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Registros recuperados : 5 | |
1. | | GILES, J.; RODRIGUES, W. P.; OLIOSI, G.; PARTELLILLI, L.; VIEIRA, H. D.; SANTOS, V. da S. Genetic diversity as tool to identify standard leaf nutrients in cassava genotypes. Genetics and Molecular Research, n.16, v.4, gmr16039862. January, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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2. | | ARAÚJO, A. V.; PARTELLI, F. L.; OLIOSI, G.; PEZZOPANE, J. R. M. Microclimate, development and productivity of robusta coffee shaded by rubber trees and at full sun. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v.47, n.4, p.700-709, out-dez, 2016. 47 700-709 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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3. | | OLIOSI, G.; RODRIGUES, J. de O.; MONTE, J. A.; PARTELLI, F. L.; PIRES, F. R.; ESPINDULA, M. C. Influência de diferentes fontes de adubos nitrogenados na produção de grãos e nos crescimento de ramos de cafeeiro Conilon. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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4. | | PARTELLI, F. L.; OLIOSI, G.; DALAZEN, J. R.; SILVA, C. A. da; VIEIRA, H. D.; ESPINDULA, M. C. Proportion of ripe fruit weight and volume to green coffee: differences in 43 genotypes of Coffea canephora. Agronomy Journal, v. 113, n. 2, p. 1050-1057, Mar./Apr. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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5. | | RODRIGUES, J. de O.; MONTE, J. A.; OLIOSI, G.; DIAS, M. A.; PARTELII, F. L.; PIRES, F. R.; ESPINDULA, M. C. Perdas por Volatilização de Diferentes Adubos Nitrogenados Aplicados no Cafeeiro Conilon. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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Registros recuperados : 5 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia; Embrapa Instrumentação; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
24/06/2019 |
Data da última atualização: |
03/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
VAZ JUNIOR, S.; NOVOTNY, E. H.; COLNAGO, L. A. |
Afiliação: |
SILVIO VAZ JUNIOR, CNPAE; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA. |
Título: |
Magnetic Resonance Spectroscopy Techniques to Improve Agricultural Systems. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: VAZ JUNIOR, S. (Ed.). Sustainable agrochemistry: a compendium of technologies. Switzerland: Springer, 2019. p. 131-145. |
DOI: |
DOI: 10.1007/978-3-030-17891-8_5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nuclear magnetic resonance (NMR) and electron paramagnetic resonance (EPR) are two types of magnetic resonance (MR) spectroscopy that has been used to study physical and chemical of agriculture inputs and products; biomass; and environmental organic matter, such as soil, sedimentary and aquatic organic matter. Both techniques are very useful in agricultural sciences - highlighting NMR applications - to understand the constitution, properties, functionality and quality of food and non-food crops and soil organic matter, contributing to improve the productive systems related to the agroindustrial chains. This chapter deals with the physical phenomena involved in each one, their uses in agriculture and some examples of practical uses. |
Palavras-Chave: |
Agricultural Systems; Biomass products; Chemical characterization; Magnetic resonance. |
Thesagro: |
Biomassa; Matéria Orgânica. |
Thesaurus NAL: |
Biomass; Organic matter; Spectroscopy. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01594naa a2200265 a 4500 001 2112455 005 2019-12-03 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $aDOI: 10.1007/978-3-030-17891-8_5$2DOI 100 1 $aVAZ JUNIOR, S. 245 $aMagnetic Resonance Spectroscopy Techniques to Improve Agricultural Systems.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aNuclear magnetic resonance (NMR) and electron paramagnetic resonance (EPR) are two types of magnetic resonance (MR) spectroscopy that has been used to study physical and chemical of agriculture inputs and products; biomass; and environmental organic matter, such as soil, sedimentary and aquatic organic matter. Both techniques are very useful in agricultural sciences - highlighting NMR applications - to understand the constitution, properties, functionality and quality of food and non-food crops and soil organic matter, contributing to improve the productive systems related to the agroindustrial chains. This chapter deals with the physical phenomena involved in each one, their uses in agriculture and some examples of practical uses. 650 $aBiomass 650 $aOrganic matter 650 $aSpectroscopy 650 $aBiomassa 650 $aMatéria Orgânica 653 $aAgricultural Systems 653 $aBiomass products 653 $aChemical characterization 653 $aMagnetic resonance 700 1 $aNOVOTNY, E. H. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 773 $tIn: VAZ JUNIOR, S. (Ed.). Sustainable agrochemistry: a compendium of technologies. Switzerland: Springer, 2019. p. 131-145.
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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