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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  27/09/2013
Data da última atualização:  27/06/2016
Autoria:  IHA, M. H.; ABE, L. T.; OKADA, M. M.; FÁVARO, R. M. D.
Título:  Occurrence of aflatoxins M1 and M2 in goat milk marketed commercialized in the region of Ribeirão Preto-SP, Brazil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto Adolfo Lutz, São Paulo, v. 66, n. 1, p. 57-62, 2007.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the present study was to determine the occurrence of aflatoxins M1 and M2 in commercially available goat milk samples collected from supermarkets located in Ribeirão Preto region, SP, Brazil. A total of 39 goat milk samples manufactured in three Brazilian states, consisting of 15 Ultrahigh-temperature milk samples and 24 frozen pasteurized milk samples were analyzed following AOAC, 2000 protocol. None of the analyzed milk samples was contaminated with aflatoxin M2, and aflatoxin M1 was detected in 7 (18%) samples in a range of from 20 to 98ng/L. According to these findings both the occurrence and the level of aflatoxins M1 are low, and the goat milk samples manufactured in three Brazilian states is devoid of aflatoxin M2.Although, further surveillance studies on the occurrence of these toxins in goat milk are required, because these data are limited. On the other hand, the Brazilian climatic conditions may promote the occurrence of aflatoxin B1 and B2 in feeds, which can be metabolized into aflatoxin M1 and M2. [Ocorrência de aflatoxinas M1 e M2 em leite de cabra comercializado na região de Ribeirão Preto-SP, Brasil]. Resumo: O objetivo deste estudo foi de determinar a ocorrência e o nível de aflatoxinas M1 e M2 em amostras de leite de cabra coletadas em supermercados localizados na região de Ribeirão Preto, SP, Brasil.Foram analisadas 15 amostras de leite Ultra Alta Temperatura e 24 amostras pasteurizadas congeladas. As amostras foram analisadas de acordo com a ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aflatoxin.
Thesagro:  Aflatoxina; Caprino; Leite de cabra; Micotoxina.
Thesaurus Nal:  Goat milk; Mycotoxins.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27576 - 1ADDAP - PP
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1.Imagem marcado/desmarcadoTORRANO, A. D. M.; OKADA, M. Processamento do cação salgado seco: relatório final do projeto 35.15/76. Brasília, DF: EMBRAPA, 1977. 12 p. Projeto de atividades tecnológicas integradas ao PLANITA - fase II.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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