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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  12/06/2023
Data da última atualização:  11/07/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; ARAUJO, E. da S.; LEAL, M. A. de A.; ABBOUD, A. C. de S.; ALMEIDA, D. L. de; POLLI, H. de; NEVES, M. C. P.; RIBEIRO, R. de L. D.
Afiliação:  JOSE GUILHERME MARINHO GUERRA, CNPAB; JOSE ANTONIO AZEVEDO ESPINDOLA, CNPAB; EDNALDO DA SILVA ARAUJO, CNPAB; MARCO ANTONIO DE ALMEIDA LEAL, CNPAB; ANTÔNIO CARLOS DE SOUZA ABBOUD, UFRRJ; DEJAIR LOPES DE ALMEIDA, CNPAB; HELVECIO DE POLLI, CNPAB; MARIA CRISTINA PRATA NEVES, CNPAB; RAUL DE LUCENA DUARTE RIBEIRO, UFRRJ.
Título:  Adubação verde no cultivo de hortaliças.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: LIMA FILHO, O. F. de; AMBROSANO, E. J. WUTKE, E. B.; ROSSI, F.; CARLOS, J. A. D. (ed.). Adubação verde e plantas de cobertura no Brasil: fundamentos e prática. 2. ed. rev. e atual. Brasília, DF: Embrapa, 2023.
Volume:  v. 2
Páginas:  p. 265-291.
ISBN:  978-65-86056-62-4 v. 2
Idioma:  Português
Conteúdo:  Os resultados discutidos neste capítulo referem-se a trabalhos de pesquisa de caráter tecnológico, que buscam oferecer opções técnicas para subsidiar agentes de desenvolvimento e agricultores na tomada de decisão sobre quando e como fazer uso da adubação verde. Para tanto, são abordadas distintas modalidades e estratégias de manejo de plantas de cobertura do solo, enfatizando-se arranjos populacionais, rotações e consórcios, faixas intercalares, coberturas mortas e compostagem.
Thesagro:  Adubo Verde; Batata Doce; Crotalária Juncea; Feijão de Porco; Guandu; Hortaliça; Leguminosa; Mucuna Preta; Produtividade.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154391/1/Adubacao-verde-no-cultivo-de-hortalica.pdf
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Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB42163 - 1UPCPL - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/01/2020
Data da última atualização:  15/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SIMOES, W. L.; COELHO, D. S.; MESQUITA, A. C.; CALGARO, M.; SILVA, J. S.
Afiliação:  WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; DANIELA SIQUEIRA COELHO; ALESSANDRO CARLOS MESQUITA; MARCELO CALGARO, CPATSA; JUCICLÉIA SOARES DA SILVA.
Título:  Physiological and biochemical responses of sugarcane varieties to salt stress.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, v. 32, n. 4, p. 1069?1076, 2019.
ISSN:  1983-2125
DOI:  10.1590/1983-21252019v32n423rc
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Salt stress is one of the most limiting environmental factors for agricultural yields in the Semiarid region of Brazil. Considering the expansion of areas with sugarcane crops in this region, the selection of more adapted plant varieties to this environment is an essential tool for the sustainability of this activity. Thus, the objective of the present work was to evaluate the physiological and biochemical responses of plants of ten sugarcane varieties to salt stress. The experiment was conducted in a greenhouse using a randomized block design, in a 6×10 factorial arrangement consisting of six salinity levels in the irrigation water (0, 1.0, 2.0, 4.0, 6.0, and 8.0 dS m-1) and ten sugarcane varieties (VAT 90212, RB 72454, RB 867515, Q 124, RB 961003, RB 957508, SP 791011, RB 835089, RB 92579, and SP 943206), with three replications. Salt waters were applied every two days to increase the soil moisture to field capacity and promote leaching. The gas exchange, chlorophyll content, and total soluble and reducing sugars of leaves were evaluated at 90 days after planting. The highest chlorophyll contents were found in plants of the varieties Q 124, RB 96103, RB 835089, and SP 943206. The effect of salinity on the sugarcane plants affected their leaf gas exchanges and total soluble and reducing sugar contents, denoting the adaptability of plants to the stress conditions evaluated. The decrease of stomatal conductance resulted in decreases in photosynthetic rates in plants of all su... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Estresse salino; Trocas gasosas.
Thesagro:  Cana de Açúcar; Carboidrato; Saccharum Officinarum; Salinidade.
Thesaurus NAL:  Sugarcane.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209121/1/PHYSIOLOGICAL-AND-BIOCHEMICAL-RESPONSES-2019.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59016 - 1UPCAP - DD
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