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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoREIS, M. A.; NORIEGA, D. D.; ALVES, G. dos S.; COELHO, R. R.; SA, M. F. G. de; ANTONINO, J. D. Por que o RNAi induzido por ingestão é ineficiente em Diatraea saccharalis? Um possível papel para DsacREase e outras nucleases. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022. p. 860 Na publicação: Maria Fatima Grossi-de-sa.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoREIS, M. A.; NORIEGA, D. D.; ALVES, G. dos S.; COELHO, R. R.; SA, M. F. G. de; ANTONINO, J. D. Why is oral-induced RNAi inefficient in Diatraea saccharalis? A possible role for DsREase and other nucleases. Pesticide Biochemistry and Physiology, v. 186, 2022. 105166. Na publicação: Maria Fatima Grossi-de-Sa.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoNORIEGA, D. D.; ARRAES, F. B. M.; ANTONINO, J. D.; MACEDO, L. L. P.; FONSECA, F. C. A.; TOGAWA, R. C.; GRYNBERG, P.; SILVA, M. C. M.; NEGRISOLI JUNIOR, A. S.; MORGANTE, C. V.; GROSSI-DE-SA, M. F. Comparative gut transcriptome analysis of Diatraea saccharalis in response to the dietary source. PLoS ONE, v. 15, n. 8, e0235575, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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4.Imagem marcado/desmarcadoARRAES, F. B. M.; ROCHA, S.; SÁ, D. M. de; FAHEEM, M.; MELO, B. P.; MORGANTE, C. V.; SOUZA JUNIOR, D.; NORIEGA, D.; SA, M. F. G. de; DANCHIN, E. G. In silico analysis reveal high variability in RNAi machinery of five different insect orders. In: BRAZILIAN BIOTECHNOLOGY CONGRESS, 7.; BIOTECHNOLOGY IBERO-AMERICAN CONGRESS, 2., 2018, Brasília, DF. Proceedings... Brasília, DF: SBBiotec, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoROCA PAIXÃO, J. F.; GILLET, F. X.; RIBEIRO, T. P.; BOURNAUD, C.; LOURENCO-TESSUTTI, I. T.; NORIEGA, D. D.; MELO, B. P. de; ALMEIDA-ENGLER, J. de; GROSSI-DE-SA, M. F. Improved drought stress tolerance in Arabidopsis by CRISPR/ dCas9 fusion with a Histone AcetylTransferase. Scientific Reports, v. 9, n. 1, p. 1-9, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMELO, B. P. de; LOURENCO-TESSUTTI, I. T.; PAIXÃO, J. F. R.; NORIEGA, D. D.; SILVA, M. C. M.; ALMEIDA-ENGLER, J. de; FONTES, E. P. B.; GROSSI-DE-SA, M. F. Transcriptional modulation of AREB-1 by cRiSpRa improves plant physiological performance under severe water deficit. Scientific Reports, v. 10, 16231, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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7.Imagem marcado/desmarcadoNORIEGA, D. D.; ARRAES, F. B. M.; ANTONINO, J. D.; MACEDO, L. L. P.; FONSECA, F. C. A.; TOGAWA, R. C.; GRYNBERG, P.; SILVA, M. C. M.; NEGRISOLI JUNIOR, A. S.; GROSSI-DE-SA, M. F. Transcriptome analysis and knockdown of the juvenile hormone esterase gene reveal abnormal feeding behavior in the sugarcane giant borer. Frontiers in Physiology, v. 11, article 588450, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoNORIEGA, D. D.; ARRAES, F. B. M.; ANTONINO, J. D.; MACEDO, L. L. P. de; FONSECA, F. C. A.; TOGAWA, R. C.; GRYNBERG, P.; SILVA, M. C. M. da; NEGRISOLI JUNIOR, A. S.; SA, M. F. G. de. Transcriptome Analysis and Knockdown of the Juvenile Hormone Esterase Gene Reveal Abnormal Feeding Behavior in the Sugarcane Giant Borer. Frontiers in Physiology, v. 11, 588450, jul. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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9.Imagem marcado/desmarcadoNORIEGA, D. D.; ARIAS, P. L.; BARBOSA, H. R.; ARRAES, F. B. M.; OSSA, G. A.; VILLEGAS, B.; COELHO, R. R.; ALBUQUERQUE, E. V. S.; TOGAWA, R. C.; GRYNBERG, P.; WANG, H.; VÉLEZ, A. M.; ARBOLEDA, J. W.; GROSSI-DE-SA, M. F.; SILVA, M. C. M.; VALENCIA-JIMÉNEZ, A. Transcriptome and gene expression analysis of three developmental stages of the coffee berry borer, Hypothenemus hampei. Scientific Reports, v.9, n. 1, article 12804, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/06/2020
Data da última atualização:  05/10/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  BASSINELLO, P. Z.; CASTRO, A. P. de; BORBA, T. C. de O.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ADRIANO PEREIRA DE CASTRO, CNPAF; TEREZA CRISTINA DE OLIVEIRA BORBA, CNPAF.
Título:  Conventional breeding for rice grain quality.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: OLIVEIRA, A. C. de; PEGORARO, C.; VIANA, V. E. (ed.). The future of rice demand: quality beyond productivity. Switzerland: Springer Nature, 2020.
Páginas:  p. 333-348.
ISBN:  978-3-030-37509-6
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-030-37510-2_14
Idioma:  Inglês
Notas:  Chapter 14.
Conteúdo:  Cereals comprise a great proportion of crop production and are considered an essential food source for humankind. Plant breeding, since the 1970s, has been responsible for the development of a successful agriculture and can also be considered as a prosperous research. Improved varieties/cultivars are the raw material for agricultural development, and such fact can be perceived more clearly, when one considers that half of the world?s population rely on rice varieties as a main staple food. Despite its broad range of characteristics, grain quality can be linked to physical appearance, cooking and sensory properties, and nutritional value. Usually, the physical appearance can be decisive to the definition of market prices, and the cooking and sensory properties can support the establishment of a ?premium? variety. Regardless the importance of physical and chemical aspects of grain quality, until recently a limited relevance has been displayed toward micronutrient content of rice. Considering that rice plays an important role as a staple food resource, improving the nutritional value of this cereal can support initiatives to overcome micronutrient deficiency in developing countries.
Palavras-Chave:  Nutritional value.
Thesagro:  Arroz; Grão; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa; Qualidade; Valor Nutritivo.
Thesaurus NAL:  Breeding and Genetic Improvement; Cooking quality; Grain quality; Milling quality; Rice.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35895 - 1UPCPL - DD20202020
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