Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  20/12/2017
Data da última atualização:  20/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PELEGRIN, A. J. de; CARVALHO, I. R.; NUNES, A. C. P.; DEMARI, G. H.; SZARESKI, V. J.; BARBOSA, M. H.; ROSA, T. C. da; FERRARI, M.; NARDINO, M.; SANTOS, O. P. dos; RESENDE, M. D. V. de; SOUZA, V. Q. de; OLIVEIRA, A. C. de; MAIA, L. C. da.
Afiliação:  ALAN JUNIOR DE PELEGRIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; IVAN RICARDO CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; ANDREI CAÍQUE PIRES NUNES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; GUSTAVO HENRIQUE DEMARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; VINICÍUS JARDEL SZARESKI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; MAURICIO HORBACH BARBOSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; TIAGO CORAZZA DA ROSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; MAURICIO FERRARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; MAICON NARDINO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; OSMARINO PIRES DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF; VELCI QUEIRÓZ DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PAMPA; ANTONIO COSTA DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; LUCIANO CARLOS DA MAIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS.
Título:  Adaptability, stability and multivariate selection by mixed models.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Sciences, v. 8, p. 3324-3337, 2017.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The aim of this work was to estimate the adaptability and stability of grain yield per hectare and percentage of crude protein of maize grains combined in an index, and to establish a multicharacter selection through mixed models based on an objective character and 15 auxiliary traits. The trials were conducted in the 2013/2014 agricultural year in four growing environments of the Rio Grande do Sul, BR state. The experimental design was randomized blocks arranged in a factorial scheme, being four growing sites × 15 single cross maize hybrids, arranged in three repetitions. The genotypic index, composed by the grain yield and the crude protein percentage in the grains, is the best selection strategy to achieve maize superior genotypes. The multivariate genotypes selection, considering grain yield and crude protein, is efficient. The genotypes FORMULA TL®, AS1656PRO®, P30F53Hx®, LG6304YG® and 30F53 are more adapted and stable for grain yield and percentage of crude protein, in the conditions of this study. The mixed models were efficient to employ the multicharacter selection and to contribute for maize genetic breeding.
Thesaurus Nal:  Plant Breeding.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF56179 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/10/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, D, dos; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. de; LAMBAIS, E.; LAMBAIS, G.; NAGAHAMA, H.; ZANINE, A.; SANTOS, F. N.; SOARES, R.; SOBRAL, G.; JUSTINO, E.; LEMOS, M.; OLIVEIRA, C. J. de.
Afiliação:  DAIANE DOS SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; EDSON MAURO SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; JULIANA DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; ÉRICA LAMBAIS, INSA; GEORGE LAMBAIS, INSA; HIDEO NAGAHAMA, UNIVASF; ANDERSON ZANINE, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; FRANCISCO NAYSSON SANTOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; RAFAEL SOARES, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GILBERTO SOBRAL, Federal University of Paraíba, Areia, PB; EVANDRA JUSTINO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; MATEUS LEMOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; CELSO JOSÉ DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB.
Título:  Bacterial community and chemical composition of mixed fresh cactus forage and buffel grass hay during aerobic exposure.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Agronomy, v. 12, n. 8, 1927, Ago. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.3390/agronomy12081927
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The chemical composition of cactus forage becomes a favorable culture medium for accelerated microbial activity when exposed to air, as it contains high content of non-fiber carbohydratesand water. Thus, the aim of this study was to evaluate the bacterial community dynamics of different mixtures, using fresh forage of cactus and buffel grass hay as a function of the period of exposure to air. The experimental design used was a 5 × 5 factorial completely randomized (five levels of cactus forage × five times of exposure to air), with five replications. The peak of Escherichia coli population growth was after 16.06 h of exposure to air, observed in treatments of 90% and 100% cactus forage. There was an increase in microbial richness and uniformity of all treatments after six hours. The most abundant genera were Weissella, Lactobacillus, Bacteroides, Pseudomonas, Sphingobacterium, and Sphingomonas. The diet with 100% cactus forage showed a predominance of Weissella, Lactobacillus, and Leuconostoc. With 20% cactus forage, there was a greater apparent abundance of Pseudomonas, Sphingomonas, and Sphingobacterium. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Therefore, an exposure period of fewer than six hours with 20% cactus... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Comunidade bacteriana.
Thesagro:  Aerobiose; Cacto; Capim Buffel; Composição Química; Escherichia Coli; Forragem; Nopalea Cochenillifera; Palma Forrageira.
Thesaurus NAL:  Aerobiosis; Escherichia; Forage; Forage grasses.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147143/1/Bacterial-Community-and-Chemical-Composition-of-Mixed-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60089 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional