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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/12/2010
Data da última atualização:  16/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; OLIVEIRA, J. E. de M.; ASSIS, J. S. de; SILVA, R. R. S. da; CAVALCANTE, I. H. L.
Afiliação:  PAULO ROBERTO COELHO LOPES, CPATSA; INEZ VILAR DE MORAIS OLIVEIRA, Bolsista - FACEPE; JOSE EUDES DE MORAIS OLIVEIRA, CPATSA; JOSTON SIMAO DE ASSIS, CPATSA; RAISSA RACHEL SALUSTRIANO DA SILVA, Mestranda - UFPI; ÍTALO HERBERT LUCENA CAVALCANTE, Professor - CPCE/UFPI.
Título:  Viviful (Prohexadione cálcio) no controle do crescimento da macieira, variedade Condessa, no Vale do Submédio São Francisco.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: SBF, 2010.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi determinar o coeficiente de cultura (Kc) do milho (Zea mays L.) nas condições climáticas do semiárido brasileiro.
Palavras-Chave:  Condessa; Crescimento vegetativo; Cultivo; Macieira; Prohexadione cálcio.
Thesagro:  Maçã; Variedade.
Thesaurus Nal:  Apples.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/24305/1/Paulo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA43892 - 1UPCAA - CD806
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/10/2023
Data da última atualização:  17/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  SANTOS, T. B. DOS; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; SILVA, C. M.; CARVALHO, C. W. P. de.
Afiliação:  THAÍS BARBOSA DOS SANTOS, UFRRJ; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  In vitro digestibility of carbohydrates and physicochemical properties of pearl millet and corn whole grain flour extrudates.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Process Engineering, e14478, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfpe.14478
Idioma:  Português
Notas:  Early view. Na publicação: Caroline Grassi Mellinger.
Conteúdo:  Aiming to encourage the use of pearl millet whole grain processed by extrusion to develop ready-to-eat and pre-cooked flours with health-promoting values, pearl millet whole grain (ADRg 9070 hybrid) and commercial corn whole grain flours were individually single-screw extruded at different moisture contents (11%, 14%, 17%, 20%, and 23%). The physicochemical properties and in vitro carbohydrate digestibil- ity were studied. By increasing moisture content from 11% to 23%, the pearl millet whole extrudates showed an increase in radial expansion from 1.2% to 1.8%, respectively, in the extrudates obtained at 11%?20% moisture; contrasting with corn whole extrudates. In addition, pearl millet flours extruded at 14% and 20% moisture content, respectively, were superior with 12% and 32% more fiber as well as 20% and 18% more protein, and showed about 20% less in vitro digestion of carbohydrates in both extruded pearl millet flours compared to corn. Therefore, the effects on pearl millet extrusion were favorable to obtain high nutritional value in extruded pearl millet flours. Practical applications: Pearl millet whole grain can be processed by single screw extrusion cooking at varied moisture content to produce distinct expanded extrudates. Technologically, extruded pearl millet flours are capable of obtaining different viscosities (associated with processing moisture) and can be better used in the development of products that require specific viscosities. Furthermore, pearl millet w... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Extrusion cooking; Starch conversion; Whole meal extrudates.
Thesaurus NAL:  Millets.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15558 - 1UPCAP - DD
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