDA, W. P. de. Comportamento de linhagens de algodoeiro às condições de cultivo do Estado de Goiás. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 6., 2007, Uberlândia. Anais.... Uberlândia, 2007. p. 1-7 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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17. | | CIA, E.; FUZATTO, M. G.; KONDO, J. I.; GALBIERI, R.; ALMEIDA, W. P. de; OLIVEIRA, A. B. de; KRZYZANOWSKY, A. A.; LEBEDENCO, A.; MARTINS, A. L. M.; MORELLO, C. de L.; PEREIRA, D. J.; MESQUITA NETO, D. R.; BOLONHEZ, D.; CHIAVEGATO, E. J.; MACHADO, E. F.; FURLANI JÚNIOR, E.; TAKIZAWA, E. K.; DIAS, F. L. F.; FARIAS, F. J. C.; KASAI, F. S.; OHL, G. de A.; CUNHA, H. F. da; BELOT, J. L.; CAVICHIOLI, J. C.; CARVALHO, L. H.; BERIAM, L. O. S.; OLIVEIRA, M. A. C. de; LANZA, M. A.; PEREIRA, M.; MICHELOTTO, M. D.; ITO, M. F.; PEDROSA, M. B.; SUASSUNA, N. D.; GALLO, P. B.; RECO, P. C.; AGUIAR, P. H.; LUDERS, R. R.; MATTOS, R. E. M. F.; FREITAS, R. S. de; RIZZI, U. dos S. Comportamento de genótipos de algodoeiro na presença de patógenos e nematóides em 2010. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.1344-1349 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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18. | | CIA, E.; FUZATTO, M. G.; KONDO, J. I.; GALBIERI, R.; LUDERS, R. R.; ALMEIDA, W. P. de; OLIVEIRA, A. B. de; KRZYZANOWSKY, A. A.; LEBEDENCO, A.; MARTINS, A. L. M.; MORELLO, C. de L.; PEREIRA, D. J.; MESQUITA NETO, D. R.; BOLONHEZI, D.; FOLTRAN, D. E.; CHIAVEGATO, E. J.; MACHADO, E. F.; FURLANI JUNIOR, E.; TAKIZAWA, E. K.; DIAS, F. L. F.; FARIAS, F. J. C.; KASAI, F. S.; OHL, G. de A.; CUNHA, H. F. da; BELOT, J. L.; CAVICHIOLI, J. C.; CARVALHO, L. H.; BERIAN, L. O. S.; OLIVEIRA, M. A. C. de; LANZA, M. A.; ITO, M. A.; PEREIRA, M.; MICHELOTTO, M. D.; ITO, M. F.; PEDROSA, M. B.; SUASSUNA, N. D.; VIVELA, P. A.; GALLO, P. B.; RECO, P. C.; AGUIAR, P. H.; MATTOS, R. E. M. F.; FREITAS, R. S. de. Desempenho de cultivares e linhagens de algodoeiro em face da ocorrência de doenças e namatoides: resultados de 2007/08 e 2008/09. Cuiabá: IMAmt, 2011. 68 p. (IMAmt. Boletim científico, 2). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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Registros recuperados : 18 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
26/02/2021 |
Data da última atualização: |
06/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
CARPENTIERI-PIPOLO, V.; BARRETO, T. P.; SILVA, D. A. da; ABDELNOOR, R. V.; MARIN, S. R. R.; DEGRASSI, G. |
Afiliação: |
VALERIA CARPENTIERI PIPOLO, CNPT; THALES PEREIRA BARRETO, (2) Syngenta Proteção de Cultivos LTDA. São Paulo, SP. E-mail: thalepbarreto@yahoo.com.br; DAIANA ALVES DA SILVA, (3) Agronomic Institute (IAC) - Center for Grain and Fiber - Zip Code 13075-630 – Campinas, SP –Brazil, E-mail: daiagrouel2002@hotmail.com; RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSO; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; GIULIANO DEGRASSI, (6) International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB), 1Industrial Biotechnology Group, Parque Tecnolo?gico Miguelete, San Marti?n, Buenos Aires, Repu?blica Argentina. E-mail: degrassi@icgeb.org. |
Título: |
Soybean improvement for lipoxygenase-free by simple sequence repeat (SSR) markers selection. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Botanical Research, v. 3, n.1, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Beany flavor of soybean (Glycine max (L.) Merr.) is caused by oxidation of polyunsaturated fatty acids by the action of three lipoxygenases (LOX1, LOX2 and LOX3) present in mature seeds. The unpleasant flavor restricts human consumption of soybean products. This problem could be solved through genetic elimination of alleles that code these enzymes. Parental cultivars and two hybrid population were selected and analyzed using genetic markers for alleles locus, encoding Lox1, Lox2 and Lox3 free. The SSR marker Satt212 confirmed the presence of the homozygous null-allele Lx3 in the cultivar BRS 213, which were used for hybridization with BR 36. Heterozygote F1 hybrid plants and homozygous Lx3 lines in F2 segregating populations were successfully identified. The SSR markers Sat090 and Sat417 were the most effective diagnostic markers among all SSR markers tested. Satt090 and Satt417 confirmed the presence of the homozygous Lx2 null-allele in the parental cultivar BRS 213 by flanking Lx2 loci at 3,00 and 2,77 cM, respectively. The presence of Lx2 null allele in the F2 segregating populations between BRS 213 and BRS 155 were successfully identified with a selection efficiency of 98% and have great potential for further application in the Brazilian breeding program aimed at improving soybean seed quality. Index terms: Glycine max, lipoxygenase isozymes, molecular markers, MAS |
Palavras-Chave: |
Lipoxigenase; Lipoxygenase isozymes; Market-assisted selection (MAS); MAS; Molecular markers; Simple sequence repeat (SSR). |
Thesagro: |
Glycine Max; Isoenzima; Marcador Molecular; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Genetic markers; Isozymes; Lipoxygenase; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228513/1/Soybean-Improvement-for-lipoxygenase-free-2818-12720-1-PB-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02378naa a2200349 a 4500 001 2130306 005 2021-12-06 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARPENTIERI-PIPOLO, V. 245 $aSoybean improvement for lipoxygenase-free by simple sequence repeat (SSR) markers selection.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aBeany flavor of soybean (Glycine max (L.) Merr.) is caused by oxidation of polyunsaturated fatty acids by the action of three lipoxygenases (LOX1, LOX2 and LOX3) present in mature seeds. The unpleasant flavor restricts human consumption of soybean products. This problem could be solved through genetic elimination of alleles that code these enzymes. Parental cultivars and two hybrid population were selected and analyzed using genetic markers for alleles locus, encoding Lox1, Lox2 and Lox3 free. The SSR marker Satt212 confirmed the presence of the homozygous null-allele Lx3 in the cultivar BRS 213, which were used for hybridization with BR 36. Heterozygote F1 hybrid plants and homozygous Lx3 lines in F2 segregating populations were successfully identified. The SSR markers Sat090 and Sat417 were the most effective diagnostic markers among all SSR markers tested. Satt090 and Satt417 confirmed the presence of the homozygous Lx2 null-allele in the parental cultivar BRS 213 by flanking Lx2 loci at 3,00 and 2,77 cM, respectively. The presence of Lx2 null allele in the F2 segregating populations between BRS 213 and BRS 155 were successfully identified with a selection efficiency of 98% and have great potential for further application in the Brazilian breeding program aimed at improving soybean seed quality. Index terms: Glycine max, lipoxygenase isozymes, molecular markers, MAS 650 $aGenetic markers 650 $aIsozymes 650 $aLipoxygenase 650 $aSoybeans 650 $aGlycine Max 650 $aIsoenzima 650 $aMarcador Molecular 650 $aSoja 653 $aLipoxigenase 653 $aLipoxygenase isozymes 653 $aMarket-assisted selection (MAS) 653 $aMAS 653 $aMolecular markers 653 $aSimple sequence repeat (SSR) 700 1 $aBARRETO, T. P. 700 1 $aSILVA, D. A. da 700 1 $aABDELNOOR, R. V. 700 1 $aMARIN, S. R. R. 700 1 $aDEGRASSI, G. 773 $tJournal of Botanical Research$gv. 3, n.1, 2021.
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Embrapa Trigo (CNPT) |
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