|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
07/10/1993 |
Data da última atualização: |
07/10/1993 |
Autoria: |
NICKEL, O.; COSTA, N. |
Afiliação: |
EMBRAPA, C. P. 007, 44380 Cruz das Almas, Bahia, Brazil. |
Título: |
Pathological changes in the wood of grapefruit and sweet orange plants affected by Bahia-type psorosis. |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Riverside, California: international Organization of citrus virologists,1991. |
Páginas: |
p 373-379 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Conference of the International Organization of citrus virologists,11., 1991, Riverside, California, Proceedings... |
Conteúdo: |
Wood of 20 varieties of grapefruit and of two varieties of sweet orange affected by Bahia-type (tB) psorosis, was examined histologically. in stained 28-32 sections of trunks, scaffold and smaller branches, dissolution of parenchymatous cells and disintegration of the vascular bundles were observed, giving rise to concentric rings of gum-filled pockets.These histological alterations are similar to those caused by other citrus viruses such as psorosis A, impietratura,cristacoritis and concave gum. In addition peduncles of diseased plants displeyed extensive areas of xylem disintegration and necrosis of parenchymatous cells. Medullary ray cels showed atypical division and hyperplasia in the affected tissue regions. |
Palavras-Chave: |
citros. |
Thesagro: |
Doce; Doença; Laranja; Pomelo; Vírus. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01445naa a2200229 a 4500 001 1644276 005 1993-10-07 008 1991 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNICKEL, O. 245 $aPathological changes in the wood of grapefruit and sweet orange plants affected by Bahia-type psorosis. 260 $c1991 300 $ap 373-379 500 $aConference of the International Organization of citrus virologists,11., 1991, Riverside, California, Proceedings... 520 $aWood of 20 varieties of grapefruit and of two varieties of sweet orange affected by Bahia-type (tB) psorosis, was examined histologically. in stained 28-32 sections of trunks, scaffold and smaller branches, dissolution of parenchymatous cells and disintegration of the vascular bundles were observed, giving rise to concentric rings of gum-filled pockets.These histological alterations are similar to those caused by other citrus viruses such as psorosis A, impietratura,cristacoritis and concave gum. In addition peduncles of diseased plants displeyed extensive areas of xylem disintegration and necrosis of parenchymatous cells. Medullary ray cels showed atypical division and hyperplasia in the affected tissue regions. 650 $aDoce 650 $aDoença 650 $aLaranja 650 $aPomelo 650 $aVírus 653 $acitros 700 1 $aCOSTA, N. 773 $tRiverside, California: international Organization of citrus virologists,1991.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
06/01/2011 |
Data da última atualização: |
20/05/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FREITAS, D. G. C.; FREIRE, M.; CABRAL, L. M. C.; SOARES, C. M. |
Afiliação: |
DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; MURILLO FREIRE JUNIOR, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; CELINA MARA SOARES, CTAA. |
Título: |
Avaliação sensorial de polpa de cupuaçu congelada e irradiada. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTOS TROPICAIS, 1., 2010, Aracaju. Avanços em tecnologia de alimentos: anais. Aracaju: Universidade Federal de Sergipe, 2010. 1 CD-ROM. p. 778-781. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Polpa de cupuaçu. |
Thesagro: |
Irradiação; Qualidade. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/35126/1/2010-021.pdf
|
Marc: |
LEADER 00682nam a2200169 a 4500 001 1871705 005 2011-05-20 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREITAS, D. G. C. 245 $aAvaliação sensorial de polpa de cupuaçu congelada e irradiada. 260 $aIn: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTOS TROPICAIS, 1., 2010, Aracaju. Avanços em tecnologia de alimentos: anais. Aracaju: Universidade Federal de Sergipe, 2010. 1 CD-ROM. p. 778-781.$c2010 650 $aIrradiação 650 $aQualidade 653 $aPolpa de cupuaçu 700 1 $aFREIRE, M. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aSOARES, C. M.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|