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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
09/11/1995 |
Data da última atualização: |
19/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MANZANO, A.; NOVAES, N. J.; HADDAD, C. M.; HADDAD, M. de L. |
Afiliação: |
AIRTON MANZANO, CPPSE; NELSON JOSE NOVAES, CPPSE; CLAUDIO MALUF HADDAD, UEPAE SAO CARLOS; MARINÉIA L. HADDAD, UEPAE SAO CARLOS. |
Título: |
Feno de capim de Rhodes (Chloris gayana Kunth) e capim elefante (Pennisetum purpureum Schum) var. napier verde picado na alimentação de equideos. |
Ano de publicação: |
1979 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 14., 1979, Curitiba. Anais...Curitiba: SBZ, 1979. p. 153. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar os efeitos da substituição do feno de capim Rhodes (Chloris gayana Kunth) pelo capim elefante (Pennisetum purpureum Schum). var napier verde picado como únicos volumosos sobre o ganho e consumo alimentar durante 70 dias. Foram utilizados 16 fêmeas Árabe e mestiças Árabe. |
Palavras-Chave: |
Capim Rhodes; Equine. |
Thesagro: |
Capim Napier; Chloris Gayana; Eqüino; Nutrição; Pennisetum Purpureum. |
Thesaurus Nal: |
nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/42620/1/FenoCapimRhodes.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
17/12/2014 |
Data da última atualização: |
17/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DIAS, M. A. N.; MONDO, V. H. V.; CICERO, S. M. |
Afiliação: |
MARCOS ALTOMANI NEVES DIAS, ESALQ; VITOR HENRIQUE VAZ MONDO, CNPAF; SILVIO MOURE CICERO, ESALQ. |
Título: |
Recent approaches for bell pepper seed vigor testing. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 36, n. 4, p. 483-487, Oct./Dec. 2014. |
ISSN: |
1679-9275 |
DOI: |
10.4025/actasciagron.v36i4.18348 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Seed vigor is a major attribute in the determination of whether a seed lot can be commercialized. Different physiological tests are used to assess seed vigor and are generally based on different concepts, which could lead to variable interpretations, particularly when comparing lots presenting different vigor levels. This study was conducted to compare the different approaches used to evaluate bell pepper seed vigor and verify the applicability of the Seed Vigor Imaging System (SVIS) for this purpose. The experiment was performed using four seed lots of bell pepper hybrids in two periods, and the evaluations involved germination, seedling emergence, seedling emergence speed index, saturated salt accelerated aging and image analysis. The use of seedling imaging analysis by SVIS is a new approach for bell pepper seed vigor evaluation. Both the software and traditional tests provided sufficient information for seed vigor analysis, enabling the segregation of the analyzed seed lots. Thus, the new method fulfills the requirement for an efficient, rapid, cost-effective and standardized method that allows comparisons among laboratories and avoids human influence on the interpretation of the results. SVIS can be considered a feasible option to be included in quality assurance programs of the bell pepper seed industry. |
Thesagro: |
Capsicum annuum; Pimentão; Semente; Teste de vigor. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113979/1/vm.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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