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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  31/07/2014
Data da última atualização:  01/10/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, M. W. da; BARBOSA, L. G.; SILVA, J. E. S. B. da; GUIRRA, K. S.; GAMA, D. R. da S.; OLIVEIRA, G. M. de; DANTAS, B. F.
Afiliação:  MAYARA WESLEY DA SILVA, UNEB, Juazeiro, BA; LAISE GUERRA BARBOSA, UNEB, Juazeiro, BA; JOSÉ EDUARDO SANTOS BARBOZA DA SILVA, UNEB, Juazeiro, BA; KEYLAN SILVA GUIRRA, UNEB, Juazeiro, BA; DIEGO RANGEL DA SILVA GAMA, UNEB, Juazeiro, BA; GILMARA MOREIRA DE OLIVEIRA, UNEB, Juazeiro, BA; BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA.
Título:  Caracterization of seed germination of Zephyranthes sylvatica (Mart.) Baker (Amarilidacea).
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Journal of Seed Science, v. 36, n. 2, p. 178-185, 2014.
DOI:  10.1590/2317-1545v32n2923
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Zephyranthes sylvatica is a beautiful lily, endemic from the Brazilian Caatinga. Although it has a great ornamental potential, little is known about this species, especially regarding its seeds germination process. Aiming to characterize the germination of Z. sylvatica seeds, we studied its imbibition curve, optimum temperature and substrate for germination and seedling emergence, osmotic and salt stress tolerance, as well as the tolerance to frosting/ defrosting, which indicates long term cryostorage potential. The germination of Z. sylvatica presents a triphasic model of imbibition, in which the primary root protrusion occurs after 72 hours of imbibition. The ideal conditions for evaluating seed germination of Z. sylvatica is 25 °C, in paper rolls. These seeds are highly tolerant to osmotic stress, but not to salt stress. Z. sylvatica seeds can be cryopreservated without loss of germination and seed vigor.
Palavras-Chave:  Lírio-da-Caatinga; Propagação; Zephyranthes sylvatica.
Thesagro:  Caatinga; Germinação; Planta ornamental; Semente.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105768/1/Barbara-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA53026 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  17/12/2012
Data da última atualização:  18/02/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CUSTÓDIO, M. DA S.; PELLEGRIN, A. O.; SOARES, C. O.; CUSTÓDIO, M. S.; ELISEI, C.; SANCHES, C. C.; ROSINHA, G. M. S.
Afiliação:  MÔNICA DA SILVA CUSTÓDIO, Mestranda da Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS; AIESCA OLIVEIRA PELLEGRIN, CPAP; CLEBER OLIVEIRA SOARES, CNPGC; Mestranda da Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; Professora da Universidade Católica Dom Bosco; Doutoranda da Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS; GRACIA MARIA SOARES ROSINHA, CNPGC.
Título:  Detecção molecular de Brucella spp. em Sus scrofa (porco-monteiro) provenientes do pantanal sul-mato-grossense.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 8., 2012, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2012.
Páginas:  2p.
Série:  (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 198).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Pantanal Sul-Mato-Grossense.
Thesagro:  Brucelose.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76592/1/jornada-2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC14957 - 1UMTRA - DD
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