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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  05/01/2016
Data da última atualização:  29/05/2017
Autoria:  YAMAMOTO, L. Y.; KOYAMA, R.; ASSIS, A. M. de; BORGES, W. F. S.; OLIVEIRA, I. R. de; ROBERTO, S. R.
Afiliação:  LILIAN YUKARI YAMAMOTO, UEL; RENATA KOYAMA, UEL; ADRIANE MARINHO DE ASSIS, UEL; WELLINGTON FERNANDO SILVA BORGES, UEL; IZADORA RODRIGUES DE OLIVEIRA, UEL; SERGIO RUFFO ROBERTO, UEL.
Título:  Color of berry and juice of 'isabel' grape treated with abscisic acid in different ripening stages.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 12, p. 1160-1167, dez. 2015.
Idioma:  Inglês
Português
Notas:  Título em português: Cor das bagas e do suco da uva 'Isabel' tratada com ácido abscísico em diferentes fases de maturação.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of (S)?cis?abscisic acid (S?ABA) application at different ripening stages, in increasing phenolic compounds and color of berry and juice of 'Isabel' grape (Vitis labrusca). The evaluated treatments were: control, without S?ABA application; 400 mgL?1 S?ABA applied 7 days before veraison(DBV) + 400 mg L?1 S?ABA at 35 days after first application (DAFA); 400 mg L?1 S?ABA applied at veraison (V) + 400 mg L?1 S?ABA at 35 DAFA; and 400 mg L?1 S?ABA applied 7 days after veraison (DAV) + 400 mg L-1 S?ABA at 35 DAFA. There was no difference among treatments regarding the physical characteristics of berries and clusters, as well as total polyphenols in berry and juice. However, there was an increase in total anthocyanins in berry and juice with S?ABA application. Colorimetric variables indicated the increase in color of berry treated with S?ABA. Juices produced from grapes treated with S?ABA were more appreciated by tasters. The treatments with 400 mg L ?1 S?ABA applied 7 days before, during, or 7 days after veraison, combined with an additional application 35 days after the first one, increment total anthocyanin concentration and color of berry and juice of 'Isabel' grape, with better juice acceptance, without affecting total polyphenol concentration.
Palavras-Chave:  Antocianinas; Growth regulador.
Thesagro:  Antocianina; Cor; Regulador de Crescimento; Vitis Labrusca.
Thesaurus Nal:  anthocyanins; color; Growth regulators.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136575/1/Color-of-berry-and-juice.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE58555 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CTAA13182 - 1EMBAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  22/04/2020
Data da última atualização:  30/11/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CAMPOS, C. C. B.; GUIMARÃES, D. P.; GALLO, S. D.; SILVA, G. F. da.
Afiliação:  Caio Cézar Barbosa Campos; Diego Pereira Guimarães; Sergio Díaz Gallo; GILVAN FERREIRA DA SILVA, CPAA.
Título:  Bioprospecção enzimática de fungos filamentosos saprofíticos isolados do sedimento do Rio Juruá.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO AMAZÔNICO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUÍMICA E BIOLOGIA MOLECULAR, 1., 2019, Manaus. Anais... Manaus: [s.n.], 2019.
Páginas:  p. 48.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Diversidade Fúngica.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214010/1/Anais-easbbq-p48.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA38208 - 1UPCRA - DD
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