Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  02/06/2020
Data da última atualização:  02/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FRANCISCO, V. C.; ALMEIDA, L. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; OIANO NETO, J.; NASSU, R. T.
Afiliação:  Vanessa Cristina Francisco, UNESP; Larissa C. Almeida, USP; Stanislau Bogusz Junior, USP; JOAO OIANO NETO, CPPSE; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE.
Título:  Optimization of extraction conditions of volatile compounds of roasted beef by solid-phase microextraction.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Química Nova, v. 43, n. 4, p. 435-441, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.21577/0100-4042.20170505
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Aroma is one of the most important sensory attributes for acceptance by beef consumers. The first step in analysing the volatile compounds associated with this attribute is their extraction from the food matrix, solid-phase microextraction has been widely used for volatile compound determination in meat. This study aimed to test six different solid-phase microextraction (SPME) fibre coating materials for their volatile compounds extraction efficiency for roasted beef and to optimize the extraction conditions using response surface methodology. Gas chromatography coupled with a flame ionization detector (GC-FID) and mass spectrometry (GC-MS) were used. The choice of SPME fibre coating was based in the total area obtained by GC-FID analysis for the six fibre coatings. The optimum time and temperature for SPME extraction was 60 °C/65 minutes. The mixed-phase fibre coatings showed the best results for extracting volatile compounds in roasted beef as higher number of compounds were identified. The carboxen/polydimethylsiloxane (CAR/PDMS) fibre extracted the largest number of compounds under the optimum extraction condition. Aldehydes were the predominant class of compounds found in roasted beef, followed by alcohols and hydrocarbons.
Thesagro:  Aroma.
Thesaurus Nal:  Gas chromatography-mass spectrometry; Meat.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213571/1/OptimizationExtractionConditions.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25119 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00041FRA2020.00089
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  29/10/2013
Data da última atualização:  14/02/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FONTES, J. R. A.; GARCIA, M. V. B.; ROCHA, R. N. C. da.
Afiliação:  JOSE ROBERTO ANTONIOL FONTES, CPAA; MARCOS VINICIUS BASTOS GARCIA, CPAA; RAIMUNDO NONATO CARVALHO DA ROCHA, CPAA.
Título:  Seletividade de herbicidas para o abacaxizeiro.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DA CULTURA DO ABACAXI, 5., 2013, Palmas. Produção e qualidade com tecnologia e sustentabilidade: anais. Palmas: Secretaria da Agricultura e Pecuária do Estado do Tocantins, 2013. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi o de avaliar a tolerância da variedade de abacaxi Turiaçu, a mais cultivada no estado do Amazonas, a herbicidas aplicados em pré e em pós-emergência.
Palavras-Chave:  Amazonas; Terra firme; Variedade Turiaçu.
Thesagro:  Ananás Comosus; Controle Químico; Erva Daninha.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91667/1/FONTES-Seletividade-de-Herbicidas-para-o-abacaxizeiro-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA25967 - 1UPCAA - CDCD0391
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional