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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  18/12/1995
Data da última atualização:  19/12/2007
Autoria:  NEVES, L. M. M.; OKUDA, M.; MACHADO, R.; FONTANA, W. G.
Título:  The ESCAI Project: an application case study.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL WORKSHOP ON THE BRAZILIAN SOFTWARE PLANT PROJECT, 2., 1990, Campinas. Proceedings... Campinas: Banco do Brasil: EMBRAPA-NTIA: CTI, 1990.
Páginas:  p.103.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The ESCAI Project. Steps. Initial domain identification. Learning BAGUETE language. Results.
Palavras-Chave:  ESCAI Project; Software testing; Teste de software.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA2738 - 1UPEPL - --005.1INT1992.00055
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  16/11/2020
Data da última atualização:  16/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  SOUZA, I. I.; ARAUJO, E. da S.; JAEGGI, M. E. P. C.; SIMÃO, J. B. P.; ROUWS, J. R. C.; SOUZA, M. N.
Afiliação:  I. I. de M. Souza1, IF, Alegre, ES; EDNALDO DA SILVA ARAUJO, CNPAB; M. E. P. C. Jaeggi, UENF; J. B. P. Simão, IF, Alegre, ES; JANAINA RIBEIRO COSTA ROUWS, CNPAB; M. N. Souza, IF, Alegre, ES.
Título:  Effect of Afforestation of Arabica coffee on the physical and sensorial quality of the bean.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Agriculture International, v. 42, n. 7, p. 133-143, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil is a world leader in coffee production, however, the quality of the grain differs between the different production systems, which influences the price paid for the product in the national and international market. Aims: Therefore, the objective of this study was to assess the influence of Arabica coffee afforestation on the physical and sensorial quality of the bean. Methodology: The study was carried out in the Caparaó region, which involves part of the Espírito Santo state region and another part of the Minas Gerais state, properties with of coffee. Catuaí vermelho IAC-44 was cultivated in two different situations: a plot of land on the full sole and another of wooded land. In each property, two samples were collected, one per area, representing the coffee in full sun and the other the wooded coffee, and in one of the properties samples were collected in two different areas of wooded coffee. Thus, in total, nine samples of crops in full sun and 10 of forest crops with different species were used, such as cedar, eucalyptus, palm heart, polyculture (characterized by shading with species of fruit and wood) and bananas. The samples consisted of seven liters of cherry coffee, selectively harvested, in the middle third of 20 randomly chosen plants. Results: The results showed that the quality of the coffee, physical and sensorial, is influenced by the cultivation system (wooded and in full sun), the degree of influence depends on the type of companion plant. Conclusion: S... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Drink quality; Family farming.
Thesaurus NAL:  Agroecology; Coffee beans; Family farms.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB41503 - 1UPCAP - DD
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